home > koncert > SEE ROCK Festival 2015 @ Schwarzlsee/Graz, 30/07/2015

kontakt | search |

SEE ROCK Festival 2015 @ Schwarzlsee/Graz, 30/07/2015

Sedam se smatra čarobnim brojem. Vjerske i duhovne asocijacije vezane uz njega traju tisućljećima. Bilo da je riječ o smrtnim grijesima ili sedmom nebu, neizbježna je činjenica da su ljudi još u antici zabilježili popis sedam svjetskih čuda, iako ih je bilo još koji su zaslužili mjesto na njemu. Dakle, sedam je kontinenata, mora, duginih boja, dana u tjednu, patuljaka, veličanstvenih i nezaboravnih sekretara SKOJ-a...

Što god! Meni je isto trebalo sedam mističnih godina da oprostim Judasima što su nas otkazali one 2008. - Doći će oni! - Vidim. - Neću Maidene, hoću Judase! - Neću žvaku, hoću kusur!

I tako... krenuli smo preko sedam brda i sedam dolina. Neznajući što nas čeka zaustavili smo se kod Crnog jezera.

S parkirališta ispred obližnjeg dućana dopirali su neki milozvuci pa smo se uputili prema masi.

Krenuli su bendovi nelogičnim redom. Vjerovatno poredani po popularnosti, a ne prema smislu.
[ Doro ]

Doro   © kata.strofa

Iako se već poprilično njih nanizalo, festival je za mene počeo onog trenutka kad je na stage kročila Doro. Žena koja je još 1984. prekršila dogovor s Bogom i okrunila se titulom "metal kraljice".

Tri godine kasnije prekinula je i s Warlockom. I to zato što je njeno ime bilo bilo poznatije od grupnog. Bilo kako bilo, svoj opus nije mijenjala. Zato je i krenula s coverima vlastitog benda. Nanizala desetak stvari s prva četiri albuma i jednu, odnosno istoimenu, s "Raise Your Fist" tek toliko - reda radi.

Jednom mi je jedan pametan čovjek rekao da žestice ne treba miješati. - Dakle, duplu dozu, molim!

Duplu dozu njemačkog heavy metala jer momci iz Accepta su džentlmenski dopustili jednoj dami da potegne prva. I to s razlogom! Doro je bila odlična uvertira u spektakl koji je slijedio.
[ Accept ]

Accept   © kata.strofa

Ipak, oni su odmaknuli od svojih početaka pa su nam pružili nešto drugačiji repertoar od svoje prethodnice, premda ništa lošiji da se razumijemo, i prošarali po diskografiji krenuvši kronološkim redom od posljednjeg studijskog izdanja prema nešto starijim, pretežito se zadržavajući na albumu "Restless and Wild".

Nije mi drugo preostalo nego da i ja koji put zamahnem glavom. Očito ni momcima pokraj da me bace u crowdsurfing dok poznati ćelavac, pravim imenom Wolf Hoffman, praši "Metal Heart"! Ah, možda su samo htjeli pokazati iza kojeg smo brda dojahali. Ne znam. Kako god.
Ali pobogu, zašto uvijek ja najebem?!
[ Korn ]

Korn   © kata.strofa

Onda je uslijedio onaj dio koji nema veze s onim prije. A ni s onim poslije. Zapravo, uopće nema veze s glavom. I tko je tamo stavio KoRn da prekine tu ekstazu. Mislim, dečki su odradili dobar posao. Poprilično američki. Uletjeli u trenirkama, odvozili par sponzorskih hitova i promijenili opremu od glave do pete. A onda se odjednom Jonathan Davis sjetio kako i on ima pravo promijeniti svoj mikrofon i završio s "Falling Away from Me". Pukao je razglas! Eto, to se ne događa samo u Hrvatskoj! Zanimljivo!
[ Judas Priest ]

Judas Priest   © kata.strofa

Kiša je prkosila. Uzbuđenje je raslo s njom! Samo nekoliko minuta me dijelilo od tog pedera.
I konačno! S "War Pigs" i kiša je stala! I vrijeme! Bogami, i moje srce! SVE! Konačno je došao taj trenutak da kažem - sad mogu umrijeti! S osmijehom na licu!
[ Judas Priest ]

Judas Priest   © kata.strofa

Ne mogu. Još sam mlada! Ne ide preko reda! I da... ostala sam bez teksta! Eto, i meni se to može dogoditi! Teško je sad tu pametovati i prodavati priče o Halfordu i ekipi. "Redeemer Of Souls" možda nije bolji od "Nostradamusa", možda se Halfordov glas promijenio, možda su i oni došli u tu fazu da ne mogu više snimiti dobar album. Ne znam! Ali definitivno mogu održati vrhunski koncert! A bome i Halford još uvijek može jebački vrisnuti! Jeeež!

Doro setlist
1. 1. Earthshaker Rock, 2. I Rule the Ruins, 3. Burning the Witches, 4. Raise Your Fist in the Air, 5. Metal Racer, 6. True as Steel, 7. Revenge, 8. Für Immer, 9. Hellbound, 10. East Meets West

Accept setlist
1. Stampede, 2. Stalingrad, 3. London Leatherboys, 4. Restless and Wild, 5. Final Journey, 6. Princess of the Dawn, 7. Pandemic 8. Fast as a Shark, 9. Metal Heart

Korn setlist
1. Korn, 2. Blind, 3. Ball Tongue, 4. Need To, 5. Clown, 6. Divine, 7. Faget, 8. Shoots and Ladders, 9. Predictable, 10. Fake, 11. Lies, 12. Helmet in the Bush, 13. Daddy, 14. Falling Away from Me

Judas Priest setlist
1. War Pigs (Black Sabbath Cover), 2. Battle Cry, 3. Dragonaut, 4. Metal Gods, 5. Devil's Child, 6. Victim of Changes, 7. Halls of Valhalla, 8. Turbo Lover, 9. Redeemer of Souls, 10. Beyond the Realms of Death, 11. Jawbreaker, 12. Breaking the Law, 13. Hell Bent for Leather, 14. The Hellion, 15. Electric Eye, 16. You've Got Another Thing Comin', 17. Painkiller, 18. Living After Midnight, 19. Beginning of the End

veda // 03/08/2015

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*