home > najawa > Electric Avenue "1st Anniversary" w/ KRAFTY KUTS (UK) @ Sirup, subota 30.04.2011.

kontakt | search |

Electric Avenue "1st Anniversary" w/ KRAFTY KUTS (UK) @ Sirup, subota 30.04.2011.

ELECTRIC AVENUE je klubski program koji je pokrenut u travnju 2010., a promovira mnoge različite glazbene žanrove. U proteklih godinu dana ugostili smo mnoge domaće i strane DJ-e, a za proslavu godišnjice smo odlučili napraviti svojevrsnu reprizu našeg prvog partya. Tako će nam 30.04. po drugi put u goste doći breakbeat legenda KRAFTY KUTS koji uskoro izdaje svoj drugi samostalni album. A prije i poslije njegovog nastupa možete uživati u selekciji ponajboljih breakbeat DJ-a u Hrvatskoj. Stoga, pripremite svoje plesne patike i vidimo se na danceflooru.

DJ Line-up:
KRAFTY KUTS (Instant Vibes, UK)
PIPS (Big Mama Crew, Os)
ZMAYO (Pistolero, Zg)
InUrFace (E-llegal Records, Zg)

Happy hours: 23-01 h (sva pića u pola cijene)
[  ]

KRAFTY KUTS (pravo ime Martin Reeves) je jedan od najznačajnijih britanskih breakbeat DJ-a i producenata današnjice. Glazbom se bavi od ranih '90-ih, a u zadnjih 20 godina gostovao je na gotovo svim važnijim eventima diljem svijeta, uključujući Exit Fest 2006. Također je redovit gost BBC-evih glazbenih emisija kao što su Essential Mix, Annie Mac Show i Annie Nightingale Show. Prvi službeni album, Tricka Technology, izdaje 2003. godine u suradnji sa jednako talentiranim A. Skillzom. A prvi samostalni album, Freakshow, izlazi mu 2006. godine i na njemu se pojavljuje njegov najveći hit Bass Phenomenon sa Tim Deluxe-om. Tijekom svoje karijere surađuje sa glazbenim legendama kao što su Kurtis Blow, Dynamite MC, Scratch Perverts, Skool Of Thought te grupom Freestylers koja 2005. potpisuje za njegov Against the Grain Records. Krajem 2010. sa svojim prijateljem pokreće novu izdavačku kuću Instant Vibes za koju će uskoro izaći njegov drugi samostalni album. Krafty Kuts poznat je i po remixevima za mnoge glazbene velikane kao što su Fatboy Slim, Afrika Bambaata, Eric B & Rakim, Jurassic 5 i Dead Prez.

http://www.facebook.com/KraftyKutsOfficial
http://www.myspace.com/djkraftykuts
http://www.soundcloud.com/kraftykuts

PIPS (pravo ime Slaven Tušek) je DJ i producent iz Osijeka, te jedna je od ključnih figura regionalne Nu Funk / Breakbeat scene. Interes za glazbu pokazuje još kao klinac kada upisuje osnovnu glazbenu školu i stiče klasičnu glazbenu izobrazbu. 2000. se zaljubljuje u elektronsku plesnu glazbu te počinje razvijati svoje umijeće za DJ pultom. 2002. bilježi svoj prvi javni nastup i od tada pa do danas nastupa po klubovima i festivalima diljem regije pa i šire, te je djelio stage sa mnogim svjetski priznatim imenima. 2007. u suradnji s kolegom Umbom počinje se baviti glazbenom produkcijom. Rezultat toga samostalna su izdanja za grčki Timewarp Music, te nekolicina remixa različitih izvodjača objavljenih na Rocstar Rec., Breakbeat Paradise i Goodgroove Records-u. Resident je osječkog Big Mama Sessiona, te studira na Elektrotehničkom Fakultetu u Osijeku, smjer Informatika.

