home > najawa > 5. ZAGREB JEWISH FILM FESTIVAL - 7 dana glazbenog programa 22/05 - 28/05/2011 @ Pepermint / Grič / Lemon

kontakt | search |

5. ZAGREB JEWISH FILM FESTIVAL - 7 dana glazbenog programa 22/05 - 28/05/2011 @ Pepermint / Grič / Lemon

Besplatne projekcije, predavanja, radionice, izložbe i razni edukacijski sadržaj samo su dio petog izdanja Jewish Film Festivala. Ove godine festival se može pohvaliti zavidnim glazbenim programom koji će se održati kroz tjedan dana u tri različita kluba. Osim koncerta bečkih Klezmer Reloadeda i mnogih domaćih DJ-a, festival će za vikend ugostit i mlade ambasadore austrijske elektronske glazbe glazbe, The Cloniousa & Cid Rima, te već legendarnog Phon.O-a iz Berlina.
[  ]

Raspored glazbenog programa po danima:

>Nedjelja, 22/05, M.I.L.E. (groodanje)
Pepermint Club - ulaz besplatan - 22h

>Ponedjeljak, 23/05, open decks night
Pepermint Club - ulaz besplatan - 22h

>Utorak, 24/05, KLEZMER RELOADED - live (Vienna / AT)
Pepermint Club - ulaz besplatan - 22h

>Srijeda, 25/05, Æon (cfsn)
Klub Kino Grič - ulaz besplatan - 22h

>Četvrtak, 26/05, Rea & Mayo (JabbaTon)
Klub Kino Grič - ulaz besplatan - 22h

>Petak, 27/05, THE CLONIOUS & CID RIM - live (Vienna / AT), Josip Klobučar (4lux / Eklektik / cfsn), Funk Guru (cfsn)
Lemon Club - 20kn do ponoći, 30 nakon - 23h

>Subota, 28/05, PHON.O (Berlin / DE), Feelipa (cfsn / disko404), phillipe (cfsn / Beat Busters)
Lemon Club - 25kn do ponoći, 35 nakon - 23h

Radi limitiranog broja ulaznica i manjeg kapacitet kluba Lemon, molimo sve posjetitelje vikend programa da navrate malo ranije, kako bi si zauzeli mjesto pod zvučnikom!

Glazbeni program podržali:
Austrijski kulturni forum
Njemačko veleposlanstvo
Grad Zagreb

Medijski pokriva:
Klubskascena.com
Transmeet.TV
Muzika.hr
VipMusic
ZG News
BUG.hr
net.hr

Ukratko o gostima:



Phon.O (Shitkatapult / Boysnoize rec. / 50 Weapons/Monkeytown - DE)

Nakon svojih prvih DJ koraka koje izučuje s bliskim prijateljem Apparatom, Phon.O se seli u Berlin, upisuje fakultet i posvečuje produkciji elektronske glazbe. Vrlo brzo upoznaje T.raumschmierea i pridružuje se njegovoj Shitkatapult familiji. Nakon mnogo izdanja na kvalitetnim labelovima, uključujući i legendarni Tigerbeat6, zbližava se s Chris de Lucom (ex Funkstorung) i pokreće CLP. Prvi zajednički album Supercontinental izdali su na Shitkatapultu, a u međuvremenu su privukli pažnju i Boys Noizea za koje su u rujnu 2009. izdali i EP s remiksevima Mix Hella, Dipla i DJ Segea.
Phon.O trenutačno izdaje i na Modeselektrovom labelu Monkeytown/50Weapons, a oni ga često zovu kao gosta Modeselektion večeri. Remiksirao je i poznata imena kao što su: Boys Noize, Schlachthofbronx, Housemeister, Robot Koch, Mochipet, Apparat, Modeselektor i mnoga druga. Danas je rezident DJ najboljeg berlinskog kluba WMF.
www.phon-o.com
http://soundcloud.com/phon-o



The Clonious & Cid Rim (Affine / Ubiquity Records - AT)

