home > mjuzik > Chance Meeting on a Dissecting Table of a Sewing Machine and an Umbrella, reissue

kontakt | search |

NURSE WITH WOUND: Chance Meeting on a Dissecting Table of a Sewing Machine and an Umbrella, reissue (United Diaries, 2012)

Izdanje koje zvuči kao mainstream slobodne improvizacije, van publike koja ističe hormonalno djelovanje i ponašanje pod dejstvom istih. Sumnja da neka djevojka koja u tinejdžerskim godinama sluša Z'EV ili Nurse With Wound ima teške probleme može biti netačna i značiti sasvim suprotno od onoga što očekujemo, da nosi crnu odjeću, da nije dovoljno komunikativna. Nemoguće, jer možda željezničar na peronu nosi crvenu kapu. Prihvatanjem narednog koje će nam zadržati pažnju daje prednost onome što je prethodno, mi ga spoznajemo ali nemamo potrebu da kažemo bilo što loše jer ono ima vrijednost dobrog, a to dobro je predstavljeno kao dobro trivijalnim karakterom, nešto što se samo nazire kao ponašanje, dešavanje, sugestivno, tako i u muzici, vježba klasične muzike kao vrijednosni prioritet.
[  ]

Ovo izdanje opisuje u dobroj mjeri osjećanja zapostavljenosti instrumenta i kroz ta stanja vidi sve njegove mogućnosti. Dovoljno je da se prošeta do centra nekog glavnog grada da bi ispunili sebe tim osjećanjima. Definicija modernog underground-a, zvučni inicijator posljedice masovne proizvodnje, ko voli noise može se reći disolucija nepristojnosti, vidi se na omotima kako se koriste neki primjeri iz medicinske patologije ne bi li se ta disolucija tim primjerom naglasila. Dešavanja koja se osjećaju u narodu, nakon kojih počinje da se vidi to u umjetnosti, trag sveopšteg ludila. Čovjek koji provodi vrijeme u dvorištu vrlo lako može biti isprovociran zbog određenog potencijalnog bijesa mladih ljudi koji prolaze kroz sistem obrazovanja. Bojim se da ljudi imaju potrebu da posegnu za oružjem. Definitivno, bunt koji u dovoljnoj mjeri nije izražen toliko da mi vidimo ljude kako se samopovrijeđuju može biti u ovom pristupu muzici, što je pohvalno, jer ne treba ubijati i povrijeđivati se. Upotreba oružja ili umjetnosti do određene mjere poslije koje umjetnici podržavaju fašizam, čija podrška samim tim znači njihovu odbranu je krajnje neprihvatljiv.

Naslovi:
1.Two Mock Projections 06:20
2.The Six Buttons of Sex Appeal 13:14
3.Blank Capsules of Embroided Cellophane 29:16
4.Stain, Crack, Break 15:16

ocjena albuma [1-10]: 10

edo žuđelović // 19/04/2023

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Savage Rhythms

THE ARCHITCT: Savage Rhythms (2024)

| 19/06/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Big Band Fusion

MIHAEL HRUSTELJ & BIG BAND RADLJE: Big Band Fusion (2024)

| 18/06/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hell, Fire and Damnation

SAXON: Hell, Fire and Damnation (2024)

| 17/06/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Telo I Duša

TRIVALIA: Telo I Duša (1990)

| 17/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: II

THE SIIDS: II (2024)

