home > koncert > Sabaton, Battle Beast, Delain @ Tvornica kulture, Zagreb, 02/02/2015

kontakt | search |

Sabaton, Battle Beast, Delain @ Tvornica kulture, Zagreb, 02/02/2015

Teško je jednom riječju objasniti ono što je publika doživjela u Zagrebu na koncertu grupa Battle Beast, Delain i Sabaton. Koncert je bio spektakularan, a atmosfera i publika vrhunski. Od samog početka dana, kada se prije 16:00 sati stvorila velika kolona Sabaton fanova ispred Dallas Music Shopa, gdje je Sabaton po prvi puta imao meet & greet sa fanovima u Hrvatskoj, bilo je jasno da će to biti jedan od onih dana koji će se pamtiti. Sabaton fanovi su iz Dallas Music Shopa izlazili sa osmjesima na licima i puni dojmova prepričavali kako im je bilo sa omiljenim bendom. Također kasnije, ispred ulaza u Tvornicu, gdje se održao koncert, ali opet puno prije nego što su se vrata otvorila, stajala je velika kolona ljudi, željno iščekujući ulazak. Gledajući kolonu, bilo je jasno zaključiti da se takvo nešto, kod nas ne viđa često.
[ Sabaton ]

Sabaton   © Samir Cerić Kovačević

Koncert je započeo sa bendom iz Finske, grupom Battle Beast, kojima je ovo bio prvi puta u Hrvatskoj i imali su čast da zagriju publiku. To im je i uspjelo. Vrlo zanimljiv bend, kojeg po svemu sudeći čeka dobra budućnost, jer zadnji album "Unholy Savior" niže same uspjehe. Čak i veće nego što je i sam bend očekivao. Battle Beast je odsvirao set od šest pjesama : "Far Far Away, Black Ninja, Touch in the Night, Madness, Iron Hand i Out of Control." Ekipa iz Battle Beasta bila je uistinu zaigrana i dobro su podigli atmosferu. Simpatična pjevačica Noora Louhimo, odlično je komunicirala sa publikom, pozdravivši publiku par puta i na Hrvatskom jeziku. Pred kraj njihovog nastupa Tvornica je sve više bivala popunjenija.
[ Sabaton ]

Sabaton   © Samir Cerić Kovačević

Nakon Battle Beasta, nastupio je još jedan bend sa pjevačicom, ovog puta to je bila grupa iz Nizozemske, Delain. Zbog intervjua sa Joakimom iz Sabatona, koncert sam gledala sa strane, međutim reakcije iz publike bile su odlične. Ne samo da pjevačica Charlotte Wessels izgleda odlično več su isto kao i Battle Beast, po prvi put u Hrvatskoj i sve u svemu pripremili odličan nastup. Prema onome što sam vidjela sa strane ljudi su uživali u koncertu i pjevali zajedno sa pjevačicom koja ima jako dobar vokal. Delain je odsvirao set od devet pjesama: "Mother Machine, Get the Devil Out of Me, Army of Dolls, Go Away, Pristine, Sleepwalkers Dream, Electricity, Not Enough i We Are the Others." Pjevačica je također pozdravila publiku na Hrvatskom i zajedno sa bendom pripremila publiku za ono što će uslijediti.
[ Sabaton ]

Sabaton   © Samir Cerić Kovačević

Može se reći da ljubav između Sabatona i Hrvatske publike traje več dugi niz godina, a ovaj koncert samo je još više to potvrdio. Kako ga u nas zovu "možda" i najdraži bend Hrvatskoj publici, priredio je nezaboravan koncert. Uz tenk i sve što smo mogli vidjeti na stageu, atmosfera je bila savršena. Publika je jedva dočekala "The Final Countdown" grupe Europe, koja je označila da uskoro na pozornicu dolaze najdraži Šveđani, grupa Sabaton. Odsvirali su dvije prve pjesme "Ghost Division" i "To Hell And Back", kada je publika bila toliko glasna , da je i sam pjevač iz grupe Sabaton Joakim, rekao: "Sav sam se naježio." Nastavili su sa pjesmama "Carolus Rex" i "Soldier Of 3 Armies", kada je došao red na publiku da odabere na kojem jeziku da Sabaton izvede slijedeću pjesmu. Riječ je o pjesmi "Gott mit uns", a Hrvatska publika odabrala je izvedbu na Švedskom jeziku.
[ Sabaton ]

Sabaton   © Samir Cerić Kovačević

Zatim su nastavili sa "The Art Of War" i starijom pjesmom "7734", nakon čega je Joakim uzeo Hrvatsku zastavu i kojom se ogrnuo uz riječi: "Sad sam vaš Hrvatski dečko", a tada je kao pravi Hrvat dobio i rakiju iz publike te nazdravio i popio. Uz zezanje i šale, Jamie iz Sabaton ekipe, donio je Joakimu gitaru, pa nam je za početak odsvirao "Beat It" Michaela Jacksona, na što su mu gitaristi Thobbe i Chris, uzvratili svojim solažama. Potom je Joakim odsvirao mali dio Metallice "Master Of Puppets" i Iron Maiden "Fear Of The Dark." Naravno, ipak je riječ o koncertu Sabatona, pa su Šveđani nastavili sa svojim pjesmama: "Resist And Bite" i "40:1". Ponovno je pubilka imala pravo glasa, biralo se između "Karolinens Bön" i "En Livstid I Krig." Izbor je pao na pjesmu "En Livstid I Krig." Nakon toga na zahtjev fanova iz Hrvatske svirana je pjesma "Swedish Pagans" koja nije bila na set listi. Nastavili su sa "Far From The Fame" ,i ponovnim odabirom publike između pjesama "Uprising" ili "White Death." Svirana je "White Death."
[ Sabaton ]

Sabaton   © Samir Cerić Kovačević

Sabaton je izašao na bis sa spektakularnom "Night Witches", himnom "Primo Victoria" i za kraj pjesma "Metal Crüe." Kako su i sami rekli ovo nije kraj, samo do slijedećeg puta kad se vidimo. Teško im se bilo rastati od publike jer su uživali kao i ona. Joakim je naglasio nekoliko puta, da su on i Pär odradili više od tisuće koncerata, ali da takvo nešto u ponedjeljak nikada nisu doživjeli. Ogromnu energiju publike i atmosferu na nivou. Također, spomenuo je kako u publici ima djece, odraslih, žena i muškaraca i svi se dobro zabavljamo i nitko nije povrijeđen te mu je iznimno drago zbog toga. Ovo je jedna od večeri koju će pamtiti Hrvatski fanovi, ali i Sabaton sigurno.
[ Sabaton ]

Sabaton   © Samir Cerić Kovačević

Tamara Pevec

terapija // 04/02/2015

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*