home > najawa > illectricity festival 2011 - Sound Clash & Main Night + pobjednik Nucomers Nighta

kontakt | search |

illectricity festival 2011 - Sound Clash & Main Night + pobjednik Nucomers Nighta

Započeo je sedmi Confusionov festival audio-vizualnih umjetnosti. Otvorili su ga nucomeri u prepunom klubu Lemon, a u naredna dva vikenda glazbom će okupirati i sjeverni dio Savskog nasipa. Prvi idući event održat će se u klubu Močvara (Sound Clash - 26/11) a vikend nakon i u Pogon Jedinstvu (Main Night - 3/12). Na glavnom festivalskom eventu ugostit će tri svjetski poznate njuške i odličan bend iz Čakovca. Festival će zatvoriti CFSN DJ-i.
[  ]

Pobjednik ovogodišnjeg nucomersa je mladi varaždinski producent Moz. Pošto je osvojio najviše glasova, kako publike tako i samog stručnog žirija, nastupit će na prvom hrvatskom Electronic Beats festivalu u Tvornici Kulture.

subota, 26/11 - 3. Sound Clash @ Močvara

Kako ova zima sve jače i jače grize i postaje nepodnošljiva, tako Confusion lagano otpušta informacije vezane uz ovogodišnji festivalski program. Strujanja illekričnih vibracija manifestiraju se kroz zabavu i ples a 26. studenog vas usmjeravaju put kluba Močvara, u kojem će se za vašu naklonost boriti četiri zagrebačke prijateljske ekipe!

four on the floor:
Trip 2 Zion / Pistolero / JabbaTon / CFSN DJs
visuals:
-polygon & noddy2000
start: 23h
upad: 25kn do ponoći, 35 nakon

Do sada su bila organizirana dva zagrebačka Sound Clasha! Na posjetiteljima je bilo da navijanjem i reakcijama izaberu svog pobjednika dok se četiri različitih ekipa borilo za njihovu naklonost. U subotu 26/11 u prostoru kluba Močvara održat će se treći po redu Sound Clash s ekipama JabbaTon, Pistolero, Trip To Zion i CFSN DJ-ima u ulozi domaćina. Pravila igre su identična kao i zadnja dva puta! Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaki suparnički crew ima po petnaest minuta kako bi predstavio svoj zvuk. Senzori pokreta biti će postavljeni u klubu i mjeriti vaše reakcije, što znači da vi odlučujete o samom ishodu!

Navijati možete i preko twitter kanala @zgclash, koji će biti integriran u projekcije.

Twittajte, skačite, ritajte se i vičite - Reeeewind!
http://www.facebook.com/events/106844566098427/

Pistolero je audio-vizualni DJ/VJ kolektiv koji se bavi promocijom breakbeata i njegovih fuzija sa srodnim glazbenim pravcima. Pistolero tulumi redovito se održavaju već 6 godina i u tom razdoblju ugostili su mnoštvo stranih faca kao što su Eat Static, Hedflux, Far Too Loud, Neurodriver, Rennie Pilgrem itd, ali i puno domaćih izvođača iz prijateljskih ekipa kao što su Confusion, Trip To Zion, Bass Invaders, Ministarstvo Psihodelije, Dirty Beatz, Jabbaton, LoopJunkies, DubstepKlub, Kingstoned, Groodanje itd. Pistolero redovno nastupa i na većim festivalima kao što su Seasplash, Outlook, Theory, itd.
http://pistolerobreaks.org/

Trip To Zion je inicijativa građana koja djeluje od ožujka 2005.g. s ciljem promoviranja DJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: dubstep, drum and bass, reggae, dub, jungle, breakbeat i trance.
Trip To Zion okuplja grupu mladih entuzijasta koji se bave promocijom urbane kulture mladih.
Početkom 2008. godine u klub Močvara dovode live bend iz Velike Britanije, Alpha & Omega. U suradnji s Reggae.hr portalom u ožujku 2009. godine osnivaju Udrugu za razvoj audio-vizualne umjetnosti 'Reggae', koja je orijentirana na promociju reggae glazbe i njenih srodnih stilova, te pomoć mladim umjetnicima u njihovoj afirmaciji putem organiziranja audio- vizualnih i multimedijalnih manifestacija. Također treba spomenuti Trip to Zion kao VJ tim koji nastupa po festivalima kao što su Seasplash i IN Music, te tim putem su ostvarili blisku suradnju s glazbenim skupinama ST!llness i Elemental.
S Reggae.hr portalom pokreću emisiju Zion Radio na Radiju Student (100,5 MHz), koja se bavi promocijom klupske scene u Zagrebu i Hrvatskoj.
http://www.facebook.com/trip2zion