| 16/06/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Chance Meeting on a Dissecting Table of a Sewing Machine and an Umbrella, reissue
  • 1979 Chance Meeting on a Dissecting Table of a Sewing Machine and an Umbrella (United Jnana)
  • 1980 MerzbildSchwetUnited Dairies
  • 1980 To the Quiet Men From a Tiny Girl United Dairies / United Dirter
  • 1981 Insect & Individual Silenced United Dairies
  • 1982 Homotopy to Marie United Jnana
  • 1983 Gyllensköld, Geijerstam and I at Rydberg's United Jnana
  • 1983 Ostranenie 1913 Third Mind
  • 1985 Gyllensköld, Geijerstam and Friends: Live at Bar Maldoror
  • 1985 The Sylvie and Babs Hi-Fi Companion United Dairies / United Diaries
  • 1986 A Missing Sense United Dairies
  • 1986 Spiral Insana United Jnana
  • 1987 Drunk with the Old Man of the Mountains Durtro / Durtro Jnana
  • 1988 Nylon Coverin' Body Smotherin' United Dairies
  • 1988 Soliloquy for Lilith Dirter Promotions / United Dirter
  • 1989 Soliloquy for Lilith, Parts 5 & 6 Idle Hole
  • 1989 A Sucked Orange United Dairies
  • 1990 Caught from Behind Minus Habens
  • 1992 Thunder Perfect Mind Drag City
  • 1993 Large Ladies With Cake in the Oven United Dairies
  • 1994 Rock 'n' Roll Station Beta Lactem
  • 1996 Who Can I Turn to Stereo United Dairies / United Diaries
  • 1997 Acts of Senseless Beauty World Records
  • 1998 Second Pirate Session United Dairies
  • 1999 An Awkward Pause Durtro Jnana / United Jnana
  • 2002 Man with the Woman Face Import
  • 2003 She and Me Fall Together in Free Death Beta Lactem / Beta-Lactam Ring Records
  • 2003 Salt Marie Celeste Durtro Jnana
  • 2003 The Musty Odour of Pierced Rectums Beta-Lactam Ring Records / Revolver USA
  • 2004 Angry Eelectric Finger: Spitch'cock One United Dairies
  • 2005 Shipwreck Radio, Vol. 1 Icr
  • 2005 Angry Eelectric Finger, Vol. 3: Mute Bell Extinction Process Beta-Lactam Ring Records / Beta Lactem
  • 2005 Echo Poeme Sequence No. 2 Durtro Jnana
  • 2005 Angry Eelectric Finger, Vol. 2: Paraparaparallelogrammatica Beta-Lactam Ring Records
  • 2006 Soundpooling IC Records
  • 2006 Stereo Wastelands Beta-Lactam Ring Records
  • 2007 Disconnected Art-Errorist
  • 2008 Huffin' Rag Blues Dirter Promotions
  • 2008 Images/Zero Mix Revolver USA / Beta-Lactam Ring Records
  • 2009 Angry Eelectric Finger, Vol. 1: Tape Monkey Mooch Beta-Lactam Ring Records
  • 2009 The Surveillance Lounge Dirter Promotions
  • 2009 Paranoia in Hi-Fi Dirter Promotions
  • 2009 Space Music Beta-Lactam Ring Records
  • 2010 Erroneous: A Selection of Errors Important Records
  • 2011 The Iron Soul of Nothing Ideologic Organ
  • 2011 Rupture United Dirter
  • 2011 Salt: Music from the Horse Hospital Dirter Promotions
  • 2012 Cabbalism United Dirter
  • 2013 Chromanatron Rotorelief
  • 2013 Parade Red Wharf Music
  • 2014 Diploid Red Wharf Music
  • 2014 ExcitoToxicity Red Wharf Music
  • 2014 The Great Ecstasy of the Basic Corrupt United Dirter
  • 2016 Dark Fat Jnana / United Jnana
  • 2017 NWW Play Changez les Blockeurs Dirter Promotions
  • 2019 Trippin' Musik United Dirter
  • 2022 Opium Cabaret Icr
  • Mutation..The Lunatics Are Running the Asylum Red Wharf Music
  • Lumb's Sister United Jnana
  • Bar Maldoror World Serpent
  • The Ladies Home Tickler Dirter Promotions
  • Abbey Rd Very Friendly
  • Singlovi i EP:
  • 1984 Brained by Falling Masonry L.A.Y.L.A.H.
  • 1988 Alas the Madonna Does Not Function United Dairies
  • 1989 Cooloorta Moon Idle Hole
  • 1993 Crumb Duck United Dairies
  • 1995 Alice the Goon United Jnana
  • 1996 Yagga Blues United Dairies
  • 2008 The Bacteria Magnet Dirter Promotions
  • Kompilacije
  • 1986 Automating, Vol. 1 United Dairies
  • 1988 Present the Sisters of Pataphysics Idle Hole
  • 1988 Automating, Vol. 2 United Dairies
  • 1989 Gyllenskold/Brained L.A.Y.L.A.H.
  • 1990 Psilotripitaka United Dairies
  • 1994 Sugar Fish Drink United Dairies
  • 1999 The Swinging Reflective United Dairies
  • 2005 Livin' Fear of James Last Castle Music Ltd.
  • 2012 Creakiness and Other Misdemeanours United Jnana
  • 2013 A Sucked Orange/Scrag Dirter Promotions / United Dirter
  • 2014 Terms and Conditions Apply Dirter Promotions / United Dirter
  • 2017 The Swinging Reflective II Dirter Promotions / United Dirter
  • 2018 Sinister Whimsy to the Wretched Dirter Promotions
  • Funeral Music for Perez Prado United Dairies

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*