home > najawa > PROGRAM KLUBA MLADIH iz Čakovca za studeni 2005.

kontakt | search |

PROGRAM KLUBA MLADIH iz Čakovca za studeni 2005.

PROGRAM KLUBA MLADIH za studeni 2005.
Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec; www.actnow.hr, 040.390.047

KONCERT
SRIJEDA, 2. studeni, 21 h, Klub mladih Čakovec

J'M'EN FOUS (Švicarska)
Ženevski bend sastavljen od članova britanskog benda Headache i Švicaraca Nny s glazbom koju baš ne možete često čuti. Još jedan dokaz kako nema smisla glazbu svrstavati u žanrove, no ako baš hoćete, ovo bi onda bio crazy crust noise free punk hc speed jazz s gitarom koja uopće nije distorzirana.
http://www.jmenfous.ch.vu/
AB OVO (Čakovec)
Novi mladi čakovečki bend, angažirani hardcore punk. Njihov prvi koncert, podržite ih.
md: 15 kn

PREDSTAVA / PREDAVANJE / PROJEKCIJA / IZLOŽBA
PETAK, 4. studeni, 19 h, Klub mladih Čakovec
Noordung-NASA-Pula
Kroz dokumente, crteže, nacrte, ilustracije, video i slajd projekcije simulirat će se proces kojim je Herman Potočnik Noordung došao do otkrića geostacionarnog satelita kao i do drugih otkrića važnih za razvoj svemirske i raketne tehnike.
Biomehanika Noordung/Gravitacija nula
Projekcija prve cjelovite kazališne predstave realizirane 15.12.1999.g. u uvjetima bestežinskog stanja autora Dragana Živadinova.
Noordung i njegovo djelo - 75. godina kasnije
Predavanje Marina Fonovića, novinara i astronoma.
Genetska liturgija posvećena H.P. Noordungu i njegovu djelu
Labin Art Express će izvesti genetsku liturgiju kojom će Noordungov nevidljivi gen transformirati u sveti GEN. Učestvuju: Dean Zahtila (L.A.E., urednik knjige), Xena L. Županić (glumica/performer)
md: 0 kn

VIDEOSLUŠAONA
PETAK, 4. studeni, 22 h, Klub mladih Čakovec
Heavy/Glam/Sweet Metal Rock
Sjećate li se kultnih bendova koji su žarili i prašili 80ih i početkom 90ih godina heavy metal i rock scenom?! Bendovi poput AC/DC, Guns 'n' Roses, Judas Priest, Bon Jovi, Motley Crue, Saxon, Motorhead, Europe, W.A.S.P., Iron Maiden, Billy Idol, Sid Row, Queen, Scorpions samo su neki čije ćemo spotove pogledati ovog petka! Uz glasno treštenje opakog rock 'n' rolla iz zvučnika podsjetit će nas na natapirane duge kose, uske kožne hlače, kosturske lubanje, motore i dobre pjesme protkane žestokim rifovima te poznate ljubavne balade.
md: 5 kn

REGGAE PARTY
SUBOTA, 5. studeni, 21 h Klub mladih Čakovec
Ljeto je iza nas, zima je pred nama... Zagrijte tijelo i dušu uz prisjećanje na SEASPLASH REGGAE FESTIVAL (Pula, 21-23.07.2005) i spremite se za nadolazeći WINTER REGGAE FESTIVAL (Zagreb, 22-25.12.2005.) uz dobre vibracije i reggae u svim njegovim formama: od roots, rock steady, dancehall & raggamuffin legendi s Jamajke do majstora europskog heavy reggaea, duba i junglea!!! Slušamo i plešemo uz glazbu: Bob Marley, Peter Tosh, Max Romeo, Lee Scratch Perry, Black Uhuru, Burning Spear, Culture, Abyssinians, Yami Bolo, Zion Train, Overproof Soundsystem, Love Grocer, Dreadzone, Sizzla, Vibronics, Paprika Korps, Radikal Dub Kolektiv, MC Popeye, Daddy Freddy, Free Jah's Cure, King Django, Prince Alla, La Phaze, Alpha & Omega, BR Stylers, Dub Syndicate, Babylon Circus, Dreadzone, High Tone, Iration Steppas, Renegade Soundwave & mnogo, mnogo drugih…
Selektiraju: DJ Fido, Hormon Rasta & Massive Bass Inspector.
Uvod u party od 20 sati: DVD dokumentarac "LEGEND" o životu i djelu Boba Marleya uz intervjue, spotove, snimke s koncerata... a projekcije reggae klasika očekuju vas tijekom cijele večeri. Jah Rastafari!
md: 10 kn