JabbaTon je klupska večer koja već sedmu godinu na mjesećnoj bazi uspješno djeluje pod okriljem zagrebačkog kluba KSET u organizaciji zagrebačkog Jabba Crew-a nastalog 2004. Iste godine Yesh okuplja nekoliko prijatelja s ciljem promicanja nekih zajedničkih pogleda na glazbu i kulturu koja je okružuje. Misao vodilja JabbaTona u prvom redu je neobuzdana i opuštena zabava provučena kroz humor i naglašenu interakciju publike, naravno sve upakirano u kvalitetnu recentnu klupsku glazbu koja se može svesti pod nazivnik "slomljenih ritmova". Tu su i neizbježne video projekcije, plesni nastupi i nastupi raznih drugih izvođača poput MC-a, beatboxera, bendova pa čak i PJ-a (palačinka jockeya).
Ovisno o prilici i raspoloženju, na JabbaTonu se može čuti zvuke raznih glazbenih žanrova kao što su dubstep, bassline, uk funky, bmore, ghettotech, electro-house, breakbeat, grime, drum'n'bass, jungle, turntablism, reggae, dancehall, hip-hop, funk, balkan beats…
Jabba DJ-i su nastupili na mnogim festivalima kao što su EXIT, Outlook, Hideout, Terraneo, Dirty Old Festival, Illectric Funk, Seasplash, Tabor Film Festival, Zadarski Kulturni Forum, te nastupali diljem Hrvatske ali i u inozemstvu. Trenutno glazbeno aktivni članovi ekipe su Yesh!, Venom, Rea, Mayo i Kodin.
JabbaTon kao i posljednjih 7 godina ne miruje, oštrica nije otupjela i sve se više veseli skorom ulasku u drugo desetljeće!
http://www.facebook.com/JabbaTon

CFSN DJs jedan je od glavnih projekata confusiona, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti sa sjedištem u Zagrebu. CFSN DJ team formiran je prije više od devet godina, a danas se predstavlja u novom ruhu s čak tri nova člana. Nakon dugog niza godina oni jos uvijek prezentiraju mnoge, u nas slabije zastupljene, vrste klupske glazbe, a njihovi glazbeni interesi tijekom devet godina rada znatno su se proširili. Njihov glazbeni ukus prepun je sviježih dubstep, post dubstep, UK funky, future garage, electro, ghetto house, bass, beats, glitch hop i indie beatova.
Po glazbenom zadatku gostovali su u mnogim klubovima diljem cijele regije, te po klubovima u Londonu, Berlinu, Ženevi, Bratislavi, Pragu, Sofiji, Grazu, Leibnitzu, Villachu, itd. Česti su gosti najvecih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe, pa su već tri puta nastupili na EXIT-u, od samog pocetka su stalni gosti Outlook i Soudwave festivala, a nastupali su i na Hideout Festivalu, Elevateu, Sziget Festivalu, Shareu, Harteri, Atlantis Festivalu, MTV Valkana Beach festivalu, Lift / Sarajevo film festivalu te mnogim, mnogim drugim.
Danas CFSN DJ-i broje sedam članova: Feelipa, Funk Guru, phillipe, Dubway, Josip Klobucar, itch, Æon.
http://www.facebook.com/cfsn.org

03/12 - Main Night @ Pogon Jedinstvo

(stara tvornica pored kluba Močvara)

audio:
Machinedrum - live (LuckyMe, Planet Mu/USA)
Ramadanman aka Pearson Sound (Hessle Audio, Swamp81/UK)
Solar Bears - live (Planet Mu/IR)
Waitapu - live (Fresh Poulp/HR)
CFSN DJs
+
stage design, light & visuals by liik, onoxo, .exe & klif

početak u 23h
ulaznice u pretprodaji po 55kn (Prostor / Mesnička 5 i Rockmark / Berislavićeva 13)
70kn na blagajni kluba.

online pretprodaja:www.entrio.hr
Ulaznice uskoro u pretprodaji!

Program proveden u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade.

Glavna festivalska večer u magičnom prostoru Pogon Jedinstva odžat će se sada već po četvrti put. Upravo u toj bivšoj tvorničkoj hali na svojim događanjima (illectric funk i illectricity festival) ugostili su mnoge poznate njuške kao sto su: Rustie, Deadbeat, Jon Hopkins, Oneman, Hot City, D-bridge, Cooly G, Peverelist, Various Production, Jahcoozi, CLP, Al Haca, Mary Anne Hobbs, Klute, Black Sun Empire, Headhunter, Bok Bok, Loefah, Panacea, te mnoge druge. Ovaj put umjesto MOE video instalacije stage kiti svjetlosnim i video efektima jedna od ponajboljih ekipa u Hrvata pa i šire.

