home > najawa > PROGRAM KLUBA MLADIH iz ČAkovca za listopad 2005.

kontakt | search |

PROGRAM KLUBA MLADIH iz ČAkovca za listopad 2005.

PROGRAM KLUBA MLADIH za listopad 2005.
Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec; www.actnow.hr, 040.390.047

Festival Mala Pozornica - Finale
SUBOTA, 1. listopada, 21 h, Klub mladih Čakovec
Veliko finale!!! Četiri najbolja iz 3 kvalifikacijska kruga ponovo će se predstaviti vjernoj publici, koja će, uz stručni žiri, odabrati najboljeg!!! Nastupaju:
KREŠIMIR HORVAT (Čakovec)
NAP (Čakovec)
HEENA (Čakovec)
EXODUS (D. Kraljevec)
Te večeri, najboljima će biti dodijeljene i brojne nagrade sponzora…
md: 10 kn

Tribina
ČETVRTAK, 6. listopada, 17 h, Dom sindikata
"Multimedijalni centar - prostor za nezavisnu kulturu i mlade?"
Posljednje dvije godine u javnosti se s vremena na vrijeme pojavljuju informacije o osnivanju Multimedijalnog centra u gradu Čakovcu. Potencijalni prostori varirali su iz mjeseca u mjesec - od Gradske kavane do danas aktualnog Macanovog doma. Koja je programska zadaća tog multimedijalnog centra, koje su njegove funkcije bitne naspram lokalne zajednice, na koji način će biti strukturirano upravljanje…? Gdje su mladi i nezavisna kultura u svemu tome?
Govore: Diana Marciuš (član poglavarstva Međimurske županije zadužena za resor udruga, mladih i kulture), Romano Bogdan (član poglavarstva Grada Čakovca zadužen za društvene djelatnosti), Mira Kermek (idejna začetnica Multimedijalnog centra, predsjednica Upravnog odbora Centra za kulturu Čakovec), Josip Posavec (župan Međimurske županije), Emina Višnić (Savez udruga Klubtura, Zagreb), Teo Petričević (Koalicija mladih grada Čakovca)
Moderator: Davor Dokleja.
Tribine se provode u sklopu projekta Kultura Aktiva.
md: 0 kn

Čitalica
PETAK, 7. listopada, 20 h, Klub mladih Čakovec
LUCIJA BARTOLIĆ
Lucija Bartolić mlada je književnica koja je, od kada se posljednji puta imala prilike predstaviti publici, svoj stil pisanja razvila u nešto mnogo osobnije i osebujnije. Njeni su radovi inspirirani situacijama u kojima je prisiljena snalaziti se tokom svojeg odrastanja otkrivajući tako svijet i ljude na posve, za nju, nov način kada maske padaju a ispod njih obično nije ono što smo očekivali. Imamo mnoga poznata imena u svijetu književnosti čije knjige nesumnjivo zauzimaju mnoge police, no onima za koje nismo čuli obično ni ne pružamo šansu. Zašto je to tako? Lucija je odlučila izdati knjigu i nada se da će uspjeti, a ovaj petak otkrit će nam svoje draži.
md: 0 kn

Projekcija/Party
PETAK, 7. listopada, 21 h, Klub mladih Čakovec
FULLFILMIUM ČAKOVEC
Nakon projekta BODUL 13. i snimljenog istoimenog filma, ekipa iz Udruge Spirit (Rijeka) pokrenula je novi projekt. U prvoj fazi tijekom ljeta 2005. snimljeno je tisuće fotki po Krku, kroz istraživanje i upoznavanje starina, zanimljivih detalja i svakakvih tajni tog otoka. Osim ekipe iz Spirita u tome su sudjelovali i gosti iz Čakovca, Karlovca i Križevaca.
U sklopu multimedijalne večeri održat će se projekcija filma i fotografija uz LIVE nastup DJ-a i autora originalne muzike za projekt (elektro s dodatkom semplova sopila i napjeva s Krka) - "Dirty mode & Espirito" (Live).
md: 0 kn

