home > najawa > (Produženi) vikend @ Močvara, 23-25/02/2012

kontakt | search |

(Produženi) vikend @ Močvara, 23-25/02/2012

ČETVRTAK 23.02. • VRATA 21:00 POČETAK 21:00
DARK ATMOSPHERE - 7 GODINA
DJ EngelsstaubDX (Vrbovec)


Po prvi puta u Močvari održat će se HarshEBM/DarkElectro/FuturePop party pod nazivom Dark Atmosphere, kroz koji vas vodi DJ EngelsstaubDX koji je gostovao i u Srbiji, Sloveniji te Bugarskoj. Najbitnije je napomenuti da se ove večeri slavi 7 godina održavanja Dark Atmosphere programa, pa dođite u što većem broju.

Neki od bendova koje ćete moći čuti su: Amduscia, Shiv-R, Uberbyte, Suicide Commando, Aesthetic Perfection, Centhron, Studio-X, H.Exe, Heimataerde, Hocico, Sadiztik Injektion, FGFC 820, Project Rotten, Dvation, Xotox, Psyclon Nine, Extize, Blutengel, Surgyn, Solar Fake, X-rx, Dawn of Ashes, Icon of Coil, Frozen Plasma, Stahlnebel & Black Selket, God Module, Menticide, Tamtrum, Covenant, Distorted Memory, Grendel, Alien Vampires, Combichrist, Nachtmahr, TraKKtor, Menschdefekt, Reaper, Syrian, Rotersand, Apoptygma Berzerk, Adam Kult, Code 64...

Upad: 0 KN

PETAK 24.02. • VRATA 20:00 POČETAK 21:00
DAMIR AVDIĆ (Bosna i Hercegovina)

www.myspace.com/damiravdicc

Damir Avdić je još jednom zarezao po bolesnom tkivu naše svakodnevnice. Dvije godine nakon trećeg albuma "Život je raj", zbirke pjesama "Kuda sestro" te monodrame "Most na krvi", ovaj je Tuzlak (sa ljubljanskom adresom) ponovo sa nama. Novi album zove se "Mein Kapital." i objavljen je 1. siječnja ove godine, prvo kao download, a nedugo zatim i kao fizičko CD izdanje.

Iako je na glazbenoj sceni prisutan još od kraja osamdesetih kada je počeo nastupati sa garage punk bendom Rupa u zidu (svirali i u Močvari jednom davno), Damir širu pozornost dobiva tek sa prvim solo albumom "Od trnja i žaoka", koga je 2004. godine objavio Zdenko Franjić na etiketi Slušaj najglasnije. Od tada pa do danas, neumorno snima, koncertira i upozorava. Svjedoči tome kako je nekada bilo i kako danas jeste, o post ratnom i neoliberalnom društvu u kojem imamo sve, a nemamo ništa. Ogoljeno, bez imalo iluzija i osjećaja za ono što bi slušatelj želio čuti - Damir, njegov glas i njegova gitara isporučuju jedino moguće - istinu.

U petak, 24. veljače, Damir se ponovo vraća u Močvaru na koncertnu promociju Kapitala. Svi koji su do sada imali priliku susresti se s ovim kantautorom novog doba znaju što ih čeka. Za one koji dolaze prvi put - Damirov glas, Gibson Les Paul odvrnut do kraja i scenski nastup lede krv u žilama. Damirov koncertni nastup je bomba koja eksplodira pred očima gledatelja.

"Mein Kapital." je album koji je za samo mjesec dana nakon objavljivanja zabilježio velik broj downloada te koga su mnogi već sada proglasili za jedan od najboljih albuma ove godine, dok su pjesme poput 2012, Bakunjine te Katalonija, Sparta, Galicija postali novi anti hitovi na prostorima bivše države. Sa Damirovog koncerta možda nećete otići sretni i nasmijani, no ono što je sigurno je da ćete na tom koncertu čuti istinu. Istinu koja je danas sve manje i koja nema cijenu.

NAPOMENA:
Novi album Damira Avdića moguće je besplatno downloadirati sa adrese: damiravdic.bandcamp.com/album/mein-kapital

upad: 35 KN

SUBOTA 25.02. • VRATA 22:00 POČETAK 22:00
MAŠKARE U MOČVARI - ŠTALA by MARIO KOVAČ
DJ MARIO KOVAČ (Zagreb)


Rijeka i Rio imaju svoje karnevale, Samobor ima svoj fašnik, a metropola poput Zagreba nije uspjela ostvariti sličnu tradiciju. Brojni pokušaji gradonačelnika Bandita, turističke zajednice i štandovsko-pečenjarskog lobija da pozovu građane Gradeca, Kaptola i Nove Vesi na svoje ulice nisu urodili plodom. Svima onima koji poznaju podzemni život grada i prave želje i navike njegovih građana nije potrebno objašnjavati zašto: svi istinski ljubitelji mesopusnih običaja željni dobre zabave, maskiranja i drpanja sa nepoznatim osobama pod krinkom svake godine u isto doba godine odlaze na isto mjesto - MAŠKARE U MOČVARI!

Okruženi podjednako ludim i kreativnim spodobama, natopljeni izvanrednom ponudom jeftinog šanka te rasplesani jedinstvenim glazbenim čušpajzom koji iz godine u godinu osigurava DJ MARIO KOVAČ na svojoj ŠTALI, posjetitelji Močvare znaju da im ne treba referendum kako bi se osjećali građanima svijeta. Vođeni drevnom sentencijom "Dođoh, vidjeh, problijedih!" (Veni, vidi, vino!) uživajte u bakanalijama, orgijama, perverzijama i svim ostalim sladostrasnim užicima koje legalno smijete prakticirati samo taj jedan dan u godini. A ako vam se svidi, dođite nam opet, i opet, i opet...

upad: 15 KN za maskirane, 25 KN za nemaskirane

promo guy // 20/02/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*