home > najawa > CAB BREAK DA RULES @ Cab club, subota 12.11.2011.

kontakt | search |

CAB BREAK DA RULES @ Cab club, subota 12.11.2011.

12.11 se opet u Cabu održava party na kojem ćete se moći razmahati na electro, breakbeat, glitch hop, d'n'b, dubstep, hip hop i razne mutacije breaks-bass žanrova. I ovog puta će se veterani hrvatske elektronske scene pobrinuti da visoka cijena upada od 20 kn bude i više nego opravdana, a i da ne nedostaje miris spaljenih mozgova. Tu večer bit će i izložba Saše Ištoka koji na originalan način spaja street art i grafite sa geometrijskom apstrakcijom. Slike kao stvorene za ovakvu vrstu eventa, na kojem će biti i jedan live performans kojeg ćemo pustiti kao iznenađenje.

Lineup:

Mayo (Jabbaton, Radio808)
DJ Xed (crobot crew)
Juice (2n, Bassinvaders)
robert radamant (urban jungle)

12.11: Cab, Ilica 55.
Upad: 20 kn, od 22:30 do 5 h.
Pan 0.5L po 14 kn i džus vodka po 10 Kn.

Napomena: svaki clubber, ljubitelj kvalitetne elektronske mjuze ili jednostavno dobrog provoda ne bi smio propustiti ovaj party na kojem će nastupati neka od najeminentnijih imena domaće elektronsko-klupske scene. Dakle, see ya on da floor!!

Opis break Da Rules programa:
To je DJ program koji organizira Robert Radamant sa suradnicima nekih dvije godine unatrag. Bilo ga je u Rijeci (Gekko, Discordia), Osijek (Mini Teatar, Tufna), Križevcima (Cool, Latino, Old School), neko vrijeme redovito u Velikoj Gorici (Klub 100) i na još dosta mjesta po Hrvatskoj. Na njemu su nastupali Phillipe, Funk Guru, Juice koji eto i ovog puta svira (da samo neke spomenemo). Break Da Rules je razjaren i krivudav mix u pravom smislu te riječi, golemi coctail na plemensko-urbanom ritualu. DJ-e će se na početku svako malo smjenjivati, tu i tamo će se naći neka muljevita fleka, netko tko mrda guzom, negdje pak razvaljeni likovi koji se hvataju pokraj WC-a. Ako još k tome pribrojimo psihodeličnu vibru tog transkerko-galaktičkog punkerskog plemena izvrnutih lifestyle surfera, to plus sva ona golema mikseta sa lampicama, laptopi, kontroleri iz kojih se čuju izravne mutacije i istovremeno istraživanje žanrovskih modela, to onda daje totalno motiviranje vlastitog rasturanja, istraživanja, lutanja, stapanja, sjebavanja…
Dakle, 12.11: Cab. Upad: 20 kn, od 22:30 do 5. Eto dolje daljnji info o svakom izvođaču koje bi bilo OK chekirati, jer iza svakog od njih je mali svemir raznolike mjuze i isto tolikih nastupa:

DJ Xed

DJ Xed je počeo kao b-boy plešući na electro funk i hip hop ritmove. Krajem 80ih počinje svoju DJ karijeru u zagrebačkom klubu KSET kao član disko sekcije. Najzastupljeniji pravci u njegovim setovima su electro, funk i hip hop. Početkom i sredinom 90ih puštao je uglavnom hip hop po zagrebačkim klubovima, a krajem 90ih do danas posvećuje se electru, osniva Crobot Crew zajedno s N-terom. Kao član sada već svjetski poznatog dvojca promovira electro u zemlji i u svijetu kroz produciranje (izbacio je i par izdanja, remixeva, gostuje na par kompilacija), djiranje (nastupi u hrvatskoj, ex yu, miamiju, madridu, glasgowu, poljskoj, nizozemskoj etc.), izdavanje (suvlasnik labela Crobot Muzik).