KVAP IZLET
SUBOTA, 5. studeni - NEDJELJA, 6. studeni, Logarska dolina
Idemo u jedan od najljepših dijelova Slovenije. Logarska dolina je ledenjačka dolina smještena u srcu Savinjskih Alpa, okružena vrhovima višim od 2000 m. Duga je 7 km, široka u prosjeku 250 m, karakterizira je čak 20 slapova od kojih je najpoznatiji slap Rinka. Naravno, ne bismo bili to što jesmo da dolinu ne gledamo i sa bar jednog vrha koji je okružuju.
Prijave na 098 819 674.

PREDAVANJE / PARTY
PETAK, 11. studeni, 19 h, Klub mladih Čakovec
INTERNETSKI RADIJI - POSLJEDNJE MEDIJSKE AUTONOMNE ZONE
Kruno Jošt iz udruge UKE iz Križevaca pričat će nam i voditi diskusiju o Internet radijima, Creative Commons i GNU GPL licencama, slobodnom softveru, slobodnom Internetu i slobodnim medijima. Predstavit će slobodni radio - stanicu MIR (Mreža Internet radija) u čijem radu aktivno sudjeluje i udruga ACT.
21:30 h
Robert Radamant (Križevci) - breakbeats, glitch
GentleJunk co. (Križevci) - noisescapes, breakbeats
visuals by Tanja (Križevci)
md : 0 kn

DOBROTVORNI KONCERT
Udruga Zora organizira dvodnevni dobrotvorni koncert . Udruga Zora organizira direktne akcije, educira i okuplja volontere na području ljudskih i životinjskih prava, ekologije te stvaranja nenasilnih metoda.
http://www.udrugazora.hr, http://www.udomime.com

SUBOTA, 12. studeni, 21 h, Klub mladih Čakovec
MOTORNO ULJE (Čakovec)
OI! punk legende se okupljaju samo za ovaj koncert
ONE STEP AWAY (Varaždin)
HC/punk, promoviraju novi album
SILENCE BEFORE THE STORM (Varaždin)
melo/pop-punk
FRONTALNA LOBOTOMIJA (Krapina)
street punk
md: 20 kn

NEDJELJA, 13. studeni, 21 h, Klub mladih Čakovec
DISASTER (Šibenik)
heavy metal grind punk
REBORN (Šibenik)
noisy death metal
+ brutalna slušaona
md: 15 kn

MediaNet - večer aktivističkog novinarstva
SRIJEDA, 16. studeni, 19 h, Klub mladih Čakovec
U sklopu suradnje na ZaMirNET-ovom projektu MediaNet
(http://www.zamirnet.hr/medianet, http://www.zamirzine.net)
''INDEPENDENT MEDIA vs CORPORATE MEDIA''. A talk by Amy Goodman
(40 minuta, 2003., snimljeno u Woods Hole, Massachusetts, Z Media Institute)
Goodman, voditeljica satelitskog televizijskog programa i radio emisije ''Demokracija sada!'' koju prenosi više radio stanica, govori o razvitku i trenutnoj poziciji korporacijskih medija u odnosu na uzbudljivi porast broja medijskih alternativa. Njena analiza govori o upornosti, otporu i nadi o razbijanju medijskog monopola.
md: 0 kn

OPen STAge NIght
PETAK, 18. studeni, 21 h, Klub mladih Čakovec
Po prvi puta pokrećemo večer otvorene pozornice koja će se održavati jednom mjesečno. Na ovoj večeri možete i vi sudjelovati sa svojom poezijom, svirkom, scenskom igrom, skečom, pantomimom, komentarom, pjevanjem, vicom, imitiranjem, stand-up komičarenjem, svime što vas zabavlja i čime bi se željeli baviti. Prijave za nastup primamo na licu mjesta. Dođite i pokažite što znate! Mikrofon je vaš!
md: 0 kn

