home > najawa > TABOR FILM FESTIVAL 2005 @ Veliki Tabor, Desinić, 12 > 17/07/2005, part 1

kontakt | search |

TABOR FILM FESTIVAL 2005 @ Veliki Tabor, Desinić, 12 > 17/07/2005, part 1

Međunarodni festival kratkometražnog filma koji će se po treći put odvijati na prekrasnoj lokaciji dvora Veliki Tabor od 12.-17- srpnja u zagorju zelenom, ove godine još veći i još bogatiji! Sami organizatori kažu:

Uvod

Ove godine festival doživljava ekspanziju na područje Terma Tuhelj gdje će se na vanjskim bazenima uz noćno kupanje posjetitelji moći zabavljati uz zanimljiv glazbeni program (Gustafi, Fali 5, Lollobrigida, Seasplash reggae party sa nezaobilaznim Radikal dub kolektivom, illectric funk, groodanje, electrosacher cakebeat collective), a dvorac Mihanović će nam ustupiti svoj prelijepi podrum gdje ćemo smjetiti još jedno festivalsko kino.

Filmski programi

Festivalski program će se sastojati od 10 cjelovečernih programa u međunarodnoj konkurenciji, retrospektive kratkometražnih filmova renomiranih domaćih i stranih autora (Branko Ivanda, Nicole Hewitt, Károly Ujj Mészárosa), prezentaciju domaćih i stranih međunarodnih festivala (RAF, Interfilm Berlin, Going Underground), a novitet festivala je program u konkurenciji sa domaćim filmovima i on line konkurencija filmova do 5 minuta koju osigurava T-portal.
Ulaznica za sve programe iznosi 10 kuna.

Radna terapija

Program filmskih radionica će biti najbogatiji do sada. Imati ćemo radionicu video aktivizma (Fade_In), radionicu DVD authoringa, prezentacije AVID alata za montažu i radionica snimanja glazbenog videa koju će voditi Radislav Jovanov Gonzo.
Radionica video aktivizma u produkciji Fade_Ina biti će realizirana kroz platformu klubture, a radionicu DVD authoringa i radionicu kako snimiti glazbeni video, sponzoriraju T-portal, CS Computer System i AVID.

Žiri

U domaćem žiriju su naš Kreš Končevski poznatiji ko Joža Matek, Ida iz Lollobrigida i mladi redatelj Miroslav Sikavica.
Međunarodni žiri smo za ovu veličanstvenu priredbu sastavili od Károly Ujj Mészárosa, dvostrukog pobjednika Tabor Film festivala koji nam dolazi iz Budimpešte, zatim tu je Christian Gesell iz Berlina i dečko iz Zagreba, Ivan Ramljak.
Svi članovi žirija su jako motivirani za zadatke koje su pred njih postavili selektori.
Selektori su bili Gabrijela Ivanov, Jasmina Bogović i Lukša Benić.
Zbilja su zavrijedili pljesak jer su pregledali preko 700 filmova iz 45 zemalja.. Izabrali su stotinjak filmova za program u konkurenciji (međunarodnu, domaću i T-portal on line konkurenciju).

Nagrade

Ove godine nagrade su vrlo sočne i bogate. Najbolji film festivala u međunarodnoj konkurenciji će uz trofej Veronikina lubanja dobiti na račun 2 000 eura od ERSTE banke.
Filmovi koji će se okititi titulom najboljeg animiranog, eksperimentalnog i dokumentarnog filma, uz trofej Veronikina lubanja dobiti će 500 eura.
Nagrada za najbolji domaći film je trofej Veronikina lubanja i 1 000 eura. No to nije sve. Predstvnik AVID-a za Hrvatsku Computer System se je pobrinuo da najbolji film dobije još jednu bogatu nagradu u obliku AVID sistema za montažu.
Bistra je sponzor nagrade publike koja se bira izmedju filmova u domaćoj i stranoj konkurenciji u iznosu od 500 eura. Pokrovitelj nagrade je Filmski.net.
T-portal je pokrenuo on line konkurenciju za one koji nisu u mogućnosti posjetiti festival, ali preko svojih računala mogu gledati i glasati za filmove do 5 minuta.
Iznos nagrade je 1 000 eura koje dodjeljuju čitatelji T-portala, a plaća sam T-portal.

Noćno kupanje i svirke

Glazbeni dio festivala, odvijati će se na otvorenim bazenima Terma Tuhelj sa početkom već od 20 sati. Prostor može udobno prihvatiti preko 2000 gostiju.
Za sada na jednom flooru , nudi se jedinstveni festivalski ugođaj plivanja ili brćaknja u plićaku bazena koji upotpunjuje pregršt pokretnih slika koje dolaze i nestaju sa velikog platna dok zvukovi polagano ubrzavaju ritam.
Od otvaranja, pa sve do završnog čina, čuvamo vas od zlih vradžbina.
Peace.

Ostali podaci

Glavni filmski program će se odvijati na lokaciji dvora Veliki Tabor, tijekom dana u rustikalnoj dvorani koju smo za tu priliku nazvali kino "Rustica" kapaciteta 100 sjedećih mjesta, a navečer u kinu "Tabor Varoš" kapaciteta 300 sjedećih mjesta koje se nalazi u atriju dvorca.

Dodatna festivalska poduda je let balonom iznad dvora Veliki Tabor, radionica streličarstva te uživanje u domaćoj hrani i najkvalitetnijem zagorskom vinu kod lokalnih domaćinstava (Vinotočje pod Taborom, Grešna Gorica, Trsek i Masnec).

Udoban smještaj uz festivalski popust u hotelskom ili privatnom smještaju može se osigurati rezervacijom preko Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza ( travelsection@hfhs.hr , telefon 01 484 7472 ili 01 484 7474 )

U bogati filmski program (preko 300 filmova) pobrinuti ćemo se za dobar zabavni program, cijelodnevni smještaj kao i za bolju povezanost autobusom na relaciji Zagreb-Zabok-Tuheljske Toplice - Veliki Tabor. Detaljne informacije o prijevozu pruža urban trave, urban@urban-travel.com i t. 098 531 279.

Više informacija: www.taborfilmfestival.com

sale // 22/06/2005


PS: Party zagrijavanja za TFF će se desiti ovaj petak, 24/06 u dvorcu Veliki Tabor @ Desinić, Hrv. zagorje sa slijedećim programom:
@ 17 h - Kino Rustica: projekcije u zemlji još neviđenih filmova kratkih
@ 20 h Valjanje na tratini (trava je friško pokošena), zavaljuju vas:
1 - : ELECTROSACHER CAKEBEAT COLLECTIVE (Trieste)
dj LOMO (OHM REC)
2 - : STEREO STUDIO (Zagreb)
dj FRAJMAN
dj KIKI
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*