Ultimate Proper Electro by D.J.Xed

Juice

Juice je možda najpoznatiji kao suosnivač jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih domaćih d&b večeri - bassinvaders! Nakon 7 godina i završetka njihovog djelovanja okreće se novijim klupskim trendovima. Pokreće program 2N kako bi popravio stupanj njihove zastupljenosti na zagrebačkoj sceni i ugostio neke od trenutno najzanimljivih i najaktualnijih DJ-a i izvođača.
Nikola Fox, poznatiji kao DJ Juice glazbom se bavi od malih nogu. U svojim ranim danima pohađao je glazbenu školu i učio svirati klasičnu gitaru, a istovremeno je u osnovnoj i srednjoj uvijek bio onaj koji je svima snimao mixtejpove i otimao se za kontrolu hi-fija na tulumima. :)
Zanimljiviji dio priče počinje krajem devedesetih. Kao jedan od rodonačelnika d&b scene u Hrvatskoj, zajedno sa Lekkeom pokreću jedan od prvih d&b kruova - Kryo, organiziraju d&b večeri u nekoliko zagrebačkih klubova, i vode vjerojatno prvu d&b emisiju u hrvatskome eteru - Kryo.FM na Radio Studentu.
Nekoliko godina kasnije, točnije u ljeto 2003. kao član KSET-a upoznaje Gekku, te se kao njihov zajednički brainchild rađaju bassinvaders!. Ova d&b večer bila je jedna od najredovitijih i najdugovječnijih - bilježi preko 60 mjesečnih izdanja i 7 godina neprekinutog djelovanja. Juice je kao organizator i resident DJ tijekom tih 7 godina vrtio glazbu uz brojne svjetski poznate izvođače puput: Friction, Marcus Intalex, Noisia, Phace, Makoto, Jenna G, Cyantific, Blame, Danny Byrd, Big Bud, Loxy, Kasra i brojni drugi.
Nakon završetka rada bassinvaders! večeri 2009. pokreće vlastitu klupsku večer 2N, koja se događa jednom mjesečno u klubu Aquarius A1, na kojoj promovira najsvježija kretanja i trendove u plesnoj elektronskoj glazbi, bez žanrovskih ograničenja.

Follow Juice on Mixcloud

Latest tracks by [ Juice ]

Mayo (Jabbaton, Radio 808)

Može ju se čuti ama baš posvuda. Kako na netu, tako i u živo. UK Funky - Garage - Glitch Hop - Dubstep - Beats - Grime - Turntablism - Hip Hop - Ragga - Jungle - Funk - sve se to nalazi u njenom repertoaru. U ovim miksevima isnad možete čuti dubstep, grime, glitch hop, mutacije istoga, premještanje žanrovskih ograda, uspostavljanje punkersko nabrijanog i groovy shita sa finom dozom libidonoznih uznemirenja. She kills. Što se tiče biografije, moći ćemo spomenuti nemalu sitnicu zvanu Jabbaton, odlični DJ crew čiji je Mayo član. Kao i Rea, Yesh itd. Najbolje ćete ispod saznati sve. A isplati se saznati. I odmah chekirajte ovaj mix:


Mayo je jedna jako entuzijastična djevojka, svežder u bilo kojem smislu, polovica ljepšeg dijela zagrebačkog Jabba crew-a, jedinog kolektiva u Hrvatskoj koji već 7 godina svaki mjesec konstantno organizira svoje klupske večeri JabbaTon, i uskoro diplomirani grafički dizajner. DJingom,a paralelno i turntablismom, se počela baviti prije nešto više od 3 godine. Freak je za scratchanjem i zadnjih godinu i nešto scratch-a skoro svaki dan. Radi na tome da ostvari jednu od svojih većih želja - okupljanje malog community-ja zanimljivih ljudi koji se bave turntablismom i/ili produkcijom, koji bi razmjenjivali ideje i zajedno vježbali. Jednostavno ne može prihvatiti stvari takvima kakve jesu, pa eksperimentira sa svim, najviše glazbenim mogućnostima. Jako je zagrizla za produkciju i "creative sound", tako da u budućnosti možete očekivati hrpu čudne mjuze, live actove i razno-razne suradnje. Pretežno ju zanima novija elektronska glazba polomljenog ritma te "cutting edge" žanrovi. U njezinim setovima možete čuti garage, dubstep, UK funky, grime, glitch hop, abstract/future beats, electro i druge bass, wonky pravce, ali i hip-hop, funk, neo-soul, breaks, dancehall, d'n'b... ovisno o raspoloženju i prilici. Dobiva i mnoge pohvale / pozive na suradnju, među kojima i od pianista Erika Deutsch-a koji surađuje s Norah Jones.

