home > koncert > Brendan Perry @ Močvara, 26/03/2010

kontakt | search |

Brendan Perry @ Močvara, 26/03/2010

Kolekcija propuštenih koncerata idola iz mladosti polako, ali sigurno, privodi se kraju. Počelo je prije par godina s PIXIESima, nastavljeno s DINOSAUR JRom, LEMONHEADSima..., a sinoć je dobilo nastavak s Brendanom Perryem. Istina je da bi radije uz njega vidio Lisu Gerrard, no i ovako je bilo fantastično i na trenutke nestvarno. Onima koji nisu čuli zajedničko ime Lisi i Brendonu, preporučio bi da ni ne čitaju dalje, jer se to ime do kraja texta neće ni spomenuti.
[ brendan perry ]

brendan perry   © ulysea

Svaki je svojim putem otišao oficijalno 1999, no to je ustvari bilo puno ranije, nakon turneje za album Spiritchaser (1996). Brendan je ubrzo nakon raspada snimio svoj prvi solo album. Izgledalo je da će to biti jedna plodna solo karijera. Međutim, do dana današnjeg, Eye of the Hungter, ostao je i jedini njegov solo album. Karijera, naprotiv, mu je obilovala kolaboracijama (Hector Zazou, Harold Budd, Piano Magic...) i stvaranjem filmske glazbe, te vrlo uspješnim obradama, prvenstveno Tim Buckleyevih pjesama.
[ brendan perry ]

brendan perry   © ulysea

Album koji promovira na ovoj turneji, Ark, kako je sam napomenuo tijekom koncerta, biti će objavljen na Cooking Vinylu prvog dana mjeseca lipnja. Bend koji ga prati na turneji kombinacija je mladosti i iskustva, a zajednički nazivnik im je da svi gledjau prema njemu sa strahovitim poštovanjem. Bend čine Rachel Haden, Peter Sheridan, Dan Gresson i David Badrick, koji sviraju bas, gitaru, akustičnu gitaru, klavijature, bubnjeve, "tamburicu" i elektrinički sempler, i to ne nužno tim redom i ne nužno svatko svoj određeni instrument. Ako dodamo i Brendanovu gitaru, ovakva "gitaristička", klasična postava, bila je veliko iznenađenje za one koji su očekivali, a poučeni bivšim Brendanovim iskustvima, egzotičnije instrumente.
[ brendan perry ]

brendan perry   © ulysea

Jednoipolsatni set s dva potpuno zaslužena bisa započeli su dosta nesigurno sa jednom od prvih njegovih pjesama The Arcane i novom, još neobjavljenom, Love on the Vine. Zvuk nije štimao, sve je bučalo i zvrčalo, no nakon te dvije uspjeli su se nekako posložiti i dalje je sve teklo ko mirna rijeka.

Od dosad nepoznatih s albuma Ark, čuli smo spomenutu Love on the Vine, The Golden Rule, Winter Sun, Eros i posljednju u regularnom dijelu, Utopia. Zajedničko im je da su uživo odlične i prolaze na prvu loptu. Iako su, zbog njegovog specifičnog vokalam, vokalno potpuno vezane na Brendanove ranije radove, s dosta elektronike razlikuju se od onog što je dosad radio. Utopia, će uz malu pomoć odličnog remixera postati ovogodišnji klupski hit. Da, klupski!
[ brendan perry ]

brendan perry   © ulysea

S njegovog dosad jedinog studijskog albuma. Čuli smo naslovnu Eye of the Hunter, kao prvu na bisu te predivnu Medusa, začinejnu zvucima tamburice (!?). Umjesto Song to the Siren, kojoj smo se nadali, počastio nas je emotivnom obradom, također Buckleyevom, Dream Letter. A među izvedenim pjesmama, našla se i You Never Loved the City, s meni vrlo dragog prošlogodišnjeg albuma benda Piano Magic.

U puno dalju prošlost posegnuo je za The Arcane, The Carnival is Over, A Passage in Time, Spirit i fenomenalnom Severance, koja jeodsvirana na drugom bisu, a bila je tražena od publike nekoliko puta tijekom koncerta. Vjerujem da bi i nakon nje, svi u Mmočvari mogli tako nabrajati pjesme još dugo u noć, no Brendan i ekipa dali su nam i više nego mno go. Dali su nam povremeni povratak u prošlost sa čvrstim bezvremenskim pjesmama, a nasmiješena lica okupljenih govorila su više od riječi. Jer, kad se ekipa, većim dijelom obučena u crno smješka, onda znate koliko je sati.
[ brendan perry ]

brendan perry   © pedja

Onima kojima nije bilo dosta nostalgije mogli su ostati i uživati u sličnom glazbenom okruženju, a mi smo morali brzati doma da se naša Pepeljuga ne pretvori u bundevu. Preostalo je taman toliko vremena da pozdravimo neke drage ljude, koje dugo nism vidjeli, a pogotovo moja bolja polovica, koja je rijeđi polaznik ovakvih okupljanja od mene.

Za kraj, simpatična snimka fanova koji su potegli čak iz Mađarske na ovaj koncert (obavezno pogledati komentar uz snimku)...

Brendan Perry concert in Club Mocvara, Zagreb HR 26. 03. 2010

pedja // 29/03/2010

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Močvara, Zagreb, 26/03/2010
----------------------------------
The Arcane
Love on the Vine
The Carnival is Over
The Golden Rule
A Passage in Time
Dream Letter
This Boy
You Never Loved This City
Winter Sun
Medusa
Eros
Utopia
-----------------
Voyage of Bran
Spirit
-----------------
Severance
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*