home > najawa > Tjedan Peek&Pokea @ 21/09 do 24/09 2011, Rijeka

kontakt | search |

Tjedan Peek&Pokea @ 21/09 do 24/09 2011, Rijeka

Tjedan Peek&Pokea
[  ]

Tjedan ispred nas - Tjedan Peek&Pokea! Naš rođendanski tjedan u kojem obilježavamo našu četvrtu godinu postojanja (preživljavanja) i s kojiim ujedno i započinjemo našu novu sezonu rada. Ovaj put ćemo preskočiti naša dosadašnja djela i nedjela i posvećujemo se Tjednu Peek&Pokea i što nas sve očekuje. U tjednu Peek&Pokea velika novost je da je radno vrijeme u toku tjedna od 11:00 do 18:00 i da raširenih ruku tj. žiro računa primamo vaše "poklone" :)
Kako smo i prije obavijestili u recesijskoj godini (još jednoj) u kojoj smo i mi sami na putu premaputu koji vodi na put prema putu izlaska iz recesije, odlučili smo skupa s vama proslaviti naš 4 rođendan i to, ne samo s jednim događanjem nego skoro kroz cijeli tjedan.
U srijedu 21.09.2011. s početkom u 20:30 u sklopu našeg tradicionalnog programa "Umjetnost očima računala" i u suradnji sa ljubljanskim institutom Aksiomom, gledamo performans ljubljaskog umjetnika Marka Batiste "H220".


U četvrtak 22.09.2012. s početkom u 20:30, također u sklopu "UMOR"a otvaramo izložbu zagrebačkog umjetnika "Kaotičan tetris"

O Vladimiru,Petra Senjanović: "Apstraktne forme računalnih grafika Vladimira Bige, na jednak način, odražavaju duhovnu klimu 21. stoljeća, nastavljajući rječitost nefigurativnih formi u indiciranju pomaka i situacija izvan ravnoteže, ukazujući na disbalanse našega doba. Kaotičnost tetrisa ustvari je simbolična. Ona predstavlja anksioznost čovjeka dok se pokušava uhvatiti u koštac s izazovima ubrzanog vremena, pri čemu mu je trajanje ograničeno, a problemi kaotične svakodnevnice strmoglavljuju se kao oblici tetrisa. Slažemo li dobro, neumorno, bez predaha, ne napuštajući racionalan pristup - trajemo, no zastanemo li, udahnemo li i odbijemo li djelovati - prestajemo trajati.
Neumoljivost suvremene utilitarnosti samo je matrica, a derivacije kompozicijskih postupaka, (pronalaženje novih modusa življenja) iznimna su potka, u suradnji s kojom nastaju impresivne dekorativne kompozicije. I kao što to u pravilu, s djelima promišljene apstrakcije biva, ona na mnogo direktniji način djeluju na naš perceptivni aparat, na pogled koji se utiskuje u osjećaje. Njime poniremo u crnine, u često disonantne tonove računalnog kolorističkog repertoara, jukstaponirane magente s crvenom, suodnose cijana, žute, zelene i ljubičaste, i njihove simultane i komplementarne modele supostavljanja. Grafičke strukture aludiraju na kvar, pomak u postupku printanja. Crnilo je preuzelo vladavinu nad harmonijom obojene plohe i odbilo dogmu pravilne grafičke strukture gdje mu je dodijeljena uloga konture ili graničnika. Jetkanje, šrafiranje i pravilne rastere zamijenili su nepravilni grafizmi koji se otimaju autoritetu, stvarajući dojam kaosa, prenapučenosti, nestalnosti i blizine kraja. Pod kontrolom autorske čistoće i racija još su jedino suhi žig koji potvrđuje nadležnost autora nad stvaralačkim procesom i potpis olovkom, intenzitetom jednako podređen cjelokupnoj strukturi, baš kao i čovjek suvremenoj tehnološkoj okolini.
"Kaotični tetris" je nastavak ideje koja ga je vodila u ciklusu nazvanom "Jet set Vlado" (2010.) kroz koji autor propituje relacije između svakodnevnog života i virtualnog svijeta, pokušavši zauzeti poziciju upravo u točki njihova susreta. Levitirajući između polja stvarnoga i virtualnog, on koristi ironijski odmak, te pomoću bezbrojnih (i bezbolnih) mutacija virtualnog ukazuje na kompleksne (ali bolne) devijacije stvarnog."
Za događanja 21. i 22.09. 2012. ulaz je slobodan.
U naredna dva dana 23.09. i 24.09.2011. sviramo i pjevamo i režemo našu 4 po redu tortu točnije tj. precizinije:
U petak 23.09.2011. s početkom u 22:00, talijanska elektro atrakcija"Sinclair" čiji se single "Thermodynamic Ego"našao na zajedničkoj kompilaciji skupa sa DJ Tiestom i našom omiljenom Lady Gagom. Ulaznica za ovaj gig je 50,00 kuna.

ALI.... (poslije druge najave)

I na kraju naše 4 postojanje nad kišovitim nebom iznad Rijeke i rezanje slavljeničke torte
Subota 24.09. s početkom u 22:00 h velika završnica uz Lollobrigidu. Naša velika vrata otvaramo u 20:00 i skupa s vama i dobrom vibrom ulazimo u našu pola decenije dugo postojanje. Ulaz za ovaj "gig" je 50,00 kuna
[ Lollobrigida ]

Lollobrigida...Ali (sad onaj ALI od Sinclaira)...
Iako smo velikog srca i velikog zagrljaja, Peek&Poke je mali prostor te su stoga ulaznice limitirane. Da bi izbjegli evenutulane komplikacije samoza vas i nas omogućili smo paket dvodnevnih ulaznica po cijeni od 80,00 kuna (40,00 kn po danu) i broj ulaznica je ograničen. Stoga rezerivrajte još danas svoje ulaznice, svoj komad fine torte, svoje dobro raspoloženje a za sve ostalo tu je Peek&Poke. Kupovinom ulaznica pomažete naš daljnji rad. I na kraju....Vidimo se u Tjednu Peek&Pokea

peek&poke // 22/09/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: scena iz karantene - THOT live streaming, Damusic Festival #2

scena iz karantene - THOT live streaming, Damusic Festival #2

| 10/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: scena iz karantene - SO BEAST večeras u 21 h održavaju virtualni koncert

scena iz karantene - SO BEAST večeras u 21 h održavaju virtualni koncert

| 27/04/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: scena iz karantene - KING UBU realizira

scena iz karantene - KING UBU realizira "HDZ", 28.IV 2020. u 20 h

| 27/04/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Live streaming nastupi: Pistolero, ZEZ Festival Online, Neon Lies, XSKULL8 @ 17-25/04/2020

Live streaming nastupi: Pistolero, ZEZ Festival Online, Neon Lies, XSKULL8 @ 17-25/04/2020

| 15/04/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Začarana Močvara FB live Sessions: J.R. August & Billie Joan! @ 19/03/2020

Začarana Močvara FB live Sessions: J.R. August & Billie Joan! @ 19/03/2020

| 18/03/2020 | promo girl |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*