home > koncert > Odličan provod uz PHAL:ANGST , THE CANYON OBSERVER & Y @ Klub Place, 16/12/2011, Rijeka

kontakt | search |

Odličan provod uz PHAL:ANGST , THE CANYON OBSERVER & Y @ Klub Place, 16/12/2011, Rijeka

Te večeri, koja je izgledala kao da se sva kiša svijeta slila baš u Rijeku, naš mali te vrlo omiljen, glasan i glasovit po odličnim bendovima koje ugošćuju Distune Promotion - Klub Place - posjetila su čak tri vrlo zanimljiva benda. Riječ je o austrijskom PHAL:ANGST te slovenskim bendovima The Canyon Observer i Y. Iako je taj petak, 16. prosinca, bio najavljivan kao petak pun crnila i depresije (dakako, što se glazbe tiče), nekako je taj efekt izostao, jer svi 'plejsaši' su bili odlično raspoloženi i jednostavno nas ništa nije moglo spriječiti u našem dobrom raspoloženju i ispoljavanju istog.
Ipak, kad je na prostor stage-a stupila četvoročlana skupina iz austrijskog PHAL:ANGST-a, malko smo se primirili više uživajući nego deprimirajući se u izuzetnom spoju njihove industrial/post-rock/ambient/drone/doom glazbene prezentacije.
[ PHAL:ANGST ]

PHAL:ANGST   © lui

Pažljivo slušajući i bez treptaja gledajući u valjda najdeprimirajuće video uradke ikada, koji su se oslikavali na članovima benda kao i na zidu iza njih, možebit se kod nekog od prisutnih uspio probuditi figurativni crvić depresije kojeg u ovim teškim trenutcima (ah, pa svakakva se sr...nja dešavaju u svijetu oko nas) svatko od nas ima negdje polupospanog, ali zato ne i manje opasnog.
[ PHAL:ANGST ]

PHAL:ANGST   © lui

Kako bilo, PHAL:ANGST su nam u žaru svojeg muziciranja priuštili odličan muzički happening uz prezentaciju pjesama sa svoja dva objavljena albuma do sada: 'для одной руки' iz 2007. te 'Shiver with Cold' iz 2009. Glazba ovog benda našla je i posebno mjesto u filmskom soundtracku iz 2008. g., a riječ je o apokaliptičnom filmu 'Saila' Julie Ostertag.
Možda su PHAL:ANGST ipak uspjeli nakratko potaknuti riječku publiku smrtno ozbiljnim tekstovima (o smrti, dakako) na razmišljanje o tome u kakvom svijetu tmine i destrukcije živimo (odnosno, što možemo očekivati od skorije budućnosti), a dade se to zaključiti po izuzetno mlakom ispraćaju kojeg su ovi simpatični momci imali. Publika se jednostavno pribojavala pozvati ih na bis, pa jednostavno niti nisu bili pozvani, ali to im nikako nije smetalo da se u veselom tonu nastave družiti s posjetiteljima Place-a uz muziku The Canyon Observera koji su nastupili nakon njih.
[ The Canyon Observer ]

The Canyon Observer   © lui

Dakle, energični The Canyon Observer nam dolaze iz Slovenije, broje petoricu članova i tog koncertnog petka su nas počastili promocijom svojeg EP albuma pod nazivom 'Chapter I: The current of her ocean brings me to my knees. Uz nekoliko izvedenih post/ noise/ sludge glazbenih uradaka ovog mega glasnog benda riječka publika se vjerojatno mnogo bolje osjećala, a mislim da je u prostoru Kluba Place bila osjetna i neka doza poluprigušene agresivne energije (odnosno - životnosti), pa je zaista dobro da se The Canyon Observer nije predugo zadržavao na stage-u, jer tko zna što bi iz toga moglo nastati.
[ The Canyon Observer ]

The Canyon Observer   © lui

Nakon apokaliptičnih PHAL:ANGST-A i naagresijupozivajućih The Canyon Observera konačno smo dočekali one koji zvuče kao da svojom glazbom slave sve lijepo, divno i krasno što nam u životu treba, a to su slovenski Y.
[ Y ]

Y   © lui

Predstavili su nam se kao instrumentalni trio koristeći najjednostavnije rock instrumente: el. gitaru, bass i bubanj, ali koristeći ih na takav način da će rijetko tko prisutan te večeri u Place-u moći zaboraviti euforiju trenutka kojom su nas glazbeno oplemenili (vjerujem - one suptilnije duše i ne samo glazbeno). Iako ovaj bend postoji od 2004. g., tek sad pripremaju svoj prvi album, pa se nadam da ćemo ih češće viđati i slušati u našim krajevima. Druženje u Place-u se nastavilo još do kasno u noć, a ono super raspoloženje koje spomenuh na početku je nastavilo kulminirati...sve dok nas konobarica nije potjerala, ali tako to biva kad se čovjek zabavlja. Ma, kakva depresija i crno!

sandra vučetić // 18/12/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*