home > koncert > 11. Organizirani Kaos, Kutina, 27.5.2006.

kontakt | search |

11. Organizirani Kaos, Kutina, 27.5.2006.

27.05.2006. Organizirani kaos 10 -11 godina Barake

Iza nas je i 11. po redu Organizirani kaos koji se redovito održava još od 1996. godine. . Drugi po redu koji se održava u dvorištu Barake. Naime Baraka je postala premalena za sve ljude koji dolaze svake godine pa je Organizirani kaos postao Open air gig.
I ove godina kao i do sada pregršt odličnih bendova.
[ Overflow ]

Overflow   © Kichmar

Od najavljenih bendova nisu nastupili AK 47 i Motus ali su dodani Dolibasija koji su i prvi započeli sa svirkom. Vesela petroka iz Zagreba koja svira melodični punk rock. Odsvirali su svoj standardni repertoar pjesama uz neizbježnu Mate Mišo Kovač!
Nakon što je Dolibasija privukla ljude do pozornice slijedi Moltencore iz Kutine. Mladi metal bend sa žestokim muškim vokalom i melodičnim ženskim vokalom, koji je tu i tamo pokušao otpjevat nešto, ali i to nešto se uopće nije čulo, pa tu ili nije radio mikrofon u što čisto sumnjam jer je na ostalim bendovima sve radilo bez problema, pa ostaje činjenica da je djevojci valjda bio prvi nastup pa nije znala regulirat glas. Ovako iz daljine i po odjeći bi rekao da su neki gotic metal bend, ali pošto stvarno nisam kužio šta sviraju morat ćete ih pogledat live pa sami prosuditi.
[ Analena ]

Analena   © Kichmar

Uslijedili su On the run, jedan od dva benda iz susjedne nam Srbije. Ekipa polako u godinama svira punk-rock na tragu Bad religiona samo u malo živahnijoj i žešćoj verziji i stvarno su dobro zvučali te pogrijali atmosferu za povratnike na scenu Overflow. Atmosfera je bila skroz luda. Gomila ljude se razbacuje i poga ispred pozornice i sve u glas pjevaju stare hitove poput Pussy eater, Doctor's tune, Ivory… Dečki stvarno kvaliteno sviraju i vidi se da su su dali truda da uvježbaju svirku i nastup do te razine. A i znaju nastupom i karizmom podignut atmsferu u publici i jednostavno uživat ćete u nastupu i ako ne volite takvu vrstu glazbe. Nakon odličnih Overflow koji su se vratili i na bis uslijedilo je nešto sasvim drugačije - Entreat. Slovenci na Moonleju koji sviraju emo metal. Dupla bas pedala, dvije gitare, kvalitena svirka i energičan nastup. Vrlo dobro, pogotov ako volite takav zvuk. Nakon njih još jedan Moonleove gore list - većini več dobro poznat bend Analena. Što reći o ovoj Hrvatsko Slovenskoj kombinaciji…hardcore/noise/emo/screamo. To jednostavno trebate čut jer je vrlo orginalno i teško je svrstati u neki žanr. Nastup odličan ko i inače. Karizmatična i uvijek simpatična i nasmijana pjevačica Ana i dalje jednostavno zrači i plijeni pozornost kad vrišti, pjeva, pleše po pozornici…
[ Dolibasija ]

Dolibasija   © Kichmar

Predzadnji sviraju Austrijanci The plague mass. Već su nekoliko puta svirali u Hrvatskoj i slove za jedan od kvalitetnijih bendova. Članovi su svirali prije u Antimaniax, Pledge alliance i Once tasted life. Dva na momente brutlana vokala, dvije gitare i bas te bubnjevi sa duplom. Vrlo je teško definirati glazbu koju stvaraju, neki emo-hardcore-metal…moram priznat da live zvuče vrlo moćno i odlično za razliku od snimke.
[ Ska Ringišpil ]

Ska Ringišpil   © Kichmar

I šećer na kraju. Najbolji ska bend na ovim prostorima - Ska ringišpil. Iako su već bila 4 sata u jutro atmosferu su doveli do vrhunca ko nijedan bend te večeri. Nažalost nastupili bez basista koji je završio na policiji zbog određenog razloga pa je bas svirao pjevač no to nimalo nije umanjilo njihov nastup. Inače policija, iz kojeg god da je kraja, je na ovogodišnjem kaosu imala jako kreativne ideje da privedu mlađahnu ekipu i tako obogate svoju karijeru sa pokojim uhićenjem. Naime obukli su se kao normalni ljudi(većinom pankeri), kupili lijepo po propisu karte i zabavljali se na koncertu i tu i tamo pokazali značkicu da ipak ispadnu face pred ekipom, od jednih sam čak čuo da im je policajac obučen kao normalna pijana osoba sa koncerta doteturao do njih kao mrtav pijan i ispitivao, da bi na kraju pokazao značkicu. A šta ćeš napredna je ta naša policija, nema šta, na takvim koncertima se okuplja najveći kriminal u državi, pa ipak treba srezat kriminal u korijenu, ali bitno je to da pravi kriminalci slobodno šeću ulicom i tu i tamo popiju koje piće sa šefom policije… Vratimo se mi natrag ringišpilu, za one koji neznaju Ska ringišpil je mnogočlani ska bend iz Novog Sada sa tri puhačka instrumenta. Jednostavno su natjerali ljude na ples i skankanje. Oni su jedan od onih bendova koje je teško gledati i slušati a da samo mirno stojite. Ulice, Osmo pivo, Molder, TV je mrtav…u publici se nije bilo čovjeka koji se nije barem njihao i lako zavodljivim ritmovima i meodijama. I sami su priznali da prije koncerta nisu očekivali takvu podršku.
Organizirani kaos je i dalje jedan od najboljih open air spektakla koji se održavaju svake godine u Hrvatskoj. Svake godine se razvija, makar ima tu još jako puno prostora za napredak, i ugošćuje odlične bendove sa domaće i strane scene a posjećuje ga sve više i više ljudi za različitih krajeva. Na kraju što drugo reći nego: "Jedva čekamo 12. Organizirani kaos!"

kicmar&darvil // 30/05/2006

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Sinead O'Connor@Tvornica kulture/ZG/16/01/2020

Sinead O'Connor@Tvornica kulture/ZG/16/01/2020

| 19/01/2020 | edi |

>> opširnije


cover: nemanja, Seven Mouldy Figs, Peglica i Komandos @ Mladinski Center Krško, 28/12/2019

nemanja, Seven Mouldy Figs, Peglica i Komandos @ Mladinski Center Krško, 28/12/2019

| 05/01/2020 | jan vržina |

>> opširnije


cover: Jinjer, The Agonist, Khroma, Space Of Variations @ Tvornica, 20/12/2019

Jinjer, The Agonist, Khroma, Space Of Variations @ Tvornica, 20/12/2019

| 24/12/2019 | ognjen bašić |

>> opširnije


cover: 18. rođendan Terapije, 14.XII 2019., Surogat (AKC Medika), Zagreb

18. rođendan Terapije, 14.XII 2019., Surogat (AKC Medika), Zagreb

| 19/12/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Truth ≠ Tribe @ KSET, 13/12/2019

Truth ≠ Tribe @ KSET, 13/12/2019

| 17/12/2019 | terapija |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*