Zbog sličnog glazbenog ukusa i zajedničke ljubavi prema turntablism-u s DJ Reom (također i Jabba crew-a) formira ženski DJ duo koji je baziran na b2b setovima s elementima scratch-a u dvoje i drugih tehnika turntablism-a. Pretežno su se orijentirali na UK bass glazbene žanrove, ali njihove setovi prožimaju razni stilovi, od dubstepa, garage-a, uk funky-ja, grime-a, electra pa sve do hip hop-a, glitch hop-a, experimentalne electronike, d'n'b-a i baile funk-a. Nakon snimanja svog prvog mix-a dobivaju hrpu pozitivnih reakcija i poziva na nastupe, tako da su ovo ljeto bile zaposlene skoro svaki vikend na većini velikih festivala u regiji - Hideout, Hartera, EXIT, Seasplash, Terraneo, Outlook, a nedavno su nastupale i u Bristolu uz Jazzsteppu. Jednom mjesečno okupiraju Purgeraj te vrte subotnji program tamo. Od rujna vode i radio emisiju na Radiju 808 po imenu Puding koju možete slušati svaki ponedjeljak od 19-21.30h.

La Cosa Nostra by Rea & Mayo

Osim s Reom, Mayo radi i na novom projektu s bubnjarom benda Chang Ffos koji je zamišljen kao ludi live act s puno scratch-a, live sempliranja, experimentiranja s mogućnostima glazbenog izričaja, a vjerojatno i kombinacija s drugim ljudima koji se bave glazbom na ovaj ili onaj način.
Inače surađuje kao rezident s festivalom fotografije Organ Vida. Vodi oko 3 godine i svoju underground emisiju na Radiju SC, a radi i za e-zine o zvuku i slici www.terapija.net (zamislite). U biti je freak koji ne može stati na jednoj, dvije ili 3 stvari, nego mora sve probati i znati, tako da se bavi freelance dizajnom, fotografijom i ilustriranjem te lomografijom, street art-om i drugim oblicima vizualnih umjetnosti. U sklopu Muzeja ulične umjetnosti sudjeluje u oslikavanju poznatog zida u Branimirovoj ulici.

Robert Radamant

Robert Radamant, producent, Dj i promotor elektronske klupske mjuze je lik kojeg su godine produkcije i nastupanja odlikovale raznolikošću žanrova i miješanja više stilova. Prešavši cijelu bivšu Jugu kao i dio" zapada", surađivao je sa mnogim kolegama sa egoboobits etikete (m.org, Hiram Abiff, Visitor Q), te sa raznim drugim izvođačima/crewovima (Confusion, Crobot Crew, Bassinvadersi, Trip To Zion, Lar Plur Lar, 48260…). U posljednje vrijeme dosta često surađuje sa spomenutom Confusion ekipom, jednom od najaktivnijih i najkvalitetnijih d'n'b-breaks-electronica ekipa ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Dijelio je pult sa Ben Ufom, LTJ Bukemom, MC Conradom, Dynamik Bass Systemom, Hot Cityjem, Onemanom i raznim drugim imenima sa svjetske breaks-bass scene. Bez sumnje jedna od zanimljivijih pojava na našoj, ali i stranoj klupskoj sceni. Kod ivozđenja najbitniji mu je groove, kompaktnost, snaga, dubina, putanja… Svega toga ima na nastupima roberta radamanta radi čega vam ne bude henganje za šankom glavna okupacija. A ako je, onda će vam se on pridružiti.

produkcija:



Robert Radamant-kundun by robert radamant

setovi:

postechno, dubstep, minimal, breakbeat:
Robert Radamant Cyber Dina Set by robert radamant

glitch hop-breaks-elecronica:
Robert Radamant-breaks Hop set2 by robert radamant

maja // 11/11/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
12.11: Cab, Ilica 55.

Lineup:

Mayo (Jabbaton, Radio808)
DJ Xed (crobot crew)
Juice (2n, Bassinvaders)
robert radamant (urban jungle)

Upad: 20 kn, od 22:30 do 5 h.
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*