home > najawa > 15 godina Radio studenta - Man Zero, Ruiz (Hr), Nežni Dalibor (Sr), Captain Ahab (USA), @ 19.XI 2011., Tvornica kulture, Zagreb

kontakt | search |

15 godina Radio studenta - Man Zero, Ruiz (Hr), Nežni Dalibor (Sr), Captain Ahab (USA), @ 19.XI 2011., Tvornica kulture, Zagreb

Jedina beskompromisna radio stanica u Hrvatskoj metropoli slavi 15 godina postojanja obilježavajući jubilej sa koncertom kojeg sigurno nećete zaboraviti.

Budući da o domaćim alter/indie-rock vedetama MAN ZERO i RUIZ znadete manje-više sve, evo što smo vam izdvojili iz popratnog press materijala što se tiče preostala tri izvođača.

CAPTAIN AHAB (USA)
Djelovanje audiovizualnoplesnog ansambla Captain Ahab je posvećeno hodanju po tankoj crti između visoke umjetnosti i jeftine zabave, ne bojeći se apsolutno ničega pri sukobljavanju naoko različitih stilova s pametnim i duhovitim tekstova povrh svega i plesnim ludilom na live nastupima. Tko je prošle godine svjedočio rave-power-metal-breakcore derneku u klubu Močvara i danas prepričava nastup, a za to postoji razlog kojeg ćete sami otkriti.
http://vimeo.com/28328973

NEŽNI DALIBOR(RS)
Nekada samo jedan u nizu dobrih srpskih indie bendova s etikete Odličan Hrčak, a danas bend koji, dok promovira svoj drugi album "Normalan život", gradi možda najvjerniji fanbase na ovim prostorima i o kojem će se definitivno još više pričati u budućnosti. Provjerite zašto njihovi fanovi znaju tekstove od početka do kraja i zašto Nežni Dalibor prijeti da će postati prvi veliki ex-yu indie bend.
http://www.myspace.com/neznidalibor

Za dolijevanje ulja na vatru brinu se DJ Ivan Krželj (MuzikFantastique) & DJ-evi Radija Student.

Cijena ulaznice 35 kn (pretprodaja)/ 45 kn (na dan koncerta)
Početak u 21 h

-----------------------------------------------------------------------------------------------

15 GODINA RADIO STUDENTA - Langtunes otkazali nastup, ostaju 4 banda

Iranska indie atrakcija Langtunes otkazali su nastup na rođendanskom koncertu Radio Studenta jer nisu uspjeli dobiti vizu za ulazak u Hrvatsku. Nadamo se da ćemo ih dovesti nekom drugom prilikom. Četiri banda koja ostaju dovoljan su argument da nam se pridružite na koncertu kojim obilježavamo 15 godina postojanja. 19. studenog od 21 sat u Tvornici kulture garantiramo odličan provod uz kalifornijske majstore zabave - Captain Ahab, beogradske indie rockere Nežni Dalibor, zagrebačke post-rockere Man Zero, energične i sirove Ruiz iz Zagreba, i sve to uz probrane DJ-e Radio Studenta i DJ Ivana Krželja.

Prije 15 godina na petom katu Fakulteta političkih znanosti u Lepušićevoj ulici u Zagrebu utemeljen je studio prvog studentskog radija u Hrvatskoj. Od početka, cilj mu je bio praktična izobrazba studenata novinarstva, no vrlo brzo Radio Student prerastao je zadane okvire i postao urbani fenomen. Inicijalna snaga odašiljača i čujnost signala bila je više nego skromna, no danas je situacija mnogo bolja pa su u specifičnom izboru glazbe i proaktivnim studentskim emisijama mogu uživati slušatelji grada Zagreba.

Radio Student je neprofitna i nekomercijalna radijska postaja koja kroz svoj program promiče socijalnu odgovornost i održivost te nastoji potaknuti građanski senzibilitet o suvremenim društvenim pitanjima.

Danas Radio Student emitira više od 35 emisija u vlastitoj produkciji, koje pokrivaju teme od civilnog društva, ekologije, politike, ekonomije, kulture, zdravlja do sporta i glazbe. Preko prvih vijesti koje čitaju drhtavog glasa, do emisija koje osvajaju Rektorove nagrade, studenti uistinu imaju priliku učiti i napredovati te se nerijetko nakon prakse na Radio Studentu zapošljavaju na komercijalnim radio stanicama.

Ipak, Student je slušateljima najprepoznatljiviji preko glazbe koju emitira, i koja, kako sugerira njihov moto "nije za svakoga". Stoga će svoj rođendan proslaviti upravo glazbom - koncertom 19.11. u zagrebačkoj Tvornici kulture na kojem će nastupiti ova fantastična kombinacija bendova

horvi // 17/11/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*