home > najawa > QueerZagreb 2012. - glazbeni program

kontakt | search |

QueerZagreb 2012. - glazbeni program

PussyFaggot: Večer kabareta, performansa i drag showa @ QueerZagreb 2012., 28. travnja u dvorani Jedinstvo, Trnjaski nasip bb

Internacionalni kolektiv queer performera pod nazivom PussyFaggot ni ove godine neće zaobići Zagreb i deseto izdanje QueerZagreb festivala, s kojim započinje njihova europska turneja! Kao i prošle godine, PussyFaggot kolektiv uveličati će proslavu drugog rođendana portala Queer.hr, ali upriličiti i najveće clubbing događanje u sklopu ovogodišnjeg festivala koji od svojih početaka posjetiteljima redovito sprema netipične večernje izlaske i post-izvedbena druženja.

Pod neumornom palicom producenta Earla Daxa stiže nam tako dašak njujorškog underground clubbinga koji objedinjuje kabaret, performans i drag show u jednome s pionirima i najvećim zvijezdama ove multikulturalne metropole i centra alternativnog umjetničkog live izričaja! Pussy Faggot njujorški je koncept koji razbija ustaljene obrasce partijanja, posebno rijetko viđene u Zagrebu, a u gotovo pa duplo većem sazivu ove nam godine predstavlja Lady Miss Kier, Johhny Woo, Colin Self, Gio Black Peter, Shane Shane i M. Lamar.

Čitav tjedan će tako, od 23. do 30. travnja, u suradnji s izvođačima Pussyfaggota, umjetnika koji nastupaju na festivalu i s podrškom domaćih performera i glazbenika, biti pripremljen glazbeno-performerski-clubbing program, a kulminirati će velikim partijem u Jedinstvu.

PussyFaggot i ove će godine biti jedinstveni događaj na kulturnoj i clubbing sceni hrvatske metropole, ovaj put u većem prostoru dvorane Jedinstvo i - još više alkohola na raspolaganju! Ovo nije običan party, ovo je "večer lude umjetnosti", kako su je nazvali u New York Timesu a uz stand-up, ples, drag i live nastupe dokazat će kako je danas jednako suvremen kako su bili prvi gej klubovi prije više desetljeća!

Ovo je mini festival queer kulture, koji objedinjuje najupečatljivije i jedinstvene pičke, pedere, lezbe i trandže sa svjetske scene a svima njima je, još od prošle godine, Zagreb u posebnom srcu kao jedna od rijetkih destinacija gdje su gostovali van SAD-a.

Holcombe Waller @ Tvornica, 25/04/2012

Holcombe Waller je skladatelj, pjevač i izvođač iz Portlanda, Oregona. Dobitnik je stipendije Berrester 2011., čemu je prethodila nagrada Mapfund 2008. godine, a glazba mu je prepoznatljiva kombinacija utjecaja folk glazbe i učestalo melankolične atmosfere. Na turneji nastupa sa svojim bendom, The Healers, grupom izvođača promjenjivog sastava koji varira od dua do 10 članova. Waller se također istaknuo kao autor kazališnih glazbenih izvedbi kojima - po njegovim vlastitim riječima - "pristupa glazbi kao kazališnoj izvedbi", stapajući pjesme s video radovima i postavljajući na pozornicu svoje glazbene produkcije, poput pastiš folk opere "Patty Heart Townes" iz 2007. godine, ili "Into the Dark Unknown: The Hope Chest", koji je nastao dvije godine kasnije i na osnovu kojeg je 2011. godine izdao svoj najnoviji album. Prošle je godine također nastao i njegov aktivistički mističan narativni performans, "Surfacing". Nastupao je na festivalima poput On the Boards u Seattlu, Time-Based Arts u Portlandu, Oregonu, Under the Radar koji se održava u New York Public Theater, zatim u Yerba Buena centru u San Franciscu, a uz navedene i na brojnim drugima diljem svijeta. Izdao je 5 CD-ova u svojoj nakladničkoj kući, Napoleon Records. Uz vlastite albume, također potpisuje i suradnju s koreografima Miguelom Gutierrezom, Joeom Goodeom i Zoe Scofield, kao i s filmskim autorom Davidom Weissmanom (glazba za "We Were Here," dokumentarni film koji je prikazan 2011. godine na Sundance festivalu).

Radi anđeoskog glasa tenorskog raspona i savršenog liričnog izričaja Waller je od mnogih proglašen iskonskom divom u pravom značenju te riječi. Minimalističkim pristupom samoj instrumentalnoj izvedbi, stavlja naglasak na doživljaj svojega skoro pa katarzičnog glasa nenapadno popraćenog orkestralnim gudačkim melodijama: nježnim poigravanjem vokala te bogato razrađenih harmonija i ritmičke ekspresije, vodi slušatelja na putovanje kroz glazbu koju bi najtočnije bilo žanrovski odrediti kao intimistički-duhovnu te svojim fascinantnim glasovnim sposobnostima dočarava slušateljima samo neke od svojih najljepših, ali i najtužnijih doživljaja i stanja.

promo girl // 20/04/2012


PS: Ostatak programa festivala čekirajte na www.queerzagreb.org.
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*