Foto Session
SUBOTA, 8. listopada, Čakovec i okolica
Ukoliko Vas zanima bolje upoznavanje svog grada (ili ga jednostavno želite predstaviti gostima iz Spirita/Rijeka), javite nam se i učestvujte u "foto safariju"- okinite tisuću fotki svog grada i okolice. One će zajedno s ostalim fotkama obići sve spomenute gradove u jučerašnjoj projekciji, čime ćete "poslati svoj grad u svijet".
Poželjno je da imate (digitalni) fotoaparat ili kameru, ali ako nemate možete imati samo dobru volju, pa se zezati s ekipom dok istražuju po okolici. Možete pripremiti zanimljive priče, javiti nam lokacije koje mislite da bi trebale prezentirati Vaš kraj dostaviti nekakav CD s glazbom (isključivo autentičnom!) kako bi se mogao napraviti i soundtrack za te slajdove.
Svaki učesnik u projektu na kraju će na poklon dobiti CD/DVD sa svih gradovima koji su obrađeni (limit je 10 učesnika!)
Prijave na mobitel 098/395-714.
md: 0 kn

Rock večer
SUBOTA, 8. listopada, 21 h, Klub mladih Čakovec
THE WALL
The Wall je grupa kvalitetnih glazbenika sa područja donjeg Međimurja. Zajedno djeluju tek oko pola godine, a gotovo da nema mjesta u okolici gdje nisu nastupali. Očekuje nas dobra cjelovečernja rock svirka, a o talentiranosti The Wall svjedoči i njihov iznimno široki repertoar obrada - od Pink Floyd do Azre.
md: 0 kn

MediaNet - večer aktivističkog novinarstva
SRIJEDA, 12. listopada, 19 h, Klub mladih Čakovec
U sklopu suradnje na ZaMirNET-ovom projektu MediaNet
(www.zamirnet.hr/medianet, www.zamirzine.net)
UNBANNED SERIES: GENERATIONS OF RESISTANCE
(Redatelj: Peter Davis, 58 min, 1980., Film Resource Unit)
Kronologija najvažnijih događaja u povijesti otpora kolonijalizmu i apartheidu u periodu od početka 20. stoljeća do kasnih sedamdesetih. Počinje s događajima prije Bambata ustanka, prikazuje osnivanje Afričkog nacionalnog kongresa (ANC) 1912. godine i opisuje mnoge faze borbe crnačkog stanovništva Južne Afrike protiv rasizma bijelaca i eksploatacije. Stil filma je više od povijesnog pregleda, prepun dramatičnih i moćnih arhivskih snimaka sukoba i demonstracija te intervjua s nekim od najglasnijih boraca/kinja protiv apartheida. Ovaj film je čista povijest.
md: 0 kn

Koncert
PETAK, 14. listopada, 21 h, Klub mladih Čakovec
AMOK (Zagreb/Kutina/Sisak)
THE FAREWELL REASON (Čakovec)
OUTRÉ (Čakovec)
Nakon dugo vremena postojanja na sceni i dosta promjena postava, konačno se desila potrebna kohezija i zagrebački underground hardcore-punk bend Amok je iz neuglednog, malog i neprepoznatljivog crnog labuda scene konačno izrastao u velikog, upečatljivog i gracioznog - crnog labuda! Ukratko, dečki i cure sviraju metal kojeg, uz britku i moćnu glazbu, krasi istančana i precizna artikulacija i kritika svijeta koji njih (a i nas), okružuje. Parafrazirano rečeno, George Bush i religijski idoli žare i pale sudbinama previše ljudi na ovom planetu!
Ovaj koncert je promocija zajedničkog albuma "The Farewell Reason/Outré".
The Farewell Reason je teško svrstati u bilo koji glazbeni pravac, a to nije ni potrebno. Glazba koja se temelji na iskrenim emocijama i koja isto to prenosi iskrenim nastupima uživo na vas ako si to dozvolite… Ne mogu biti objektivan i napisati nešto o ovom bendu slušajući ih u ovo kišno popodne. A zašto bih i trebao opisivati? Evo vam pa slušajte.
Outré je nastao pred 3 godine kao odgovor na zamrlost aktivističke scene u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Skupina pojedinaca različitih razmišljanja ali sličnih pogleda na svijet, vlastitom kreativnošću nastojala je učiniti okolinu kojom su okruženi svjesnom problemima današnjice, te ljude edukativnošću pokrenuti/usmjeriti razmišljanju i poboljšanju vlastite egzistencije. Osmero individua koje su sudjelovale u radu benda nastavile su ova nastojanja svaka na svoj način. Ovo će biti oproštajni koncert benda Outré.
www.run-amok.org, www.thefarewellreason.com, www.outre.tk
md: 20 kn

Broken Mill sk8 večer
SUBOTA, 15. listopada, 20:30 h, Klub mladih Čakovec
Novoosnovani Skateboard Club Broken Mill iz Murskog Središća prikazat će hrvatske skate filmove:
Cronica
Wanted 2
md: 0 kn

