home > koncert > Deathstars (Švedska) + Stoneman (Švicarska) + Phantasmagoria (Zagreb) 09.10.2006. Boogaloo, Zagreb

kontakt | search |

Deathstars (Švedska) + Stoneman (Švicarska) + Phantasmagoria (Zagreb) 09.10.2006. Boogaloo, Zagreb

Ovoliko isplaženih jezika na jednom mjestu nisam vidjela od ne znam kada. Osjećala sam se kao u liječničkoj ordinaciji za vrijeme sistematskog pregleda 5. b razreda. A kako su ¾ publike bili srednjoškolci, ugođaj je bio na visini.
[  ]

Boogaloo je bio jako slabo posjećen, ne nužno zato što Deathstars kod nas nemaju dovoljno fanova da popune dvoranu. Mladići iz Švedske su naime skovali pakleni plan da idu na turneju s Cradle Of Filth, s kojima će doći i u Zagreb 29.11. ove godine, na isto mjesto, a to su odlučili objaviti neposredno prije svog nastupa u Zagrebu. Kad možete oba benda pogledati za cijenu jednoga, zašto dva puta davati novce? Ali ovi koji su ipak došli su stvarno bili pravi obožavatelji koji su znali sve tekstove (na moje opće čuđenje) i vjerujem da su se dobro zabavili.

Prva je svirala Phantasmagoria, koji su nam predstavili novog bubnjara i nove pjesme. S bubnjarem bolje zvuče, u svakom slučaju. Operna pjevačica bujnog poprsja iz pozadine je nestala i nije da fali. Sve je išlo po planu, ali onda se ipak desilo sranje, kako to iz nekog razloga skoro pa uvijek bude na njihovim koncertima. Ovaj put nije riknula ritam-mašina (jer je nisu ni imali), nikom nije pukla žica, nije nestalo struje... Ovaj put im se dogodio tour-manager Deathstarsa koji se popeo na pozornicu u pola (nove) zadnje stvari i brutalno ih isključio uz deranje, mahanje prstom i bahato odvajanje Tomija od mikrofona. Moram samo spomenuti da je Tomi bio organizator koncerta, što sve ovo čini još gorim. Objašnjenje - svirali su 10 minuta duže od predviđenog pa ih je trebalo ukloniti. Mogao je gospon tour-manager to i bolje riješiti. Nije da koncert nije kasnio sat vremena s početkom.
[  ]

Švicarski Stoneman sa svojim frizuricama, oblekicom i scenskim nastupom izgledaju kao tipični MTV bend za one koji žele biti ''drugačiji''. Zvuče kao 100 bendova koje ste već čuli i zaboravili i na čelu im piše, kao i Deathstarsima, da je Marylin Manson njihov idol. Uspredbe s NIN i Samael...nda. Sigurno ih doma slušaju, ali da sviraju nešto njima nalik, ne bih rekla. Nit je mračno, nit je industrial, nit je išta. Ako im se sva opakost i mračnjoba svodi na pokazivanje rogova i plaženje jezika, blago njima. I da, pjevač nam je bio jako sumnjiv po pitanju pjevanja. Ostao je opći dojam da ili je pjevao na playback ili je imao ogromnu pomoć pri izvedbi. Što je bilo u pitanju, i da li je, ne znam sa sigurnošću, ali mnogi su se pitali.
[  ]

Deathstars smo morali čekati malo dulje od drugih bendova. Da nam prikrati vrijeme netko vrlo šaljiv se uhvatio mikrofona i demonskim glasom počeo tražiti pivu, a zatim najavio i ''the most evil band in the world - Deathstars!''. Kao što rekoh, netko vrlo šaljiv je bio u pitanju. Šveđani su došli propisno našminkani, plazili su jezike, pokazivali rogove, sve po propisima. Publika je radila isto. Pjevač je bio natopljen šljokicama od glave do pete. Kad je skinuo košulju sav se presijavao pod reflektorima. Iako je publika većinom bila oduševljena njihovim nastupom, meni su bili apsolutno bezveze. Spotovi im jesu upečatljivi i ako ste ikad koji od njih vidjeli, velika je šansa da ste ga zapamtili od prve, po dobrom ili lošem. Ali u živo su totalno bezlični. Ako žele biti zli i mračni neka odu pogledati koncert Ministry pa će vidjeti kako izgleda i zvuči izvorno poremećeno zlo u obliku industrial metala, kojem ne treba corpse paint da vas pomete. Ako su ovako bljedunjavi bili pored Stoneman, bilo bi im krajnje vrijeme da malo porade na sebi do turneje s Cradle Of Filth, jer u usporedbi s njima ovaj dojam im se može samo srozati u provaliju.
[  ]

Ali eto, dječica su bila zadovoljna, a to je glavno.

ana // 16/10/2006

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*