KONCERT
SUBOTA, 19. studeni, 21 h, Klub mladih Čakovec
ECOWAR (Nizozemska/Australija)
Anarcho folk punk duo čini gitarist James Brook i bubnjarka Ernie, a ponekad se postavi benda priključe različiti izvođači - violina, klavijature, gitara, … Energična politička punk rock glazba sa elementima folka na trenutke podsjeća na legendarne Mutiny.
'Music to add fuel to the continuing activist revolution.'
http://ecowar.org/
T.R.U.E. (Samobor)
'Dva člana iz sada bivših hc/crust bendova iz Samobora, Intoxicate i Grob su zajedno s metal ruljom iz Bregane sklepali crust/grind bend gdje jedan član svira tamburu. (!!!)
Ovaj zvuk tambure me skroz zabavlja, vokal ga duboko grmi, onako pravi krasterski a uz to tambura. Onda solo tambura pa buka, urnebes. Posto vole metal, znaju i dobro svirati pa ovo nije bas neki dis bend. Pa ako želiš znati kako zvuči krasterski folk … ' D. Badanjak
http://www.t-r-u-e.net/
VULVATHRONE (Slovenija)
Grinderi Vulvathrone iz Murske Sobote su relativno novo ime na sceni, a sviraju brutalni grind core/death metal. Sudjelovali su na kompilacijskom CD-u slovenske metal scene New Order Vol.1 i nastupili na najvećem slovenskom metal festivalu, na Metal Campu u Tolminu.
http://www.vulvathrone.tk/
md: 25 kn

TRASH KULT VEČER
SRIJEDA, 23. studeni, 20 h, Klub mladih Čakovec
BRAINDEAD
(Redatelj: Peter Jackson, 104 min, Novi Zeland, 1992.)
"Slapstick" komedija, horror mjuzikl i "splatter" parodija. Ovim filmom Peter Jackson je klasike žanra poput "Re-Animatora", "Zlih mrtvaca" i vlastitog "Bad Tastea" sveo na dobrodušne igrarije kakve redovito izbacuje Disney. Količina krvi, ljudskih iznutrica i ispiljenih organa u "Braindeadu" je dosad neviđena. Sprdanje sa svime što je drugim filmašima tabu-tema, a zatim i prikazivanje predmeta te sprdnje u krvi natopljenom koloru, izazivalo je smijeh, nevjericu i redovito pitanje "Može li se ići i više od toga?". Svakim slijedećim kadrom Jackson je na potonje odgovarao potvrdno, da bi "Braindead" doveo u završnicu u kojoj više ništa nije neizvedivo. Film se i danas drži posljednjom riječi u području eksplicitnog "gore" horrora.
md: 0 kn

SKA KONCERT
PETAK, 25. studeni, 21 h, Klub mladih Čakovec
JUSTIN'S JOHNSON (Split)
Ova sedmeročlana ekipa mladih glazbenika i glazbenica iz Splita osnovana pred 5 godina počela je sa nastupima pred 2 godine i od tada odsvirala čak 50-ak koncerata i pokupila dobre kritike - od klupskih koncerata sa bendovima kao što su Elvis Jackson, Antenat i Radikal Dub Kolektiv, pa do velikih koncerata sa Hladnim pivom, T.B.F-om, Gustafima, Darkom Rundekom (prateći bend!) ... Sviraju ska sa elementima punk, funk i reggae glazbe, a uz svoj autorski rad sviraju i obrade od Reel Big Fish-a, Less than Jake-a, Sublime-a, The Mighty Mighty Bosstones-a i sličnih bendova. Očekujemo pravi ska urnebes u Klubu!
GENETIC PLANT (Zagreb)
Bend koji nema baš puno sličnosti sa tipičnim reggae bendom. 2 gitare, bas, bubnjevi i saksofon kao sredstvo stvaranja sirove i energične glazbe sa reggae-om u pozadini i dozom psihodelije. Volimo u Klub dovoditi bendove čija se glazba ne može opisati riječima!
Dobroj ska atmosferi prije i poslije svirke pokušat će pridonijeti naši DJ-i, a ionako najviše ovisi o vama.
md: 20 kn

