home > koncert > CROATIA ROCKS festival @ Zrće, 19-23/07/2015

kontakt | search |

CROATIA ROCKS festival @ Zrće, 19-23/07/2015

Prvo izdanje Croatia Rocks festivala, koje je nakon Ibize i Ibiza Rocks izdanja, utočište pronašlo na najpoznatijoj novaljskoj plaži, dokaz je da Zrće nije rezervirano isključivo za elektro, techno i trance glazbu. Line up je bio obećavajući. Creme de la creme britanske glazbe, od kojih su neki bili na ovogodišnjem Glastonbury festivalu, što je i više nego dobra pozivnica. Od neo soul glazbe do elektro popa....sve je to donio ovaj festival. The Vaccines, Bondex, Rudimental-dj set, Jungle, Clean Bandit, Fatboy Slim i Doorly samo su neki od izvođača koji su Papayu doveli do usijanja, napunivši je mahom britanskim turistima, kojima je ovaj festival, budimo iskreni i bio namijenjen. Fantastično je bilo čuti, za promjenu, live svirku, sa old school instrumentima, jer to i nije tako uobičajen scenarij u Papayi. The Vaccines, Jungle i Clean Bandit bili su prava poslastica za one željne punokrvne, energične i dobre british new vawe svirke.....
[  ]

  © Maja Tisaj

Britanska indie rock atrakcija The Vaccines pružila je energičan nastup, a oni koji ih uspoređuju sa Ramonesima i Jesus and Mary Chain, u potpunosti su u pravu. Neo soul bend Jungle pružio je pak rock melankoliju s daškom eklektike zbog melodičnosti pjesama i jedinstvenog izričaja. Njihova izvedba posjetitelje je katapultirala u 60-e i 70-e godine, a ukoliko ste zažmirili i u potpunosti se uživjeli u glazbu, mogli ste osjetiti sretno hippy doba.
[  ]

  © Maja Tisaj

Najviše oduševljenja i pravu euforiju ipak je priuštio Clean Bandit čiji zarazni hitovi svako malo trešte s hrvatskih radio stanica. Zbog otkazivanja nastupa jednog od headlinera Years and Years bend je dobio čak 90 minuta svirke, zbog čega nam nije bilo nimalo žao. Dapače, bend je odsvirao sve svoje uspješnice...između ostalog...Mozarts house, Dust clear, New eyes , Rihanna, Nightingale, Come over i naravno Rather be. Sve pjesme su jednako dobro bile primljene od publike, koja je neumorno plesala uz hipnotizirajuće ritmove. Clean Bandit savršeno spaja elektroniku sa pop melodijama u kojima su involvirana klasična djela poput Mozarta i primjerice Shostakovicha. Sve skupa zvuči poprilično inovativno, osvježavajuće i s inteligencijom, koja gotovo uvijek fali pop pjesmuljcima kojima nas i previše bombardiraju. Vidjeti na stageu violončelo i violinu, izaziva oduševljenje. Savršeni vokal Florence Rawlings daje pjesmama novu dimenziju i različito ruho od onog koje se čuje na albumu i zato je Clean Bandit pravi i istinski live bend čiju veličinu možete osjetiti tek kada ih čujete na koncertu. Nisu uzalud pokupili sve moguće britanske nagrade, zaposjeli ljestvice, osvojili Grammy za najbolju dance snimku u ovoj godini i bili headlineri mnogih festivala. Britanska publika uvijek ima najbolje izvođače, nudi joj se svaša i može izabrati svašta i kada izabere onda to ima svoju težinu i neospornu kvalitetu. I Clean Bandit nam je tu kvalitetu ponudio, ne omalovažavajući mjesto i prostor gdje se nalaze, kako pojedine zvjezdice znaju to činiti.
[  ]

  © Maja Tisaj

Superstara Fatboy Slima ne treba posebno predstavljati. Utemeljitelj i veteran britanskog big beat žanra, standardno je rasplesao publiku, kako to uvijek radi. S pravom je dobio čast da zatvori zadnji dan festivala koji se osim u Papayi, odvijao i u Aquariusu, ali i na boat partijima uz brojne dj izvođače. Otkazivanje Gorgon city i Years and Years, zbog, kako su sami rekli, nepredviđenih okolnosti, bacilo je malčice sjenu na ovo petodnevno događanje, ali ostali izvođači su to, svojim fantastičnim izvedbama to debelo nadoknadili. Mi se veselimo i nestrpljivo iščekujemo iduće izdanje Croatia rocks festivala!!!!

Autor teksta: Maja Tisaj

terapija // 25/07/2015

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*