http://www.soundcloud.com/pipowsky
http://www.myspace.com/djpipsos

ZMAYO (pravo ime Zvone Majić) je uglavnom breaks DJ i Pistolero rezident. Zaljubljenik je u glazbu općenito i voli sve i svašta: stoner rock, jazz-funk, breakbeat, dubstep, drum'n'bass, techno, elektro, psy-trance, dub, reggae samo su neki od stilova koje nastoji pratiti i koji direktno ili indirektno utječu na njegove setove koji se mogu opisati kao psy-tech-breaks. Kao DJ je nastupao na gotovo svim klupskim večerima u Zagrebu te širom Hrvatske i u inozemstvu, a dijelio je pozornicu i bio podrška izvođačima kao što su: Eat Static, Digitalis, Dendron, Santos, Robosapiens, Freestylers, Saiko-Pod, Hoodwink, Transglobal Underground, LuQas, Hedflux, Far Too Loud, Radikal Guru, Neurodriver, Ozric Tentacles, Rennie Pilgrem, Braintheft itd.

http://www.myspace.com/zmayo_dj
http://www.soundcloud.com/zmayo

INURFACE je producentski dvojac kojega čine mladi zagrebački producent RG (Arian Vuica) i svima već poznati rezident DJ Electric Avenue programa, DMT (David Tešić) iz Zaprešića.
RG aka Dr. Strapazoot odgojen je u umjetničkoj obitelji, tako da je od malih nogu okružen glazbom i instrumentima. Glazbenom produkcijom se bavi od 16. godine kada je počeo surađivati sa renomiranim hrvatskim producentom Baby Dooksom iz legendarne hip-hop grupe Bolesna Braća. Nakon toga odlazi u Englesku gdje je na svjetski poznatom SAE Institutu studirao audio inženjerstvo. Početkom 2010. pokreće digitalnu izdavačku kuću E-llegal Records koja se, prema najnoviji svjetskim trendovima, usmjerava na distribuciju glazbe putem interneta.

DMT aka Daweed je aktivno uključen u glazbenu scenu od 1999. godine kada u suradnji sa članovima hip-hop grupe Connect pokrenuo radijsku emisiju Ruff Beats Rap Show na Radio Zaprešiću. Ubrzo nakon toga počinje puštati po noćnim klubovima i festivalima diljem Hrvatske (Sirup, Boogaloo, Gjuro, Piranha, Gallery, KSET, Masters, Ritz Cabaret, Industrija Petreković, IDEŠ? Fest…), Slovenije (Gala Hala, Štuk) i Austrije (EKH). Sredinom 2004. godine odlazi u Los Angeles gdje je studirao televizijsku produkciju. Za vrijeme studija puštao je po mnogim noćnim klubovima i privatnim partyima u Los Angelesu i Las Vegasu. Krajem 2009. se vraća u rodni Zagreb i počinje sudjelovati u organizaciji mnogih klubskih programa (Electric Avenue, Chew the Fat! Croatia, Bass Mates). Iako u posljednje vrijeme više preferira glazbene žanrove kao što su breakbeat, dubstep, electro, fidget house i bassline, povremeno ga nostalgija ponese pa zavrti koju hip-hop stvar u svojem setu.

http://www.soundcloud.com/inurface
http://www.soundcloud.com/djdmt
http://www.facebook.com/djdmt

Cijena ulaznice:
40 kn u pretprodaji
50 kuna na dan do ponoći
60 kuna poslije ponoći
Pretprodaja ulaznica od 18.4: Prostor (Mesnička 5, Zagreb) i Dirty Old Shop (Tratinska 22, Zagreb)

Medijski pokrovitelji: MTV Adria, Klubska Scena, Radio Student

maja // 21/04/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 18/04/2024 | zg, močvara
    sleepyheads (zg)
    alaska blue (ita)
    regen (slo)
  • 18/04/2024 | zg, vintage industrial bar
    eva braun (bečej)
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*