home > mjuzik > Live The Storm

kontakt | search |

DISFEAR: Live The Storm (Relapse Records, 2008)

Osnovani su još koncem '80-tih kada je glavni vokal bio Jeppe Lerjerud s kojim su snimili četiri albuma. Nakon njegovog odlaska 1998. tu funkciju preuzima Tomas Lindberg, te umjesto Robin Wiberga na bubnjevima se pojavljuje Marcus Andersson. Njihovi prethodni bubnjari bili su Jan Axelsson i Jallo Lehto. Sadašnja postava je Lindberg (vokal), Andersson (bubnjevi), Henke Frykman (bas), te Bjorn Peterson i Uffe Cederlund iz sastava Entombed (gitare). Ovo im je šesti album (objavljen 22.I 2008.), te u svojoj kolekciji imaju još jedan singl "Powerload" kojeg su objavili 2003. za Throne Records netom nakon izlaska prošlog albuma "Misantropic Generation" (također 2003).
Album je po punk/hc običaju kratak i traje 35 minuta, a sve skladbe su prljavi punk-metal/hc kojeg su odavno fuzionirali kultni britanski punkeri Discharge, te je taj stil znan kao D-beat. Kao odavanje počasti velikanima, Disfear je 2001. sudjelovao na tribute to Discharge albumu "In Defence Of Our Future" s obradom "Realities of war". O samoj glazbi nema šta da se puno priča. Brzo, brže i najbrže što se može izvesti sa spregom dvije razdvojene gitare i bas linija uz frenetični ritam i agresivni vokal tako da sve skupa zvuči kao najbrži Motorhead. Tekstovi su također u stilu, socio-politički angažirani, bijesni, puni ironija, nezadovoljstva i bunta te je album od izlaska stalno prisutan na vrhovima independent top ljestvica punka i metala. Od prve "Get it off", preko "Fiery father", "The cage", naslovne "Live the storm" do sjajne "Maps of war" i posljednje 7 minuta dugačke "Phantom" ne jenjavaju snažni gitaristički riffovi, agresivni vokali, dvoglasna pjevanja i urnebesni ritmovi.

Za poznavatelje D-beat scene odlično i britko djelo u veoma dobroj produkciji Kurt Balloua i samih Disfear, a za punkere i metalce najbolja preporuka za istinski užitak ako volite Tragedy, Couseum, High On Fire, Minicipal Waste, Entombed, At The Gates, Skitsystem ili The Great Deciver. Ostali mogu slobodno preskočiti ovaj album jer je teško za očekivati da bi se mogao svidjeti publici izvan hardcore krugova.

Diskografija:

Disfear (1992)
A Brutal Sight Of War (1993)
Soul Scars (1995)
Everyday Slaughter (1997)
Misantropic Generation (2003)
Live The Storm (2008)

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 20/04/2008

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*