home > koncert > S.A.R.S. @ Boogaloo, 09/12/2011

kontakt | search |

S.A.R.S. @ Boogaloo, 09/12/2011

S.A.R.S. - virus koji se euforično širi

Ovih par zadnjih godina, od kad su se pojavili sa ''Buđav lebac'', Sveže Amputirana Ruka Satriania se kao virus proširila u sve pore društva i postala svojevrsni sociološki fenomen a ''zaraženih'' je sve više čemu je svjedočio prepun Boogaloo u petak. Stigao sam na kraj predgrupe nažalost, tako da nemam što reći o njima osim da su kul ekipa i iskusni muzičari a to sam iz razgovora s njima i sa Žapcem doznao. Probijajući se do bine mimoilazio sam se sa najšarolikijom publikom ikad na klupskom koncertu. Čak bi rekao da je ekstremnije bilo nego u Domu sportova prošli petak. Od djece, preko punkera do cajkuša i bakica, svakojakih pojava.
Atmosfera nabrijana i zagrijana uvelike što isto govori da predgrupa obavila dobar posao. Tada glavni akteri večeri izljeću na pozornicu i otvaraju koncert sa ''Može i drugačije'', odličan izbor s kojom su zapalili već užarenu atmosferu i pokazali u kojem smjeru će koncert ići. Meni je ovo prvi koncert S.A.R.S -ovaca jer kada god su svirali bio sam nažalost spriječen, tako da sam samo od ekipe čuo da su izvrsni muzičari čije vrijeme dolazi i nisu pogriješili u toj konstataciji.
[ s.a.r.s. ]

s.a.r.s.   © sensimillax

Pun Boogaloo pjeva u glas, u valovima se trese sve a Žare i Sanja se odlično snalaze na vokalima i u interakciji sa euforičnom publikom dižući je svakom pjesmom za nivo ludila više. Bend svira zaista izvrsno i odlično su uigrani nakon 2-3 godine rada i skoro neprestanih gaža od Vardara pa do Triglava. Publika sa oduševljenjem prihvaća svaki idući hit i plejlista im je best of samim tim što su im skoro sve pjesme hitoidne i šaraju jednako od oba albuma. Tako se pada u trans u ''Mir i ljubav'', dim miriše svuda, a na ''Ana'' skače i staro i mlado. ''Debeli lad'', ''Ibro'', ''Zemlja nije ničija'', ''Rakija'', ''Budim se'', ''To rade'', svaka od njih ima svoj vrhunac i špicu da sam ostao iznenađen zdušnim pjevanjem svih prisutnih, svih zaraženih S.A.R.S.-ovim kvalitetnim nastupom i oduševljenje je bilo obostrano pa je Žare još na prvim pjesmama konstatirao i izjavio hvalu publici i da im jedino može Skopje parirati, ali to je bilo još u prvom dijelu koncerta.
[ s.a.r.s. ]

s.a.r.s.   © sensimillax

Čak sam u jednom momentu morao pobijeći iz užarene atmosfere, raspamećene gomile i proljevanja pive i ostatak vremena pratio koncert sa balkona. Vrhunac koncerta mi je bio kada su odsvirali ''Perspektivu'' pjesmu kao stvorenu za izvođenje uživo i koja se, zanimljivo, ne nalazi na istoimenom albumu ''Perspektiva'', te nas počastili još jednom novom ili novijom pjesmom koja također nije objavljena, ali super zvuči i kako sam načuo da se uskoro vraćaju u studio da porade na tom novom materijalu. Izdvojio bih i sjajnu izvedbu ''Klovna'' koju započne Žare na akustičnoj gitari a završi u kaleiodoskopu zvuka cijeloga benda što je publika popratila paljenjem upaljača. Još jedna poslastica pred kraj je bila premijerno izvedena pjesma samo za Zagreb i zove se ''Lutka'' tj. ima i pridjev mala ili moja u nazivu ali lutka je ziher, a odlično je sjela jer je napravljena kao lagana balada i u kojoj Žare i saxofon vode glavnu riječ a tekst ide kao: ‎ "ko mi tebe uze? ko mi tebe posla? ko provocira naše suze svaki put kad bi došla? meni mozak brani da se tebi predam, tvoja pojava me hrani al' se ipak nedam i samo te gledam, osećaj je izvanredan i toj drogi bicu predan makar ost'o čedan. lutko ja sam rešen da večno s tobom plešem...".

Možete je preslušati i pogledati ovdje (izvor youtube):



Sjela je taman ta ''ljubavna'' balada publici da predahne jer su već idućim momentima opet iz sveg glasa dali obol himni koja je lansirala S.A.R.S. iz undergrounda, preko youtube-a na prva mjesta svih top ljestvica u regiji. Naravno, radi se o svima znanoj ''Buđav lebac'', nakon koje se euforična publika ne smiruje već Žareta, Sanju, Lukca (gitara), Boru (klavijature, harmonika), Peru (trombon, sax), Đoleta (Bass) i Tihog (bubnjevi) vraća na dva bisa na kojim ponavljaju neke od pjesama koje su izazvale najveće ''špice'' u tih sat i pol nastupa ovih izvrsnih i fantastično uhodanih glazbenika.

Pogled iz centra krcatog Boogaloo-a za vrijeme ''To rade'' i ''Perspektiva'':



Iskreno nisam očekivao da će biti takva ludnica na S.A.R.S.-u i iznenađen sam pozitivno vrtoglavim rastom popularnosti benda čiju muziku volim poslušati i angažman tekstova posebno cijenim, te također i raznolikosti publike koja (iz njima znanih razloga) je dijelila tu atmosferu u petak u Boogaloou. Očekivao sam kvalitetnu svirku i dobio i puno više. S.A.R.S. su na bini kao doma i priredili su odličan tulum na kojem su širili mir i ljubav fuzijom žanrova koje su pretočili u svoj prepoznatljivi stil koji kad saživi sa najšarolikijom publikom koju vežu, čine odličnu zabavu koju je šteta propustiti. Cijela svirka je popraćena i video projekcijama, uglavnom psihodeličnim a imali su i gosta na ''Rakiji'' koji im je dofurao rakiju na binu na početku pjesme i mislim da se zove Šemso, ali mislim da mi je nešto tu promaklo. Njihov mastermind i menadžer Dragan Kovačević Žabac mi reče da su oni nakon Skopja i očekivali ovakav odaziv, a tamo su imali sjajan, prije Zagreba, najbolji nastup i atmosferu. Sličan fenomen prolazi i Dubioza, kojima se će S.A.R.S. biti gosti na njihovom koncertu u Beogradu 23.12., a i doskora su bili i u tijesnoj borbi za MTV Best Adria Live Act. Dvije velike koncertne atrakcije na istom derneku. Nakon ovakvih koncerata se baš ne ide doma i zabava je zagarantirana.
[ s.a.r.s. ]

s.a.r.s.   © sensimillax

sensimillax // 13/12/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*