[ Machinedrum ]

Machinedrum

Machinedrum aka Travis Stewart stavlja svoj jedinstveni potpis na sve čega se dotakne - wonky, juke, house, UK funky, dubstep - žanrove koji se bez njegovog posredstva možda nikad ne bi bili spojili. Nakon devet plodnih produkcijskih godina i pet izdanih albuma, Machinedrum se 2009. sa albumom Want To 1 2? probio u redove najuspješnijih producenata bass elektronske glazbe. Pod jednako uspješnim pseudonimom Sepalcure, Travis izdaje zajedno sa partnerom Preveen Sharmom - poznatim pod imenom Braille - za Scubinu etiketu Hotflush. Machinedrumov najnoviji album Room(s) izdan je za Planet Mu ove godine, samo mjesec dana nakon odličnog Alarma EP-a koji je objavljen na LuckyMe etiketi. Nevjerojatna količina materijala i sve jedno bolje od drugoga - 2011. je definitivno godina Machinedruma!
www.machinedrum.net/epk/
www.soundcloud.com/machinedrum
[ Ramadanman aka Pearson Sound ]

Ramadanman aka Pearson Sound   © Maja Milich

Pearson Sounda ne treba posebno predstavljati, njegovi singleovi i remiksevi već su dugo među najboljim izdanjima kreativne plesne UK produkcije, a njegov label Hassle Audio na čelu labelova elektronske glazbe uopće. David Kennedy, poznatiji kao Ramadanman ili Pearson Sound, proglašen je za najboljeg dubstep i post-dubstep producenta 2011, a ta titula može se proširiti i na elektronsku scenu općenito budući da Kennedyev specifičan perkusivan stil snažnih bass frekvencija i upečatljivih melodija paše u bilo koji techno ili house set, kao i u bilo koju drugu vrstu muzike. Najviše odjeka imao je njegov Work Them EP, izdan na Swamp 81, koji kombinira utjecaje Acid, Funk, Chicago, Juke i B-more mjuze, a istovremeno ne zvuči kao bilo što drugo trenutno izdano. Work Them je najbolji primjer kako se Juke uvukao u podsvijest UK producenata, kroz Swamp81 zvuk. Kennedy je izdavao za razne velike labelove kao što su Soul Jazz, XL, Aus, Critical Music, Sub Pop, Fat City i BPitch, te je radio remikseve za Radiohead, MIA, Ragga Twins, Jamie Woona, Howie B-a, Beat Pharmacy, SpectraSoul i DBridgea, a njegovu stvar Void23 remiksirao je Carl Craig. Ako vas zanima čuti kako zvuči Kennedyeva muzika poslušajte njegov izvrsni Fabriclive 56 miks ili još bolje dođite 3.12. na Illectricity!
www.facebook.com/pearsonsound
www.myspace.com/search/Music?q=Ramadanman
[ Solar Bears ]

Solar Bears

Ako već nije, ovaj niti tri godine star irski duo mogao bi biti vaš novi najdraži bend! Nije ih bez razloga Planet Mu label zgrabio već za prvi EP i album, koji su objavljeni krajem 2010. Protagoniste Solar Bearsa, Johna i Riana, spojila je obostrana ljubav prema filmovima, što objašnjava snažan utjecaj filmske glazbe na njihov rad, pa čak i ime benda koje dolazi od ruskog SF filma Solaris. No, koliko god se novinari trudili, njihova glazba uspješno izmiče bilo kakvim žanrovskim kategorizacijama, a sjedinjuje utjecaje post-rocka 70tih, prog synth-popa, folktronice i IDM-a - sve to spojeno u samo Solar Bearsima svojstvenu, plesnu electronicu! I to većinom analogno, kako u studiju, tako i na stageu.
www.facebook.com/pages/Solar-Bears/139474082795159?ref=ts
www.soundcloud.com/solar_bears
[ Waitapu ]

Waitapu

Čakovečki bend Waitapu okuplja petoricu instrumentalista, stasalih u underground hardcore /stoner okruženju, koji su hrabro odlučili proširiti glazbene horizonte i utonuti u otkrivanja nepreglednih bassoničnih prostranstava, ne odbacujući pritom svoje korijene. Ove godine bend se pojavio na kompilaciji Dub Tentacles III, izdanoj za francuski label Fresh Poulp Records, za koji izlazi i EP Bassonic Lodge, a nastupom na Seasplash festivalu dodatno je skrenuo pažnju na svoj rad.
www.facebook.com/pages/Waitapu/161214587258659
www.soundcloud.com/waitapu

Kako festivalska događanja izgledaju u CFSN-ovoj organizaciji pogledajte na videu:


Illectricity Interact Festival 2010 video from Illectricity on Vimeo.

Više informacija na:
www.facebook.com/illectricity

maja // 25/11/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
illectricity
music & visual arts festival
19/11 - 03/12/2011
Zagreb

subota, 26/11 - 3. Sound Clash @Močvara

four on the floor:
Trip 2 Zion / Pistolero / JabbaTon / CFSN DJs
visuals:
-polygon & noddy2000
start: 23h
upad: 25kn do ponoći, 35 nakon

03/12 - Main Night @Pogon Jedinstvo
(stara tvornica pored kluba Močvara)

audio:
Machinedrum - live (LuckyMe, Planet Mu/USA)
Ramadanman aka Pearson Sound (Hessle Audio, Swamp81/UK)
Solar Bears - live (Planet Mu/IR)
Waitapu - live (Fresh Poulp/HR)
CFSN DJs
+
stage design, light & visuals by liik, onoxo, .exe & klif

početak u 23h
ulaznice u pretprodaji po 55kn (Prostor / Mesnička 5 i Rockmark / Berislavićeva 13)
70kn na blagajni kluba.
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*