home > mjuzik > 2009-2010

kontakt | search |

DARK HARD & ALEKSANDER CEPUŠ: 2009-2010 (Slušaj najglasnije, 2010)

Zbirka Actoonovih radova unazad dvije godine obuhvaća stilski miš-maš hard-rocka, eksperimenata, zabavne glazbe...

Album je u svojem šarolikom stilskom spletu podijeljen na nekoliko dijelova, te je u određenu ruku nabacana kompilacija bez ikakvog voznog reda. Prvi dio je malo iznenađenje potpisano kao Dark Hard, vjerojatno projekt kojim Actoon tek namjerava zakoračiti u budućnost. Osim njega na gitari i vokalu, tu se pojavljuje njegova kćerka Anja Cepuš Dečman na Ibanez Iceman basu, te s obzirom da je u datom momentu imala 14-15 godina, prikazani performansi daju velike perspektive za budućnost. U tri kompozicije "Honda, nevarna ljubica", "Old school" i "Honda, a dangerous mistress" koje su čvrsti klasični hard-rock a'la AC/DC može se s pravom očekivati rapidan napredak ovog dvojca. Ostatak materijala je uglavnom eksperimentalnog sadržaja s poznatim Actoonovim opservacijama iz razdoblja albuma "Cemetaryland", "Tetragram", "Totenbuch", a to su relativno kraći komadi zasnovani na atonalnosti izuzev dva broja "Kako naj te poljubim" u klasičnom zabanjačko-šlageraškom stilu za restorane i akustična "Včeraj" iz 1993. Pred sam kraj ove zbirke pojavljuju se dva zanimljiva kratka naslova "Funky commercial" s prozračnim jazzy-funk gitarskim linijama u echo efektima i elektronska "Oberkrainer psycho" u komornom ugođaju sa sampliranim synth zvukovima duhačkih instrumenata (fagot, flauta). Nažalost, najzanimljiviji brojevi su odreda prekratki i vjerojatno su samo fragmenti nečega monumentalnijeg ili tek samo nedovršene skice.

Diskografija:

Bajs in suhec (1992)
Škratek solatek (1994)
Piščanek picek pacek (1995)
67 + Presnojedi blues (2000/ 2007)
Vikingvin sing the boogie (2007)
Garsonjera šansonjera (2007)
Boogie šanson (2007)
Cemetaryland (2007)
Tetragram (2007)
1967 (2007)
Garsonjera šansonjera/ Vikingvin - autor i pjevač (2007)
Fretless Guitar Land (2007)
Totenbuch (2007)
Celje (2007)
Funkyguitarland - Rehab Group (2007)
Prošlo je 30 godina (2008)
Cemetaryland 2 (2008)
Willy Vodka 0,6 44% i tvornica čokolade za sečeraše (2008)
1999 feat. Grega Bevc Haš (2008)
Kat feat. Amper-O-Mat (2008)
Ovulation feat. Amper-O-Mat (2008)
Uh feat. Amper-O-Mat (2008)
Pip Strip feat. Amper-O-Mat (2008)
2009-2010 feat.Dark Hard (2010)

ocjena albuma [1-10]: 5

horvi // 20/09/2010

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Eau Rouge

DEATHMAZE: Eau Rouge (2020)

| 20/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Primeval

VENOM PRISON: Primeval (2020)

| 20/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Ljubav

GORAN MARKOV KNEŽEVIĆ: Ljubav (2020)

| 19/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Scriptures

BENEDICTION: Scriptures (2020)

| 18/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Oni su vratili vrijeme

SANTORIUS SANTORIUS: Oni su vratili vrijeme (2020)

| 17/10/2020 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*