home > najawa > 13. ROĐENDAN MOČVARE -DIRTY DANCING ft MICKEL JACKSON (Španjolska) @ Močvara, 20/04/2012

kontakt | search |

13. ROĐENDAN MOČVARE -DIRTY DANCING ft MICKEL JACKSON (Španjolska) @ Močvara, 20/04/2012

PETAK 20.04. • VRATA 22:00 POČETAK 22:00
13. ROĐENDAN MOČVARE
DIRTY DANCING

MICKEL JACKSON (Španjolska)
www.mickeljackson.tk
DJ DAVID HASSELHOFF (Zagreb)
www.mochvara.hr/dirtydancing
www.facebook.com/dirtydancingparty

Kako je ovaj Dirty Dancing dio 13. rođendana Močvare, kao šlag na torti dovodimo vam Mickel Jacksona (Miguel Concha), najboljeg oponašatelja kralja popa, Michael Jacksona! Ne govorimo o nekom nepoznatom oponašatelju. Miguel Concha je imitator Michael Jacksona već 28 godina. Nastupa širom svijeta, u Španjolskoj pred više od 30.000 ljudi te se pojavljuje u raznim svjetski poznatim medijima kao časopis Rolling Stone i mnogi drugi. Čak ga je Sony Music, diskografska kuća koja je izdala albume kralja popa, proglasila službenim oponašateljem Michaela. Miguel pobjeđuje na brojnim natjecanjima i pojavljuje se na televiziji te surađuje s koreografom koji je radio s Michael Jacksonom.
Prije i nakon mjuzu pušta DJ David Hasselhoff. Vrti se Madonna, Michael Jackson, Kim Wilde, Rick Astley, Cindy Lauper, Duran Duran, Samantha Fox, Bonnie Tyler, Ace Of Base,Snap!, Culture Beat, Dr. Alban, Haddaway, La Bouche,...

p.s. Mickel Jackson nastupa točno u ponoć.

upad: 25 KN do ponoći, 30 KN nakon ponoći

------------------------------------------------------------------------------

PETAK 20.04. • VRATA 19:30 POČETAK 20:00@ POGON JEDINSTVO
GALERIJA MOČVARA PREDSTAVLJA…
MARKO BATISTA (Slovenija): "Timing Diagrams"

U travnju se obilježava prvi teen rođendan kluba Močvara koji broji punih 13 godina postojanja. Galerija Močvara vas u rođendanskom mjesecu poziva u veliku dvoranu Pogona Jedinstvo, 20.04. u 20:00 sati, kada će ugostiti mladu zvijezdu slovenske sound art scene - Marka Batistu s izvedbom rada Timing Diagrams. Batistu u ulozi "glazbenika" na i-više-nego-atraktivnom retro-futurističkom instrumentu kojeg je sam osmislio/sastavio prati Boštjan Čadež odgovoran za vizuale. Formula performansa je jednostavna: zvuk + slika + mehanizam. Tijekom performansa ti su elementi znak za tri različita aspekta stvarnosti koji se isprepliću: elektronički, digitalni i mehanički. Prvi element zvuka izvodi se bez ikakve digitalne manipulacije, za razliku od slike koja je projicirana na velike bočne površine i centralni fragmentirani dio. No slika je hirovita, kao i zvuk, i neće se ponašati onako kako to od nje očekujete: nepredvidivost njihovog odnosa je uzbudljiva i uznemirujuća, jer nikako ne paše našoj linearnoj logici koja u svemu traži simetriju i podudaranje. Treći element formule predstavljaju nešto poslušniji rotacijski elektromotori koji reagiraju na komande instrumenta i time zaokružuju sistem hibridnih veza između tri temporalna dijagrama: elektroničkog zvuka, digitalne slike i mehaničkog kretanja. Na kraju formule, iza znaka jednakosti, stoji stimulacija i stanje potpune uronjenosti u tehnologijom određeni krajolik. Zvuk + slika + mehanizam = ambijent: ne onaj koji priča neku priču i narativno komunicira značenja, nego onaj koji puno neposrednije uvlači, uranja publiku u nove načine percipiranja zvuka, u drugačije slušanje zvučne/bučne izvedbe, u korištenje osjetila na novim razinama.