Mladi i perspektivni The Clonious i Cid Rim trenutačno tvore jedan od najtraženijih austrijskih izvoznih proizvoda. Vrata svijetskih festivala su im širom otvorena, a vrlo su cjenjeni, kako u rodnom Beču, tako i u cijeloj Austriji. Njihov glazbeni izričaj teško je opisati. Nastupom pokušavaju prezentirati glazbu koju vole i smatraju kvalitetnom, ali na jedan poseban uvrnuti način kako to samo oni znaju i umiju. Njihovi nastupi zvuče kao kombinacija intergalaktičkog funka i jazza idućeg stolječa s posebnim okidačem za pokret koji tjera na sumanuti ples.
Osim što su produkcijski virtuozi i multi-instrumentalisti, sa svojim srednjoškolskim kolegom Dorian Coceptom tvore jazz/funk sastav pod imenom JCBL.
http://affinerecords.com/artists/the-clonious
http://affinerecords.com/artists/cid-rim
http://soundcloud.com/affine-records



Klezmer Reloaded (Extraplatte - AT)

Klezmer Reloaded predstavlja nešto moderniju i posebniju verziju Klezmera. Iako u srži predstavljaju tradicionalnu židovsku glazbu, u svoj nastup unose i elemente tanga, ukrajinskog folka, jazza, francuske šansone, orijentalnog zvuka i suvremene glazbe. Za sebe kažu da mnogo uživaju stvarajuči glazbu i da se na nastupima nezaboravno zabavljaju. Njihovi koncerti su večinom improvizacije u kojima je neophodno da se dva umjetnika vrlo dobro poznaju, kako bi se besprijekorno sinhronizirali i na taj način šarmirali i rasplesali raznoliku publiku. Čar njihove glazbe je upravo u tome što ih vole svi, bez obzira na godine! Stoga povedite svoje majke, bake, sinove, unuke i vidimo se u utorak, 24. u Pepermintu.
http://myspace.com/klezmerreloaded

Josip Klobučar (4lux / Eklektik records / cfsn)

Još od malih nogu, svirajući klarinet i pohađajući glazbenu školu, pokazao je veliki interes za glazbu. Prvo izdanje objavio je pod imenom Rough & Ready za Perfect toy records na kompilaciji Panorama Nu Europa Phusion, koju je kompilirao Tom Wieland. Nakon toga izdaje za 4lux i Eklektik records pod imenom Josip Klobučar. Surađivao je s velikanima kao što su: Yannah Valdevit, Shuanise, Front 2 black, Lisa Preston, Yoggione, Teebs & Jackhigh, Fulgeance. U pripremi su razne suradnje i remiksevi, a uskoro mu izlazi i EP na 4lux. Trenutno producira još jedan glazbeni projekt, o kojemu ćemo uskoro doznati.
http://soundcloud.com/josip-klobucar



Rea & Mayo (JabbaTon)

Rea i Mayo dvije su vesele, šašave i zabavne djevojke koje je povezala ljubav prema turntablismu i scratch tehnikama te sličan glazbeni ukus koji se bazira na mash-upu raznih elektronskih žanrova, od booty bassa, dubstepa, uk funkyja i electra i do hip hopa, popa i nu ravea. Obje su članice zagrebačkog Jabba crewa i resident DJ-ice JabbaTon klupskog programa u Hrvatskoj, koji se vec 7 godina odvija svaki mjesec, i već nekoliko mjeseci nakon stvaranja dua i snimanja prvog zajedničkog mixa, dobile su niz pohvala i poziva za nastupe.
http://soundcloud.com/rea-mayo/la-cosa-nostra

M.I.L.E. (groodanje)

DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Svoj glazbeni put započeo je radom u Aquarius CD Shopu, gdje upoznaje i širi glazbene horizonte, što ga je potaklo na DJ-ing. Znanje i vještinu stekao je u Multimedijalnom Institutu - MAMA te ih usavršavao gažama po zagrebačkim klubovima, kafićima, festivalima, poslovnim event-ima i ostalim zanimljivim
mjestima (plaže, napuštene tvornice, brodovi i sl.).
Najistaknutiji nastupi bili su na: Exit festivalu (Novi Sad), Motovun Film Festivalu, Zagreb Film Festivalu, Animafestu, DORF-u, otvorenju zagrebačkog MSU-a. Svoj nastup prilagođava publici, situaciji i mjestu. Uz DJ-anje, također i MC-ja koristeći efekte (echo, delay, filter...) te svira udaraljke (tarabuka, djembe i egipatska tabla). Član je poznatog zagrebačkog audio-vizualnog kolektiva DJ-a i VJ-a - groodanje, s kojima je ugostio glazbenike poput Dynamo productions, Mathew Herbert, Luke Vibert, Amon Tobin, Kid Koala, Andy Smith iz Portishead-a i DJ Food. M.I.L.E. je stilski vrlo raznolik te uspješno u cjelinu spaja glazbene stilove kao što su: downbeat, trip hop, dub, funky breaks,drum & bass,afrobeat,worldbeat,new disco,electro swing...