Tribina
ČETVRTAK, 20. listopada, 17 h, Klub mladih Čakovec
"Nezavisna kultura i mladi u kulturnoj strategiji grada Čakovca i Međimurske županije"
U današnje vrijeme, kada postoji značajna diversifikacija kulturne proizvodnje i ponude, kulturna politika na potrebe treba odgovarati planiranom i razrađenom strategijom. Koji su dobri, a koji loši "proizvodi" kulturne strategija na lokalnom nivou proteklih godina? Što nam donose nove kulturne strategije?
Govore: Blaženka Novak (Upravni odjel za društvene djelatnosti Međimurske županije), Romano Bogdan (član poglavarstva Grada Čakovca zadužen za društvene djelatnosti), Teo Petričević (udruga ACT, Klub mladih Čakovec).
Moderator: Ana Bajsić
Tribine se provode u sklopu projekta Kultura Aktiva.
md: 0 kn

Trash Kult večer
PETAK, 21. listopada, 20 h, Klub mladih Čakovec
Što je uopće trash umjetnost? Na području filma poći ćemo od pretpostavke da je trash u pravilu niskobudžetan, s time da ta jeftinoća niti ne pokušava biti prikrivena, već se svjesno potencira. Loša gluma ili smiješna scenografija u trashu se čak i ne smatraju manom. Trash unaprijed odbacuje bilo kakvu sofisticiranost, umjetničke aspiracije (barem u klasičnom smislu), ispeglanost i dotjeranost. Trash je grub i sirov, gađa ravno u glavu i nije ga briga što misle o njemu. U ovom ciklusu ćemo prikazati i neke kultne i zaboravljene filmove.
BAD TASTE
(Redatelj: Peter Jackson, 91 min, Novi Zeland, 1987.)
Londonski "Evening Standard" svojedobno ga je naveo kao razlog zbog kojeg ne treba putovati na Novi Zeland. U Švedskoj su pojedine scene puštali u vijestima, grozeći se strahota koje neki smatraju filmskom umjetnošću, dok je u drugim zemljama čak i plakat bio zabranjen.
Sniman je na gotovo gerilski način; na 16 milimetarskoj vrpci, bez scenarija i u vremenskom razdoblju od 4 godine. Kompletna ekipa sastojala se od Jacksonovih prijatelja i kako je svaki od njih imao svoj regularan dnevni posao, snimati se moglo samo vikendima. Ovaj nedvojbeni klasik "splatter" žanra govori o izvanzemaljcima koji su ljudsko meso držali gurmanskom delikatesom, a Zemlja je, prema njihovim planovima, trebala postati opskrbni centar za svemirski lanac fast-food restorana, što je redatelju dalo prostora za parodiju u najekstremnijoj maniri Monty Pythona. Da, to je Peter Jackson koji je kasnije režirao trilogiju Gospodari prstenova.
md: 0 kn

Koncert
SUBOTA, 22. listopada, 21 h, Klub mladih Čakovec
DERKOVBOIS (Mađarska)
ISZONYAT (Mađarska)
BAKTERIJE (Čakovec)
ABSINT (Zagreb)
Derkovbois iz starog grada Szombathely, D.I.Y. streetpunk bend sa elementima rock 'n' roll i Oi! glazbe. Jasne poruke o nepravednim stvarima u društvu, protiv nacionalizma,… o prijateljstvu i životu. Svirali su sa bendovima kao što su Los fastidios, Inerdzia, FFD, …
Iszonyat iz okolice Balatona, sviraju bučnu glazbu sa melodijom i tekstovima o politici, svakodnevnom životu, sa antifašističkom i antirasističkom porukom. Jedan od najboljih old school punk bendova na mađarskoj DIY sceni.
Bakterije ne treba posebno predstavljati, pjevuše njihove pjesme i vole ih i stari/e i mladi/e pankeri(ce).
Ovoj punk fešti dat će svoj doprinos i u zadnji čas dogovoreni zagrebački streetpunkeri Absint.
www.derkovbois.ini.hu, www.iszonyat.ini.hu
md: 20 kn

MediaNet - večer aktivističkog novinarstva
SRIJEDA, 26. listopada, 19 h, Klub mladih Čakovec
U sklopu suradnje na ZaMirNET-ovom projektu MediaNet
(www.zamirnet.hr/medianet, www.zamirzine.net)
WOMEN AND WAR
(Redateljice: Robyn Hofmeyr i Minky Schlesinger, 52 min, 2000., Film Resource Unit)
Žene govore o užasima rata, silovanja i gubitka, kao i o poslijeratnom periodu, strategijama preživljavanja i svojim nadama za drukčiji svijet. Kroz priče ovih žena o ratovima od Afrike do Europe, dobivamo sliku o tome što su ratovi učinili raznim zajednicama i istražujemo što im je svima zajedničko.
md: 0 kn