Više na
http://microrobotic.wordpress.com/t-diagrams/
http://www.aksioma.org/t-diagrams/index.html

Koncept i realizacija: Marko Batista
Video: Boštjan Čadež
Produkcija: Aksioma - Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, Slovenija, 2011.
Podržava: Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Grad Ljubljana - Uprava za kulturu i Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport

http://www.mochvara.hr/galerija-mochvara
http://www.kontejner.org/gallery-mochvara
galerija@mochvara.hr

organizator: Udruženje za razvoj kulture "URK" + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
kustosice Galerije Močvara: Ena Hodžić, Ivana Jelača & Tereza Teklić

upad: 0 KN

PETAK 20.04. • VRATA 20:00 POČETAK 20:30
KNJIŽEVNOST U MOČVARI PREDSTAVLJA...
PROIZVODNJA BEST SELLERA
Gosti: Zoran Ferić, Tomislav Brlek
Moderatori tribine: Saša Ilić, Saša Ćirić

Urednici Močvarinog književnog programa, ekipa iz beogradskog Betona, nastavljaju i u novoj sezoni sa susretima najeksponiranijih domaćih i stranih pisaca, diskusijama na teme koje bitno obilježavaju suvremenu književnost, oživljavanjem multikulturnog književnog dijaloga te približavanjem suvremenih književnih trendova domaćoj publici.

Cilj ove tribine je da pokuša definirati naš suvremeni best seller i da pokaže na čemu se temelji njegova draž i snaga. Koliko se zapravo best seller prodaje, tko ga piše i čemu služi: čisto komercijalnom uspjehu izdavača, eutanaziji dobrog književnog ukusa ili postoji mogućnost suživota dobre i popularne književnosti?

Može li best seller biti dio strategije književne provokacije, pitanje je na koje najbolje može odgovoriti autor "visoke" književnosti Zoran Ferić, autor romana Kalendar Maja, čija proza nailazi na dobar prijem kod čitatelja koji kupuju knjige.

Kakva je uloga medija u proizvodnji best sellera, a kako se na najbolje prodavane knjige gleda iz ugla suvremenih književno-kulturalnih teorija, pitanje koje je rezervirano za profesora Filozofskog fakulteta u Zagrebu Tomislava Brleka.

Moderatori tribine su Saša Ilić, pisac i kolumnista i Saša Ćirić, književni kritičar i radio-voditelj, obojica iz Beograda.

upad: 0 KN

promo guy // 12/04/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Donaufestival 2018 -

Donaufestival 2018 - "ENDLESS NOW"

| 22/04/2018 | terapija |

>> opširnije


cover: SANNHET + SUM OF R @ Močvara, 30/04/2018

SANNHET + SUM OF R @ Močvara, 30/04/2018

| 21/04/2018 | promo girl |

>> opširnije


cover: Sama Dams (US) + BILK (ZG, HR) @ ZCUK REgenerator, ZAbok, 21/04/2018

Sama Dams (US) + BILK (ZG, HR) @ ZCUK REgenerator, ZAbok, 21/04/2018

| 20/04/2018 | terapija |

>> opširnije


cover: Krankšvester, Cinkuši i Bebe Na Vole nova imena na Tabor Film Festivalu.

Krankšvester, Cinkuši i Bebe Na Vole nova imena na Tabor Film Festivalu.

| 20/04/2018 | promo guy |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, S kim ja radim @ Route 66, 21/04/2018

ČudNoReĐe, S kim ja radim @ Route 66, 21/04/2018

| 20/04/2018 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> wi giv medi[k]a[al] suport to:
205052018.gif
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*