home > koncert > Lee Fields & The Expressions + Charles Bradley & Menahan Street Band @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010

kontakt | search |

Lee Fields & The Expressions + Charles Bradley & Menahan Street Band @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010

Nakon kraće europske turneje koja je u dva tjedna obuhvatila nekoliko većih i manjih gradova starog kontinenta (Pariz, London, Koeln, Frankfurt, Amsterdam,...), 19. veljače su Lee Fields & The Expressions zapalili bruklinšku publiku. Sam Lee Fields je izjavio da su ih u Europi gostili "real fine", ali da nema do sviranja pred domaćom publikom. Što je naravno raja burno pozdravila.
[ Charles Bradley @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010 ]

Charles Bradley @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010   © Saša Huzjak

Za uvod ćemo reći da je Music Hall of Williamsburg sjajan klub, u sastavu The Bowery Presents "skupine" koja obuhvaća nekoliko klubova po širem području New Yorka, lociran u trenutno naj indie hype četvrti grada - Brooklynu. U podrumu je garderoba, WC, par kauča za chillanje i ogroman šank u obliku pravokutnika (baš kao iz filmova!), na kojem se do koncerta točila cuga po happy hour cijeni (što je po 3$ za pivo bilo uvjerljivo najjeftinija cuga koju smo pili u New Yorku!), dok gornji kat sadrži još jedan manji bar, merch štand te sjajnu dvoranu. U skoroj budućnosti će tu nastupati i bendovi kao što su Shout Out Louds, Nada Surf, The Bronx, Bonobo ili pak The Whitest Boy Alive, od kojih su neki već rasprodali svoje termine - u inozemstvu rasprodaja termina tako daleko unapred nije uopće rijetkost.
[ Menahan Street Band @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010 ]

Menahan Street Band @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010   © Saša Huzjak

Iako je najava glasila na Charles Bradley and the Menahan Street Band plus Lee Fields & The Expressions, ono što smo dobili, ukratko rečeno, je bio bend (Menahan Street Band) koji nas je prvo s par glazbenih instrumentala, koji su btw. bili sjajan funky-soul-afrobeat groove uvod za razgibavanje plesnih mišića, uveo u večer. Aktivni kakve tri godine, do sada su izdali jedan album za domaći Dunham Records, a najveći uspjeh su postigli skladbom "Make the Road by Walking" koju je Jay-Z semplirao u svojoj pjesmi "Roc Boys (and the Winner is…)", koju je pak Rolling Stone proglasio singlom No.1 za 2007. godinu. Uz malo sreće, vjerujem da bi momci mogli daleko dogurati - lako ih mogu zamisliti na soundtracku slijedećeg Tarantinovog filma.
[ Charles Bradley @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010 ]

Charles Bradley @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010   © Saša Huzjak

Zatim na scenu dolazi Charles Bradley, gospodin u zrelim godinama, o kojem internet ne nalazi mnogo, pogotovo ne biografskih podataka. Obzirom da je bio vidno ganjen brojem i odazivom publike (kao da je i ispustio koju suzu, činilo nam se, ali ne možemo garantirati zbog ne baš prejakog osvjetljenja), već smo zabrijali priču o tome kako je to neki lokalni lik, kojeg život nije mazio (možda čak odležao neko vrijeme u zatvoru? ili barem klinikama za odvikavanje?), pa sada doživljava comeback, još uvijek ne vjerujući da je to istina. Budalaštine na stranu, uz podršku spomenutog benda, Bradley je izveo svoj nešto manje od polusatni set vrlo uvjerljivo, gibajući se u okvirima gore spomenutih glazbenih žanrova. A kad smo već kod gibanja, spomenimo da je izveo i robot dance, na oduševljenje cijele dvorane!
[ Lee Fields @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010 ]

Lee Fields @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010   © Saša Huzjak

Nakon njega, malo kućnog benda, pa na pozornicu izlazi i zvijezda večeri - Lee Fields! Ova legenda obožavatelja funka, koja je započela radom 60ih surađujući i sa imenima kao Kool and the Gang, Sammy Gordon and the Hip-Huggers, te Little Royal, je svoje ime stekla 70ih godina prošlog stoljeća nizom singlova za male diskografske kuće. Iako nikad nije doživio svjetsku slavu, zbog sličnosti s velikim Jamesom Brownom, je zaradio nadimak "Little J.B.". Nakon duge pauze u 80ima, Fields se vraća 90ih godina na scenu, a uz povećani interes za stari funk od strane hip hopera u potrazi za dobrim semplovima, Lee se našao na dobrom mjestu i u dobro vrijeme, objavivši par ploča koje su naišle u rangu svojih najboljih radova. Nakon par godina su nastali i Lee Fields & The Expressions koji su prošle godine izdali album naziva "My World".
[ Lee Fields @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010 ]

Lee Fields @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010   © Saša Huzjak

Koncertno je to izgledalo sve skupa jako dobro - Lee sa svojim sjajnim glasom i sposobnostima komunikacije s publikom, uz odličan prateći bend, su nam pružili sjajnu večer izvornog funka i soula. Pjesme poput "Do You Love Me (Like You Say You Do)", "Money I$ King" te "Love Comes And Goes" su padale na plodno tlo, jer se po publici vrlo različitih uzrasta vidjelo koliko uživa u svakom tonu i potezu starog majstora. Za bis smo dobili prvo još malo Charlesa Bradleya, a zatim i Lee Fieldsa, s čime je fini fini fini, skoro dvosatni, nastup priveden kraju.
[ Lee Fields @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010 ]

Lee Fields @ Music Hall of Williamsburg, Brooklyn, New York (USA), 19/02/2010   © Saša Huzjak

sale // 28/02/2010

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Big thanks goes to Toby Pazner from the band for all his help. Thanks again man!
Share    

> koncert [last wanz]

cover: Kries, Kosan @ Boogaloo 10/05/2024

Kries, Kosan @ Boogaloo 10/05/2024

| 15/05/2024 | jan vržina |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac @ KD Vatroslav Lisinski, 08/05/2024

Adam Semijalac @ KD Vatroslav Lisinski, 08/05/2024

| 12/05/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: Bell Witch @ AKC Attack, 04/05/2024

Bell Witch @ AKC Attack, 04/05/2024

| 08/05/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: LEAP  @ Boogaloo, Zagreb, 04/05/2024

LEAP @ Boogaloo, Zagreb, 04/05/2024

| 07/05/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Igralom @ Močvara, 29/04/2024

Igralom @ Močvara, 29/04/2024

| 03/05/2024 | dora p |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*