KONCERT
SUBOTA, 26. studeni, 21 h, Klub mladih Čakovec
ENTREAT. (Slovenija)
Mnogi se vjerojatno sjećaju njihovog fenomenalnog prošlogodišnjeg koncerta u Čakovcu. Bend je nastao 1997. godine i počeo stvarati glazbu koju su opisivali kao emo-metal. Korijeni njihove glazbe leže mnogo sjevernije, duboko u švedskom hardcore-u i metalu. Njihova glazba je s vremenom postala žešća, brža i agresivnija, može se reći čistokrvni melodični death metal ali nije izgubila taj poseban Entreat ugođaj. Njihov ovogodišnji album Deincubation novi je pomak. 'The art of life is building yourself in a space without a single solid point.'
http://www.entreat.net/
ELODEA (Slovenija)
Začeci benda Elodea vračaju nas u 1999., kad se 5 prijatelja iz okolice Ajdovščine i Nove Gorice udružilo s namjerom stvarati nešto što će biti paklenski, metal i emocionalno. Bend se ubrzo raspao, no ideja nije zamrla. Bend se ponovo stabilizirao 2003. sa novom postavom. Tako danas bend čine članovi legendarnih slovenskih bendova Low Punch, Entreat. i Kill The Routine. Glazba je još sporija i mračnija, podsjeća na bendove kao što su Neurosis, Breach i Cult Of Luna, a refleksija je 'truljenja svijeta, njegove kulture i izblijedjelog čovječanstva.'
http://www.myspace.com/theelodea
BEYOND RECOGNITION (Čakovec)
Nakon dužeg vremena ponovo imamo prilike gledati ovaj, sad više ne moramo reći mladi, talentirani death metal bend. S nestrpljenjem čekamo i njihov prvi glazbeni uradak, pa zatim i koncerte po drugim gradovima jer oni to svakako zaslužuju.
md: 20 kn

MediaNet - večer aktivističkog novinarstva
SRIJEDA, 30. studeni, 19 h, Klub mladih Čakovec
U sklopu suradnje na ZaMirNET-ovom projektu MediaNet
(http://www.zamirnet.hr/medianet, http://www.zamirzine.net)
''THE MEDIA BEAST''. A talk by Danny Schechter
(40 minuta, 2003., Z Media Institute)
Schechter, osnivač MediaChannelOne, zabavlja i informira u ovom videu s detaljima iz unutrašnjosti "medijskog čudovišta" gdje je radio više od 25 godina. On se zalaže za aktivizam koji se ne bori samo protiv kapitalističke globalizacije, već i protiv kontrole medija i informacija.
md: 0 kn

Najave koncerata:

28.01.2006. Smackdown http://www.the-smackdown.com/ (Švedska)

Emitiranje slobodnog radija Stanice MIR
Udruga ACT postala je dio Stanice MIR (Mreže Internet radija)! Mrežu čine udruge UKE (Urbana kultura i edukacija) iz Križevaca, Domachi iz Karlovca, Spirit iz Rijeke i ACT iz Čakovca.
Zasad emitiramo svake srijede od 13 do 23 sata, a radio možete slušati tako da u svoj omiljeni mp3 player ubacite URL http://radio.dyne.org:8000/eeii.mp3 . Više informacija možete naći na http://www.uke.hr/EEII/ , a program za svaku srijedu objavljivat ćemo redovito na http://www.actnow.hr/.

Ciklus besplatnih informatičkih radionica
Radionice su počele 3. listopada i traju do 15. veljače 2006. u terminima u dogovoru sa polaznicima.
Možete se prijaviti za drugi ciklus radionica koji će početi u veljači 2006. godine.
Prijave se primaju putem www.actnow.hr, info@kmck.org, 098.819.149
Rok za prijave za 2. ciklus radionica je 1. veljače 2006.
Više informacija o radionicama potražite na www.actnow.hr

Osnove osobnog računala (dijelovi računala i njihova funkcija, osnove rada sa operacijskim sustavima)
Primjena Linux o.s.-a na kućnom računalu (postanak i struktura, instaliranje, instaliranje i uklanjanje korisničkih programa, administracija sustava, kućne mreže i Internet serveri)
OpenOffice.org paket (Writer - unos i uređivanje teksta, Calc - tablični proračuni i kalkulacije, Impress - prezentacije)
Osnove web dizajna i programiranja za web (XHTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL)

Radno vrijeme dnevnog boravka Kluba mladih (knjižnica i čitaonica, besplatan pristup Internetu, društvene igre, ...):
• utorak 14-19 h,
• srijeda 14-19 h,
• četvrtak 14-21 h,
• petak 14-19 h,
• subota 14-19 h.

kichmar // 30/10/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*