home > koncert > Bloodhound Gang, Tvornica, 13.2.2006.

kontakt | search |

Bloodhound Gang, Tvornica, 13.2.2006.

Još jedan u nizu velikih koncerata u zagrebačkom klubu Tvornica je iza nas.
Iako je cijena karte(200kn) mogla naslutiti da možda klub i neće biti dokraja popunjen, što se na kraju i ostvarilo jer cijena je stvarno bila malo previsoka za takav koncert, koncert je prošao u najboljem redu, dobri bendovi+ dobra atmosfera = dobra provod.
[ Magic Skool Bus ]

Magic Skool Bus   © Kichmar

Zvijezde večeri su dakako bili članovi grupe Bloodhound gang, a kao uvertira u njihov nastup posjetitelji su mogli vidjeti dva benda, od kojih je prvi na stejđ stupio bend MAGIC SKOOL BUS. Mladi britanski bend(moglo se zaključiti iz naglaska) praši solidan ska punk, solidnim scenskim nastupom, uglavnom bend koji vas neće natjerati da napustite klub, nego naprotiv svojim melodičnim pjesmama i upadima sa brzim punk ritmovima, te puhačkim instrumentom zagrijali su atmosferu i mislim da su zavrijedili nastup, a ujedno je to i njima dobra promocija, jer koliko ja znam još nisu svirali u Hrvatskoj… Osim dobrog nastupa, kod benda je odmah bio uočljiv nesvakidašnji gitarist malo pozamašnog volumena, afro frizure, tako da se zapitate kako uopće vidi svirat na gitaru, uostalom uvjerite se sami na slici.
[ Rock hard power spray ]

Rock hard power spray   © Kichmar

Nakon njih nastupio je bend po imenu ROCK HARD POWER SPRAY. Mješavina rocka, punka, metala, uglavnom gledano sa muzičke strane dečki stvarno dobro sviraju, čiste gitare, solaže su na svom mjestu, uvježbani na sekundu, a to i potvrđuje činjenica da nisu bez veze na Emergenza festivalu u Njemackoj između 7000 natjecateljskih bandova pobijedili baš oni i izdali album "Commercial Suicides" na kojem su surađivali s Georgeom Marinom koji je također radio s AC/DC, Metallicom, Hivesima...
[ Bloodhound Gang ]

Bloodhound Gang   © Kichmar

Jedine zamjerke bi imao na vokal koji se barem meni u nekim trenutcima jednostavno nije uklapao, dijelovi pjesama sa vrištanjem, a vrištanje mu baš i nije išlo, ali zato si je kasnije uzeo megafon, no ni to mu nije pomoglo. Tako da mislim iako su kvalitetniji bend moglo se vidjet da se mlađahni Magic Skool Bus više dopao publici.
Nakon Rock hard power spraya je uslijedila kratka stanka i pripremali su se zadnji detalji za nastup zvijezda večeri, bloodhound ganga. Bend prvenstveno poznat po svojim atraktivnim scenskim nastupim, što je i privuklo toliku rulju da unatoč skupoj ulaznici ipak dođe na koncert, a tek u drugi plan dolazi kvaliteta svirke. Danima prije koncerta mogle su se čuti razne priče da Bloodhound gang neće radit sranja na stejđu zbog raznih tužbi koje su im bile upućene na prijašnjim koncertima. Jest da je nastup bio malo blaži nego prijašnji, ali mislim da nisu razočarali.
[ Bloodhound Gang ]

Bloodhound Gang   © Kichmar

Kad su se pojavili na bini, tvornicom se čulo samo vrištanje većinom maloljetne publike koja je vodila rat da se probije do prvih redova.
Uz odsvirani novi album, Bloodhound gang je počastio publiku sa svoja 2 najveća hita The Bad Touch i The Ballad of Chasey Lain koji su i kod publike bili najbolje prihvaćeni. Bloodhound gang je tipičan dokaz da danas većinski dio publike više cijeni scenski nastup nego muzički nastup, jer taj bend stvarno ne zna svirat, a pjesme im se svode na dva rifa koje drže cijelu pjesmu, no ljudi previše gledaju MTV misleći da se tamo vrte kvalitetni bendovi što je stvarno najveća besmislica, a otuda i tolika popularnost. Mislim da ni ovaj put nisu ostali fanovi razočarani, jer najprije su mogli vidjeti basistu Evil Jareda kako trga svoje gaće dok mu muški ponos ponosno visi iz hlača, a da ne kažemo kakav rat se vodio u prvim redovima među curicama da uhvate njegove gaće.
[ Bloodhound Gang ]

Bloodhound Gang   © Kichmar

Nedugo zatim Evil Jared je počastio prve redove sa malo jegera, a sebe sa više od pola litre koje je popio na beer bong, da bi uslijedila i scena večeri kada je usred pjesme basist počeo pišat po leđima Jimmy Popa (frontmana) da bi mu ovaj još ponudio svoju kapu da se upiša u nju te ju vratio na glavu.
Vidi se da dečkima ne nedostaje raznih ideja da zabave publiku, što im je i posao zar ne?
Sve u svemu koncert je bio dobra, na publici se moglo vidjet da je bila zadovoljna, jedino bih imao dvije zamjerke glede koncerta.
Akreditirani novinari su morali ispunjavati neke ugovore glede autorskih prava za akreditiranje i dobivali posebne propusnice, a kad ono niti je bilo ikakvog prostora za akreditirane fotografe kako je bilo najavljeno, a da ne kažem da je fotoaparat mogao unijet svatko tko je bio malo spretniji.
Isto tako zna se da na takav koncert dolazi puno ljudi, većinom mladi kojima ne treba previše da se napiju i na takvim događajima se većinom ne prodaju pića u staklenim bocama, što nije bio ovdje slučaj, pa se tako na nekim mjestima morali probijati kroz staklo da bi došli do izlaza, čija je to odluka neznam, al očito je bila iz profita.

Bloodhound gang je najavio povratak u Hrvatsku u kolovozu, pa svi oni koji su propustili nastup Jimmya i društva preporučam, naravno ako im to financije dozvole, da ih dođu pogledat.

kichmar // 17/02/2006

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Tvornica, 13.2.2006.
Magic Skool bus
ROCK HARD POWER SPRAY
Bloodhound Gang
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*