home > koncert > Free Stage: Slaven Šimić + Zvonimir Varga i Saša Cindrić + Erna Imamović + Ivana Picek @ Retro Caffe, 03/11/2011

kontakt | search |

Free Stage: Slaven Šimić + Zvonimir Varga i Saša Cindrić + Erna Imamović + Ivana Picek @ Retro Caffe, 03/11/2011

Sinoć je Free stage bio u mirnoj i akustičnoj atmosferi koju je otvorio mladi Slaven Šimić izvodeći autorske pjesme. Pjesme je pratio na akustičnoj gitari tek toliko da zapravo da ono zbog čega se I bavi glazbom, da pjeva. Nadamo se da će Slaven skupiti oko sebe dobre glazbenike, što mu je I želja kako bi svoje visoke glasovne mogućnosti mogao u potpunosti dati. Njegov glas podsjeća na one glasove koje čuješ I kažeš, ovo bi moglo postati veliko ako ode u pravom smjeru. Bojom glasa podsjeća na pjevača Opće opasnosti a jačinom I prodornošću (kad ga pusti) na neke face koje pjevaju u opakim rock bandovima. Sretno ti Slavene I pazi, do izvora su barem dva puta.
[ slaven šimić ]

slaven šimić

Zatim se na stage popeo naš dragi Zvonimir Varga koji uvijek uskoči kad je frka i Bogami sve bolje i bolje zvuči. Ovaj puta ga je popratio i Saša Cindrić uz meke solaže na akustičnoj gitari. Moramo priznati da je bilo zanimljivo čuti već znane nam pjesme koje svi već pjevušimo u novom aranžmanu. Jako lijepo dečki! Inače Saša sprema svoje autorske pjesme izdati vrlo skoro, i nada se da će ga ljudi prepoznati. Pitali smo ga, s obzirom na godine od kuda mu novci za snimanje cd-a i bili jako zadovoljni odgovorom...naime, on je cijelo ljeto svirao po raznim klubovima štedeći za snimanje u malom privatnom studiu. Eto tko kaže da danas mladi ništa ne žele raditi. Muzika je uvijek bila dobar pokretač.
[ zvonimir varga ]

zvonimir varga

Kako je stage bio jako razigran pa su se stalno izmjenjivali neki novi dueti koji su sasvim slučajno završili zajedno, tako se dogodilo da kao iznenađenje večeri vidimo duet Saše i Erne Imamović, mlade pjevačice nekima već poznate. Erna je izvela par autorskih pjesama sa svojim vrlo lijepim i sigurnim glasom te jednu čak popratila gitarom. Mlada pjavačica nas je oduševila svojom živahnošću i ležernošću te zamolila da svi pomognemo oko njene pjesme poput sna lajkovima pa evo i linka, kome nije teško neka stisne, mi jesmo
[ saša cindrić ]

saša cindrić

A onda vrhunac večeri, Ivana Picek, tako mlada a tako već velika! Velika jer pjeva o velikim stvarima, velika jer se usudi staviti u pjesmu riječi kao šume-agrume,velika jer pjeva o malim stvarima. Ivana Picek nas je u potponosti oduševila prvenstveno svojom osobnošću, a onda taj anđeoski glas, sitno i nježno pušten da ga čuje onaj tko želi čuti. U prvom trenu smo pomislili kako će se njen nježni glas izgubiti u žamoru publike, no dogodilo se upravo suprotno, njen glas i poruka stigli su do nas. Iako predivno pjeva Ivana se odlično prati i na akustičnoj gitari, moram priznati neobičnim načinom trzanja, nekak opanačke ali baš zbog toga tolko upečatljivo dobro. Teme njenih pjesama su povratak prirodi, šarena sanjarenja i pjesme koje pjevaju o običnim svakidašnjim situacijama, kao što je bivanje na wc-u. Inače u pjesmi koja nas je posebno sve digla i uključila "ja živim u wc-u" je Ivanu pratila njena sestrična Antonija na malenom šarenom ksilofonu. Pričajući poslije nastupa doznajemo kako je mladu talentiranu pjevačicu otkrila Dunja Knebl i pozvala ju da sa njom izvede par pjesama u Močvari, pa se od tuda polako i rodila ideja da krene u samostalnu karijeru.
[ ivana picek ]

ivana picek

Kaže da je imala već dosta nastupa a da ju uglavnom preporučuju njeni prijatelji glazbenici i da sve funkcionira na najstarijem obliku marketniga (i najboljem) od usta do usta. Draga Ivana, želimo ti puno, puno uspjeha u tvom probijanju kroz ovo sivilo koje nas okružuje svojim zelenim pjesmicama koje vraćaju nadu da nekog smisla ima i ovaj život. Živila nam i pjevala nam!

by ZonZonka

terapija // 05/11/2011

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*