home > koncert > 4. ROĐENDAN REGGAE.HR UZ ANTENAT (30.11. MOČVARA) I EGOLESS LIVE ACT (29.11. MASTERS)

kontakt | search |

4. ROĐENDAN REGGAE.HR UZ ANTENAT (30.11. MOČVARA) I EGOLESS LIVE ACT (29.11. MASTERS)

Posljednji vikend u studenom je obilježen velikom proslavom prijateljskog portala reggae.hr povodom 4. rođendana te su za tu priliku u petak ugostili Slavonija Vibes Syndicate crew i Egoless-ov live act uz podršku Pipe na perkusijama, Chakke (MC, megafon) i JewBoya (MC, melodika) u Mastersu, toplom domu reggae glazbe, dok je subota bila rezervirana za prvi unplugged koncert ponajboljeg live benda u Hrvatskoj, svima nam dragih Antenata čije je mjesto održavanja bila Močvara.
[ antenat ]

antenat   © Vedran Grgas

Egoless live act (29.11.'13 @ Masters)

Masters je inače poznat po odličnom soundu i ovaj petak je bio posebno magičan. Za zagrijavanje dečki iz Slavonije su se izmjenjivali za DJ pultom. Dubar, Weedran, Yula, Mefa i HerYa su bili na visini zadatka i odlično zagrijali atmosferu za Egolessa koji vam svojom glazbom u live actu razbija ego pa i id preko granica buđenja superega. Nevjerojatna plesna meditacija u kojoj vas sound i bass vibracije vode van iz tijela, te otvaraju sve čakre i prepuštaju magičnom transu u koji je omotana atmosfera u klubu. Tresao se vani Babylon pod naletom artiljerije i bombi koje su frcale iz zvučnika u obliku masnih bass linija i precizno ciljanih rima. Nezaboravno i neprocjenjivo iskustvo koje kulminira Marleyevom ''Is This Love?''. Odgovor je više nego očit. Prikladna zabava za ročkas! Svaka čast dečkima na milozvucima po ušima kao i na digitalnoj perfekciji. Peace and love everyone! Jah living!

[ antenat ]

antenat   © Vedran Grgas

Antenat unplugged (30.11.'13 @ Močvara)

Već je bila subota navečer i u Močvari smo na Antenatu. Još uvijek pod upečatljivim dojmom od noći prije, očekujemo ponajbolju koncertnu poslasticu ove godine. Unplugged Antenata se zakuhavao već poduže vrijeme i vjerojatno nije moglo ni biti bolje prilike od ove da se desi.

Močvara je prilično popunjena a koncert koji je najavljen za 23h počinje 20ak minuta poslije i započinje još jedan spiritualni izlet na koji nas vodi 11 članova benda predvođeni jednim od najkarizmatičnijih frontmena Nenadom Kovačićem koji je kroz cijeli nastup u jednoj vrsti šamanskog transa.
[ antenat ]

antenat   © Vedran Grgas

Nakon više od 16 godina zajedničkog muziciranja Antenat je opet dokazao koliko ozbiljno pristupaju svojoj muzici te su pazili na svaki ton i pokazali svoju stranu perfekcionizma u istoj. Unplugged ili ištekani koncerti zahtijevaju visoku koncentraciju kako članova benda tako i tonaca (koji su imali zahtijevan posao sa mnogočlanim bendom) ali također i publike koja je inače navikla na plesanje i zajedničko pjevanje s Antenatom što u ovakvim situacijama može biti otežavajuće, no bend se nije dao omesti niti u jednom momentu, te predvođeni komunikativnim Nenadom koji dirigira atmosferom su tečno prošarali repertoarom koji je kako je i očekivano bio presjek njihove karijere. Dečki su za ovu priliku izabrali pjesme sa svoja tri albuma Subbinga, Karavane i Izleta koje odjevene u novo akustično ruho omamljuju uho slušatelja i odvode na let između utrobe majke zemlje i nekih dalekih horizonata.
[ antenat ]

antenat   © Vedran Grgas

Koncert Antenata je ujedno i jedna vrsta ceremonije, u kojoj bend djeluje kao pleme predvođeni šamanom čiju ulogu ima Nenad, te stvaraju magičnu atmosferu koju prenose na publiku koja ujedno postaje član plemena omamljena bogatom strukturom zvuka te padaju zajedno u trans uz neprestani ples i ovacije. Svi skupa su u predstavi od preko dva i pol sata iscjedili enormne količine energije koja je disala kao jedna velika duša u prostorima Močvare. Izvedbe pjesama poput Muzičke, Izvor, Jug, DBK, Drobilica i Ima Nas Dovoljno su samo neki od vrhunaca večeri i katarze do koje dovode.
Na bini se mogao vidjeti vrlo bogat izbor instrumenata pa su se tu uz brass sekciju (truba, trombon, sax), akustične gitare i bas, piano, bubnjeve, razne bongose ,djembe, udaraljke, shakere i šuškalice svoje mjesto našli i violončelo, harmonika i balofon i melodika.
I ovom prilikom Antenat je ugostio Stanka Kovačića (violončelo), pa Freda Lenza (harmonika) te prijatelje iz Naš Mali Afro Bend na djembama i dun-dun-ovima. Sjajan i besprijekoran nastup svih prisutnih glazbenika je pridonio stvaranju vrhunske zvučne kulise potrebne za uspješno ostvarenje prvog ištekanog koncerta Antenata. Užarena atmosfera nije jenjavala od samog početka kada je uzavrela na ''Opasno je'' pa sve do samog završetka prvog bisa. Nastup pun emocija i magične energije je ipak priveden kraju na drugom bisu kada su dečki nakon dugo vremena odsvirali jednu od omiljenih obrada koja je u laganom tonu privela koncert kraju. Ostatak večeri kormilo su preuzeli Yuri (Po Banane) i Jan Becele (Trip to Zion) koji su do jutarnjih sati održavali plesnu atmosferu u klubu.
Unplugged Antenata je jedno mistično iskustvo koje će se vjerojatno nakon probijanja leda u Močvari ponovno desiti na radost svih fanova a i članova benda vjerujem.
[ antenat ]

antenat   © Vedran Grgas

Velika pohvala za Reggae.hr i Ivani Tolić za odličnu organizaciju, Egolessu i Antenatu na izvrsnim nastupima kao i svim ostalim akterima koji su pridonijeli realizaciji ove rođendanske proslave. Da ponovim, bilo je nezaboravno i neprocjenjivo!

sensimillax // 03/12/2013

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*