home > koncert > terapija.net 15. rođendan @ KSET, Zg, 23/04/2016

kontakt | search |

terapija.net 15. rođendan @ KSET, Zg, 23/04/2016

Subotnja večer u KSETu po mnogočemu nije bila samo obična koncertna večer. Po jednoj stvari ipak jest, a ona se obično događa na kraju večeri, pa je tako bilo i tada. No, krenimo s lijepim stvarima.

Petnaest godina nije malo. I zato smo ponosni što smo izdržali, a nadamo se izdržati još, uopće nije bitno koliko. Uz tu okruglu obljetnicu, veseli nas da smo je obilježili u godini kada legendarni klub KSET slavi svojih četrdeset. Već smo im rekli, ali eto još jednom. Sretno Vam!

Kada smo krenuli u organizaciju ovog rođendana, na pameti su nam bila četiri benda, no nekako nam se u najavu provuklo pet. Srećom ili nesrećom, jedan od njih, Tannu Tuwa u međuvremenu je objavio razlaz, pa smo pali na četiri, što je za svirke u KSETu optimalna brojka. Ipak, frakcija benda Tannu Tuwa, No!Mozzart željela je učestvovati u programu, pa smo dogovorili da nas oni kratko uvedu u večer.

Dva dana prije koncerta, zamoljeni smo da ugostimo kultne nišlije Novembar. U protivnom njima bi ponovo propao dolazak na svirku u Zagreb. Naime, svirka je planirana u novootvorenom klubu Broom na Opatovini, no zbog problema s dozvolama, isto kao i nedavna svirka grupe Dža ili bu, morala je biti prebačena u drugi prostor ili otkazana. Znali smo da ćemo popucati po šavovima, ali ušli smo u taj rizik i ubacili Novembar u program. Ovime se zahvaljujemo još jednom svim bendovima koji su pristali skratiti svoje programe, kako bi Novembar također dobili zasluženu (polu)satnicu.
[ No!Mozzart ]

No!Mozzart   © ulysea

Početak je najavljen za 19:40, ali kako to obično biva, uz lagano kašnjenje počeli smo u 20:00, uz experimentalne zvukove grupe No!Mozzart. Sa svoje tri pjesme pokazali su nam da imamo razloga s iščekivanjem čekati njihova, čak, dva albuma koja bi se trebala pojaviti tijekom lipnja ove godine.

Brzom izmjenom začas su članovi benda THEE MELOMEN stali u svoju standradnu formaciju 3+1 i kroz pola sata proveli nas kroz povijest punk rocka s troglasnim pjevanjem s asocijacijama na Buzzcockse ili New York Dolls, da spomenem samo najpoznatije uzore.
[ Thee Melomen ]

Thee Melomen   © ulysea

Pjevač grupe NOVEMBAR, Goran Kostić Kosta, imao je svojih osobnih nostalgičnih razloga doći svirati u Zagreb, da se sad ne ponavljam, a ostatak benda također nije nikada svirao u Zg, pa se sve dobro poklopilo. Došlo je tu dosta Kostine stare kvartovske ekipe. Bila je i malo knedla u grlu, pogotovo kada su se svirale pjesme grupe Studeni studeni, a čuli smo i posvetu Tusti. Na posljednjoj pjesmi pridružio im se i Danijel Šuljić, još jedan orginalni član benda Studeni studeni. Kratko, no dovoljno da se započne priča, koja će nadam se uskoro rezultirati pravim samostalnim koncertom grupe, kako oni to i zaslužuju.
[ Novembar ]

Novembar   © vedran matica

Nismo baš imali previše vremena za nostalgiju, jer nas je vrijeme neumitno gazilo, a na programu su bili GARAGE IN JULY. Ovi momci su te večeri promovirali svoj novi spot za pjesmu "Buntovnik ljubavi", koji su snimili u suradnji sa Šiljom iz Gatuza. Šiljo se, nažalost nije pojavio, spot smo odgledali nakon svirke, a bend nas je zapalio s odličnim garažnim rokenrolom. Iako je nezahvalno tako nešto reći, pogotovo na rođendanskom koncertu, no iz mnogih usta kasnije čulo se da su bili najbolji bend te večeri. A tko smo mi da to negiramo. Oni su stvarno kompletan bend koji ima i scensku formu, izvrsnog frontmena, odlične pjesme i textove na Hrvatskom, što je, po mojem mišljenju i najvažnije.
[ Garage in July ]

Garage in July   © ulysea

Situacija u klubu bila je užarena, a na dvorištu se odigravala prava drama. Naime, već oko 22:30 klub je posjetila policijska patrola, a to je ujedno značilo da će se, najvjerojatnije, kraj dogoditi i prije kraja. Uz to, u program nam se nekako progurao i Žarko Jovanovski Žare (ex-Electric Žare), koji nam je na sebi svojstven način pročitao svoju novi politički intoniranu pjesmu.
[ Žare ]

Žare   © vedran matica

Nespretno bi bilo reći da su ČUDNOREĐE bili "hedlajneri" večeri, no s obzirom da su promovirali svoj novi album "Dno je sve rjeđe" i imali su najveću satnicu (uz malo nepotizma), ova tvrdnja i nije daleko od istine. Tijekom svirke Ogija i ekipe, mogli su se čuti komentari tipa da su kao "akustični System of a Down" ili pak jedan koji je tvrdio da je "tanka lijina između regea i narodnjaka", a ja mogu samo reći da se publika jako dobro zabavila uz nove hitove kao što su Ni-nu-ni-nu ili Stevo Čokrlić, a mene se najviše dojmila Hvala od srca, pjesma "sastavljena od (polu)pismenih obavijesti i upozorenja koje su stanari i njihovi predstavnici kačili po stubištima zagrebačkih zgrada", a koje je Ogi skupio dijeleći letke.

I tu dolazimo do tvrdnje s početka i iz prethodnog pasusa. Ostao nam je još jedan bend, a samo desetak minuta do ponoći kada je obično fajrunt. MR. ALBINO su krenuli sa svirkom, kao da će uspjeti odsvirati cijeli svoj nastup. No problem s bas pedalom i problem s vremenom nije se mogao preskočiti, tako da su naprasno prekinuli koncert nakon samo par pjesama. I to je bilo dovoljno da se vidi da su, slično kao i Garage in july, kompletan bend, koji zasluženo slovi za klupsku atrakciju, a mi im se ovom prilikom još jednom ispričavamo zbog situacije u kojoj su se našli.

Prisustvovali smo jednoj večeri odličnih bendova, na kojoj su prevladavali zvukovi gitara predvođenih karizmatičnim frontmenima (Kosta, Bojan, Ogi, Dave), za koju sam siguran da neće tako brzo u zaborav, a mi krećemo u pripreme za 16. rođendan.

pedja // 25/04/2016

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Uskoro ćemo postaviti i galerije fotografija...
Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*