home > koncert > Una Riversplash 2007, 03-05/08/2007, Bihać, Gradska otoka

kontakt | search |

Una Riversplash 2007, 03-05/08/2007, Bihać, Gradska otoka

Bihać je definitivno prošlog vikenda bio okupljalište štovatelja rastafarijanske filozofije i ljubitelja reggae glazbe. Unatoč brojnim problemima koji su zadesili organizatore prvog BiH reggae festvala, entuzijazma nije nedostajalo do samog završetka spomenutog događanja.
[  ]

Već prve večeri organizator je bio suočen sa vremenskom kataklizmom, kada se oko 22.30 obrušila kišurina nad Bihaćem i prekinula glazbeno događanje na Gradskoj otoci. Te večeri na Main stageu jedino su uspjeli svirati VUNENY i naši BILK-ovci, pred ne baš popunjenim auditorijem.

Idući dan je sve izgledalo bolje dok nije stigla informacija da su gosti iz Srbije (HORNSMAN COYOTE I MISTAKE MISTAKE) otkazali svoj dolazak na festival.
[ kamp ]

kamp   © def

No unatoč tome večernji program je počeo u raspoloženom ozračju svirkama domaćih dub reggae bendova DUB REBELLION i DEFENCE. Oba benda već duže vrijeme djeluju na sceni i imaju izvrsne live nastupe te su uspjeli svojom glazbenom osobnošću napraviti atmosferu prije nastupa fantastičnog francuskog nigera ISIAHa SHAKEa and Soulfire benda.

Ovaj francuski umjetnik donio je u Bihać zračak nade za "bolje sutra " reggaeu na ovim prostorima. Sva prisutna publika oduševljeno je prihvatila Isiahov reggae / soul izražaj a njegov bend sastavljen od iskusnih glazbenika svojski se trudio muzikalnošću zadržati sve prisutne na nogama.
[ dj skapatista ]

dj skapatista   © def

U subotu je program počeo oko 13.00 h nastupima DJva na Freestyle stagu postavljenom uz festivalski kamp. Tako smo se imali prilike cijeli dan zabavljati uz dobru mjuzu koju su vrtjeli DJ B-illa, DJ Skapatista i mnogi drugi DJvi, te uživati u čarima roštilja, Unskog bisera i Vutre.

Navečer opet frka, otkazali ZOSTER i UNAFFACTED. Ali nema veze, jer većina prisutnih i novopristiglih reggae manijaka došla je pozdraviti i dati podršku veteranima srbijanske psiho rock / dub reggae scene KANDI, KOĐŽI I NEBOJŠI.
[ post scriptum ]

post scriptum   © def

Program su otvorili odlični POST SCRIPTUM iz Banja Luke o kojima čitatelji Terapije već podosta znaju iz mojih redovitih izvještaja sa koncerata. Sedmeročlani roots ska reggae bend i ovaj put su dokazali atraktivnost svog postojanja, sviravši gotovo sat i pol vremena na opće zadovoljstvo svih prisutnih. Tri vokala, dvije gitare, sax, bas i mnoštvo raznih udaraljki elementi su u glazbi sa kojom Đeka i ekipa iz P.S. već duže vrijeme stvara identitet prvog pravog bosanskog reggae benda. Još da ubace mrvicu elektronike ; jebeno dobra mjuza.
[ kanda kodza i nebojsa ]

kanda kodza i nebojsa   © def

Ekipa iz KKN, njih šestoro (dva gitarista, basist, trubač, drummer i vokal) počeli su svoj set oko 23.30 h pred oko 3stotinjak najvjernijih obožavatelja. Odmah su počeli izvoditi stvari sa svog novog povratničkog albuma " Prekid Stvarnosti". Odlično su uigrani a sam lider benda nekoliko puta je padao u trans izazvan emocionalnim zvukom vlastitog background sastava. Redale su se ; Kad Oživimo, Ton Po Ton, Danas Nebo Silazi U Grad, Izlazim, Priroda, Every Nation i mnoge druge dobre pjesme iz njihove bogate diskografije.
Sve u svemu veliki je uspjeh pokrenuti u Bosni ovakav festivalski projekt s obzirom na sve okolnosti u kojoj se nalazi Bosansko-Hercegovačka urbana glazbena scena.

Bez obzira na brojne propuste organizatora ovog festivala (URC),da ih ne nabrajam, vjerujem da će, uz sveopću podršku i partnerstvo sa njihovim kolegama iz Hrvatske, Srbije i Francuske, što se pokazalo nužnim, nagodinu ovaj festival poprimiti jednu sasvim drugu dimenziju. Pa dogodine Jah Rastafari !!!

def // 18/08/2007

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*