home > mjuzik > Violent Disembowelment Of Hatred

kontakt | search |

HATEFILLED: Violent Disembowelment Of Hatred (Lymphatic Sexual Orgy Records, 2021)

Hatefilled je one-man grindcore projekt iz Argentine, a frontmen mu je stanoviti William Edwards. U dosadašnjoj karijeri ima četiri izdanja, svako bolje od prethodnog, posebno bih izdvojio prošlogodišnji 'Extreme Torture Execution' koji je izrazito raspadnut, te mu iz friših abscesa migolje krvoločni crvi. Ah, grindcore... najdivniji žanr na planeti. Brutalan, brz, žestok, a da se pritom ne doživljava previše ozbiljno (kao neki drugi pravci, you know who you are). Moram priznati da mi vitalni organi spontano počinju pulsirati kada čujem ultrabrzi d-beat, ili onaj lepršavi goregrinderski tupatupa. I dok bih protekle albume mogao bez problema svrstati na goregrind policu, postojalo je i prije dosta klasičnih grindcore utjecaja u glazbi ovog lika, no mislim da je ovim albumom našao pravi balans između dvoje, popraćeno i sa nijansku finesiranom produkcijom u odnosu na prošlo ostvarenje.
[  ]

Album traje pozamašnih 17 minuta podijeljeno na 15 pjesama. Nema intra, odjebi. Nije ti ovo neki death metal album pa da svaka pjesma počinje nekim horrorfilmskim soundclipom. Ne-ne, odmah po pritisku tipke 'play' slušatelj ulazi u prekrasni svijet pankerskog grindcora u obličju stvari 'Vicious Disembowelment', i odmah razlog zašto ovaj album klasificiram kao 50:50, jer dok je muzika nabijena punk intenzitetom, vokali su rađeni po dualističkom principu. Jedan je vocodirani, mokri, sluzavi goregrind, dok mu kontru udaraju pasaži očito proizašli iz hc-punk tradicije u grindcoreu. Bjutiful. Nema stajanja, jer već nakon 49 sekundi ide 'Salvation by Murder', koja nam u svojih minutu i po nedvosmisleno daje na znanje da nisu tu u pitanju samo pankerski d-beat riffovi ubrzani do točke na kojoj se netrenirana glava, uslijed frenetičnog banganja, otkida od tijela i preletjevši preko prostorije, završava na tanjuru amazonskog plemenskog zombikanibala, već da je ovaj talentirani gospodin u stanju isporučiti i sasvim solidne hardcore riffove. Sluz koja mi se cijedi niz bradu dok u katatoničnom stanju proizvodim neartikulirane zvukove sasvim je sluzava, i to je namjereno kao kompliment. Soft spot koji imam na dobar grindcore pritom zaneseno igra 'tinge linge laja' parafrazirajući Dean Martina, a i da vam dočara nivo romantike kojom zrači ova apsolutna abominacija od albuma, a tek smo na drugoj pjesmi.



Izredat će se tako 'Totally Disfigured Carnage' i 'Vile Methods of Hate', koje nastavljaju u istom fazonu izmjena pankerskih i grindcore manijakalnih riffova, dok će prvo osjetno usporavanje doći tek na početku pete, 'Forensic Decrepit Anomaly' no i to će biti kratkog vijeka jer formula je uspješno ubodena, kao i tijelo misionara koje su kopljima izmasakrirali domoroci egzotičnog otoka. 'Dissolving Carnal Tissue' je najveći odmor od pjesme, mada to i ne govori puno jer i ona ima dosta blasta i hcpunk momenata. Apsolutni favorit je 'Cranial Skin Extirpation', i dok primjećujem kako su pankerskiji vokali iščezli, ostavivši samo goregrind bljeurg bljeurg grgljarenje, nisam niti primjetio kako su sljedeće 4 stvari u hipu prošle. Toliko sexy da sam ovom albumu poželio gostovati na kućnom porniću. Doduše moglo bi se mrvicu prigovoriti nekakvoj ustaljenoj šabloni - malo pank, malo grind, ali neću isuviše uzimati za zlo jer a) nisam jebeni metalac, i b) nisam jebeni metalac. Nabijem elaborirane strukture na kolac od karboniziranih fetusa if aj du sey so majself. Možda još da spomenem kako album sadrži i obradu 'Fecal Freak' od Regurgitate-a, sa kojim bi se možda moglo povući i najviše paralela. Ostatak albuma, sve do zaključne 'Decrepit Misanthropy' prolazi u istom modu, izmjenjujući te brze, amo reć fastcore i grindcore riffove kao što uspješan patolog žonglira amputiranim udovima žrtve meksičkih narko kartela kada nitko ne gleda.

Album dosta šablonski odrađen, ali ništa manje kvalitetan, jer nije lako isprašiti toliko dobrih riffova a da ni u jednom momentu ne bude dosadno. Grindcore za vrhunske sladokusce, ali i pristupačan i običnom smrtniku koji traži malo uzbuđenja u kolotečinom zatrovanom životu. Ne plače za mnom Argentina, ali zato isporučuje fantastičan grindcore užitak dostojan da želim još, nezasitan kao horny milf u bukakke videu.

Popis Pjesama: 1. Vicious Disembowelment, 2. Salvation By Murder, 3. Totally Disfigured Carnage, 4. Vile Methods of Hate, 5. Forensic Decrepit Anomaly, 6. Dissolving Carnal Tissue, 7. Cranial Skin Extirpation, 8. Morbid Deviance, 9. Surgical Abomination, 10. Fecal Freak (Regurgitate cover), 11. Internal Horror, 12. Intravenous Butchery, 13. Rotten Gaseous Expiration, 14. Dark Enmity, 15. Decrepit Misanthropy

Ocjena (1-10): Draga iskasapio sam djecu

marko šiljeg // 23/02/2021

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Zebra

ŠIZA: Zebra (2024)

| 27/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Jugoslavija 1941​-​1945

BRANDKOMMANDO: Jugoslavija 1941​-​1945 (2024)

| 27/03/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Disgraced Emanations From A Tranquil State

APPARITION: Disgraced Emanations From A Tranquil State (2024)

| 26/03/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Levitate

GHLOW: Levitate (2024)

| 25/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Time to Breathe

SM4LLPOX: Time to Breathe (2024)

| 24/03/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*