Æon (Area / COA / cfsn)

Æon je dubstep, future garage, uk funky DJ/producent iz Slavonskog Broda, s novom adresom u Zagrebu. Iza sebe ima nekoliko besplatnih EP-eva koji su izdani na 20/12 i Wayside recordingsu, te nekoliko digitalnih izdanja. Prvo ozbiljno digitalno izdanje našlo se na njujorškom labelu Code of Arms, a jedna je stvar izašla i na kompilaciji za 20/12 records. Sljedeće godine izlazi mu i jedna traka za Area Recordings koja će se naći na kompilaciji, a vjerojatno će bit i otisnuta na 12" vinilu. Novi je član cfsn DJs kolektiva.
http://soundcloud.com/aeonstep

phillipe (cfsn / Beat Busters)

phillipe dolazi iz stare zagrebačke confusion familije i nešto mlađih Beat Bustersa. S confusionom je upravo proslavio 9 godina postojanja i rada na sceni, a s Beat Bustersima pokreće label, te izdaje vlastitu glazbu. Organizator i promotor je mnogih projekata kao što su: illectricity festival, illectric funk, masken'bass, nu years evil, supa soap shop, bangin' a ove godine uređuje i vodi glazbeni program Jewish Film Festivala.
Vrtio je ploče na nizu festivala kao što su: EXIT festival 04/09, MTV Valkana Beach festival, InMusic festival, Soundwave u Gardenu, Outlook festival 08/09/10, Share festival u Beogradu, Lift festival/ Sarajevo Film festival, Elevate Festival u Grazu, Festival Pomladi u Ljubljani, Priredba, Motovun Film festival, Seasplash festival, Atlantis, te mnogim drugim. Često gostuje i u inozemstvu, pa je po službenoj DJ dužnosti proputovao od Praga, Austrije, Slovenije, pa sve do Makedonije i Bugarske.
http://facebook.com/xphillipex

Feelipa (cfsn / disko404)

Nakon što je prvotno redovito "selektirala" mjuzu na par lokacija zagrebačkog noćnog života, feelipa se ozbiljnije posvećuje DJ-ingu krajem 2004. kada se pridružuje confusion ekipi.
Prvu ljubav - breakbeat, drum'n'bass i jungle - ostavlja radi omamljenosti BASS mjuzom: dubstep, a kasnije i beats, UK funky, ghetto house i slični žanrovi postaju njezinom glavnom preokupacijom. Osim što i dalje organizira partije sa zbunjolama, feelipa i u svom novom gradu Grazu nalazi obitelj, te postaje rezident DJ lokalne disko404 organizacije. Uz disko404 i elevate festival, u Grazu pokreće i samostalnu seriju koncerata pod nazivom bigMAMA, na kojima je do sada ugostila imena poput Autechre, Squarepushera i Animal Collectivea. Od nedavno se priključuje i renomiranoj kulturnoj instituciji Forum Stadtpark, gdje je uglavnom odgovorna za muzički program. Feelipa redovito vrti na različitim partijima i festivalima, najčešće u Hrvatskoj i Austriji, ali i drugdje.
www.disko404.org

Funk Guru (cfsn)

Funk Guru je jedan od osnivača confusiona, ekipe odgovorne za neke od najboljih klupskih događaja u Zagrebu u posljednjih desetak godina (Illectricity Festival, Illectric Funk, Videoskop, playground! itd.). DJ-anjem se bavi od svoje petnaeste godine. Nakon niza godina posvećenih drum'n'bass-u, 2004. se okreće dubstepu a u posljednjih nekoliko godina kombinira veoma raznolik spektar žanrova elektronske glazbe, od drone zvukova Oneohtrix Point Never i Flying Lotusovih apstraktnih beatova, Shedovog techna i post dubstep ritmova Joy Orbisona pa do minimalističnog drum'n'bass-a Instra:mentala i DJ Rashadovih juke/footwork ritmova...
http://soundcloud.com/funkguru

Facebook event:
www.facebook.com/event.php?eid=222430611100534

Više o samom festivalu na:
www.jff-zagreb.hr

maja // 16/05/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*