home > najawa > Jojo Mayer & Nerve @ Aquarius, 28/04/2011

kontakt | search |

Jojo Mayer & Nerve @ Aquarius, 28/04/2011

Gurui Live Electronice iz New Yorka, predvođeni po mnogima trenutno najboljim svjetskim bubnjarom - Jojo Mayerom nastupit će 28. travnja u klubu Aquarius. Osim koncerta, autor jednog od najtraženijih bubnjarskih DVD-a, održat će na dan koncerta i besplatnu radionicu koju je za bubnjarsku zajednicu omogućio Music Centar (http://www.musicshop.hr/).JOJO MAYER & NERVE su pioniri njujorške "live electronic" scene. Križanjem inteligentnih ritmova klupske kulture (broken beats/d'n'b/jungle/nujazz, itd.) s improvizacijskim konceptima jazza, stvorili su novi hibrid suvremene glazbe i pomaknuli granice modernih standarda. Autori su mnogih tehničkih inovacija kojima su sisteme programiranja elektronske glazbe primijenili na live izvedbu. NERVE stvara i reagira kao fino usklađen neurološki sustav sa svim dostupnim sinaptičkim mogućnostima.Nastupiti će u sastavu: Jojo Mayer - drums, freak beats / Takuya Nakamura - keys, samples, trumpet / John Davis - bass, low end manipulation / Roli Mosimann - real time audio deconstruction.

Ova magična četvorka se ne propušta! Bila bi to prava šteta za vaša audio-vizualna osjetila!

Atmosferu prije koncerta će zagrijavati BEAT BUSTERS sa svojim performansom, a nakon koncerta DORA (Bass Invaders, Drumwise).
[  ]JOJO MAYER (Drums)

Kao aktivni sastojak i ključna točka projekta NERVE, Jojo je uveo pojam Reverse Engineered Electronica. Oponašajući ekscentričnosti suvremenog elektronskog programiranja ritma i uključujući ih u svoju igru, on je stvorio kinetički, originalan i jedinstven stil bubnjanja.

Surađivao je s brojnim umjetnicima kao što su: Screaming Headless Torsos, Me'Shell NdegeOchello, Vernon Reid, James Blood Ulmer, The Vienna Art Orchestra, Monty Alexander i drugima. Također se etablirao kao međunarodno priznati "kliničar"i kao solo izvođač.ROLI MOSIMANN (RealTimeAudioDeconstruction)

Roli je uključen u NERVE kao producent i izvođač. Njegova virtuoznost na miksetama i outboard opremi i glazbeni instinkt čine ga izuzetno bitnim dijelom grupe. Real time audio dekonstrukcija rezultat je istraživanja novih audio koncepata kako u studiju tako i u live okruženju. Aktivno djelujući s ostalim glazbenicima Rolijev rad s NERVE proširuje i redefinira ulogu inžinjera suvremenog zvuka.

Radio je kao producent, snimatelj, pisac i izvođač na nekim od najutjecajnijih izvedbi u glazbenoj industriji širokog spektra stilova; The Swans, New Order, Bjork, Smashing Pumpkins, The The, Faith No More, The Young Gods, Wiseblood, Rebekka Bakken, Delia Mayer, Waldorf i mnogi drugi.TAKUYA NAKAMURA (Keyboards & Trumpet)

Stilskom raznovrsnošću i multi instrumentalnim vještinama, Takuya je postao istaknut na njujorškoj Downtown sceni. Njegova sposobnost detekcije i apsorpcije najnovijih zbivanja u aktualnoj elektronskoj glazbi i uključivanje istih u svoj jedinstven stil, te njegov pristup glazbi čine ga vrlo rijetkom ''robom'' čak i u New Yorku. Njegovi doprinosi projektu NERVE istinski utjelovljuju oštrinu prijelaza između jazza i DJ kulture. Svirao je s glazbenicima kao što su Ravi Coltrane, Bob Moses, Clark Terry, George Russell, Matt Garrison, Organic Grooves, Brasilian Girls i drugima.JOHN DAVIS (basses, Low end manipulation)

John je jedan od rijetkih basista koji su uspjeli stvoriti zvučnu teksturu i osjećaj sintetiziranih bas linija. Od monstruoznoih "808-droptones" do hipnotizirajućih "303-filter resonance" čini se da niti jedan elektronski zvuk nije izvan dosega njegove četiri žice i arsenala ''stomp boxeva". Budući da se osjeća jednako ugodno u elektronskom i akustičnom okruženju, on nadilazi stilističke barijere i uspješno ubrizgava sirovu energiju svirke basa u disciplinu elektronike. Svirao je s Simpulife, Will Calhoun, Mike Stern, Antonio Sanchez, Alex Skolnick, Jazz Mandolin Project, i drugima i producirao elektronsku glazbu pod pseudonimom "Toaster".

promo girl // 28/04/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Mojo Men From Mars, Štajner Bend (live) @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 15/10/2019

Mojo Men From Mars, Štajner Bend (live) @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 15/10/2019

| 13/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Jazz.hr/jesen: ZZ Quartet @ Muzička akademija, 19/10/2019

Jazz.hr/jesen: ZZ Quartet @ Muzička akademija, 19/10/2019

| 13/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Jazz.hr/jesen: Edmar Castaneda  @ Muzička akademija, 18/10/2019

Jazz.hr/jesen: Edmar Castaneda @ Muzička akademija, 18/10/2019

| 12/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Mašinko prije Zabranjenog pušenja na velikim koncertima za 35 godina karijere.

Mašinko prije Zabranjenog pušenja na velikim koncertima za 35 godina karijere.

| 10/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Moonchild @ Boogaloo, 07/02/2020

Moonchild @ Boogaloo, 07/02/2020

| 09/10/2019 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*