PostRockNoiseAlternative večer
PETAK, 28. listopada, 21 h, Klub mladih Čakovec
SONIC YOUTH vs. THE EX
Sonic Youth su počeli karijeru 1981. rušeći tradicionalne rock & roll konvencije. Eksperimentirajući sa noiseom slobodne forme i miješajući ga s estetikom art-performansa New York post-punk avangarde redefinirali su značenje noisea u rocku. Inspirirani hardcore punkom, post-punkom i no waveom (kratko živući, no jako utjecajni pravac NY punk rock glazbe koji odbacuje komercijalne elemente tada popularnog new wavea), njihova disonanca, feedback i alternativna štimanja stvaraju potpuno novi zvučni krajolik i redefiniraju mogućnosti rock gitare. Već u 80-ima postaju osnova generacijama indie bendova, a u 90-ima postaju kultni bend. I nakon 23 godišnjeg rada, Sonic Youth su opet uspjeli iznenaditi i najveće poznavaoce njihove glazbe odličnim prošlogodišnjim albumom Sonic Nurse.
S druge strane The Ex su nizozemski socijalno angažirani anarhisti koji su počeli s radom 1979. i dosad izdali 20-ak albuma. Za glazbu bismo mogli reći da je mješavina punka, folka, slobodne improvizacije, noise rocka i avangardnog jazza. Surađuju sa producentom Steveom Albiniem, njihovim dugogodišnjim fanom, a kao jedan od svojih uzora navode ih i sami Sonic Youth. Više o ovom zanimljivom bendu pogledajte na www.theex.nl.
md: 0 kn

Koncert/Party
SUBOTA, 29. listopada, 21 h, Klub mladih Čakovec
ETUI ETUI SONICZOIL (Bjelovar)
VIKEND U HONG KONGU (Zagreb/Šibenik/Split)
+ audio/visual support by CeZaM:
SKOK ANKUL /NR/čk
LAICHI /NR/čk
visuals by BOYET
U ringu ovog crunch-showa nalaze se live act, DJ-ing i performance. Jedan drugom plaze jezik okruženi digitalnim mrvljenjem electra i pokretnim strojevima dok je Etui Etui Soniczoil, kao istureni izvođač, bačen u tu vrtložnu smjesu sa svrhom da se snađe, istrza tijelo, iskoristi što mu se nađe pod rukom i zabavi svaku babu. Usput će to biti premijera novog "KA (OVOstrano-ONOstrano)" albuma.
Vikend u Hong Kongu je disco-punk (ili techno-blues) trio koji u toku nastupa uz pomoć saksofona postaje kvartet, naganja plesni beat i uznemiruje plesni podij!
http://soniczoil.blog.hr, http://vikenduhongkongu.blog.hr/
md: 15 kn

Ciklus besplatnih informatičkih radionica
Završene su prijave za prvi ciklus informatičkih radionica. Radionice počinju 3. listopada i traju do 15. veljače 2006. u terminima u dogovoru sa polaznicima.
Počele su prijave za drugi ciklus radionica koji će početi u veljači 2006. godine.
Prijave se primaju putem www.actnow.hr, info@kmck.org, 098.819.149
Rok za prijave za 2. ciklus radionica je 1. veljače 2006.
Više informacija o radionicama potražite na www.actnow.hr

Osnove osobnog računala (dijelovi računala i njihova funkcija, osnove servisiranja računala, osnove rada sa operacijskim sustavima - Linux, Mac OS, MS Windows)
Predavač: Stjepan Mikec
Primjena Linux o.s.-a na kućnom računalu (postanak i struktura, instaliranje, instaliranje i uklanjanje korisničkih programa, administracija sustava, kućne mreže i Internet serveri)
Predavač: Jurica Bistrović
OpenOffice.org paket (Writer - unos i uređivanje teksta, Calc - tablični proračuni i kalkulacije, Impress - prezentacije)
Predavač: Teo Petričević
Osnove web dizajna i programiranja za web (XHTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL)
Predavač: Stjepan Mikec

Radno vrijeme dnevnog boravka Kluba mladih (knjižnica i čitaonica, besplatan pristup Internetu, društvene igre, ...):
• utorak 14-21 h,
• srijeda 14-19 h,
• četvrtak 14-21 h,
• petak 14-19 h,
• subota 14-19 h.

* u slučaju preklapanja radionica, dnevni boravak ne radi

kichmar // 27/09/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*