home > najawa > Urbani festival UF!, 12/6/2012, Križanke, Ljubljana (SLO)

kontakt | search |

Urbani festival UF!, 12/6/2012, Križanke, Ljubljana (SLO)

Centar urbane kulture Kino šiška ljetnu će festivalsku sezonu otvoriti novim festivalom u gradu, UF!-om, na koji dovode britanske indie pop zvijezde The Thing Things, kanadski eksperimentalni electro duo Crystal Castles, glazbenog fenomena Willyja Moona, te domaće snage: rapera N'Tokoa, synthpop duo New Wave Syria i garage rockere Barely Modern. DJ potporu čine Nati Katchi i šušu (Urbano pleme) a vizualnu Marmelada 2 / Bienale neodvisnih.
[ THE TING TINGS ]

THE TING TINGS

THE TING TINGS

Dva milijuna prodanih primjeraka prvijenca "We Started Nothing" iz 2008 .godine, zajedno s četiri milijuna prodanih singlova "Great DJ", "That's Not My Name" i "Shut Up And Let Me Go", nagrada Ivor Novello za najbolji album svibnja 2009., nominacija za nagradu Grammy za najboljeg novog izvođača u prosincu 2009. - sve si to može pripisati The Thing Things duo. Njihova je glazba postala soundtrack suvremene kulture - čujemo ju u seriji "Gossip Girl" ili "One Tree Hill", u Oscarom nagrađenom filmu "Slumdog Millionaire" ili u reklami za iPod iz 2008. zbog koje je pjesma "Shut Up And Let Me Go" bez prestanka odzvanjala svijetom. To je ta nevjerojatna oluja svega četiri godine stare The Ting Tings euforije, na čijim je valovima nastao i njihov novi album "Sounds From Nowheresville", koji je Columbia Records "izbacila" krajem veljače.

U dvije su lude godine ovi "uradi sam" majstori pop arta iz Manchestra izbacili dva globalna singla br.1 i na svjetskim se pozornicama predstavili kao jedan od najdinamičnijih dua današnjice: tajanstveni muškarac pod imenom Jules De Martino sve od sebe daje na bubnjevima, dok vokalna pogonska sila Katie White na bas bubnju i s gitarom oko vrata vrišti punk pop himne.

CRYSTAL CASTLES

Antisocijalni, darkerski elektro duo koji čine genijalni producent Ethan Kath i punkerski "nabrijana" ekscesno raspoložena pjevačica Alice Glass, u samu se srž "stvari" ugurao već sa svojim debitantskim albumom. Neovisno izdani album "Crystal Castles" iz 2008. prodao se u stotisućnoj nakladi i vinuo se u vrhove dance ljestvica te se smjestio na 39. mjestu NME-jeve ljestvice albuma desetljeća. Godine 2010. uslijedio je drugi album "Crystal Castles II" koji je samo potvrdio kultni status benda, proširio broj njihovih fanova i ponio bend na najbolje svjetske glazbene festivale. Na UF! Crystal Castles dolaze oboružani novim materijalom koji će tijekom godine izdati Fiction Records.
[ CRYSTAL CASTLES ]

CRYSTAL CASTLES

WILLY MOON

Glazbena zvijezda u usponu, londonski novozelanđanin Willy Moon, najveće je iznenađenje Festivala. Poslije dva singla i tri luda videospota nakon kojih se priprema na snimanje prvijenca, virus njegovog izuma - mješavine rock'n rolla '50-ih i hip-hopa te dubstep beatova - širi se nevjerojatnom brzinom.

Referentni mediji kao što su Q Magazine ili Guardian predviđaju mu blistavu budućnost te ga uspoređuju s fenomenom Lane Del Rey. No u glazbenom svijetu Moon nema nikakvih pandana. Mogli bismo ga opisati kao kombinaciju Buddy Hollyja i Wu-Tang Clan ili pak Elvisa u montypythonovskoj produkciji. UF! je upravo jedinstvena prilika da se naši prostori upoznaju s gospodinom Mjesecom!
[ WILLY MOON ]

WILLY MOON

N'TOKO

Novomeščanin Miha Blažič alias N'Toko slovi za inovativnog i svestranog slovenskog rapera. Karijeru je započeo kao vokal uspješnog funky-jazz-rap kolektiva Moveknowledgement, a kasnije se počeo pojavljivati na raznim improvizacijskim freestyle natjecanjima na kojima je dvaput stekao naslov državnog prvaka. S prvijencem "Cesarjeva nova podoba" među reperskom i inom alternativnom publikom priskrbio si je status kultnog umjetnika koji je potvrdio na posljednja dva albuma, "Dobrodelni koncert ob koncu sveta" i "Parada ljubezni".
[ N'TOKO ]

N'TOKO

NEW WAVE SYRIA

Urša Golob i Rok Pezdirc pod imenom New Wave Syria djeluju od 2007. godine. Analogni sintesajzeri, "sam svoj majstor" filozofija i circuitbending odigrali su velik utjecaj na njihovu glazbu i događanja oko nje. A značajke su te glazbe distorzirane melodije i beatovi, kontrast tihih i glasnih tonova te vokali s efektima.

New Wave Syria su 2009. izdali prvi album "Hello, Yes", pri Cheap Tunes Recordsu. Album je dobro prihvaćen i među slušateljima i među kritikom te je kasnije proglašen najboljim domaćim albumom iz 2009., od strane raznih medija. Glazbu su stvarali i za film, pa su nagradu "Vesna" (najbolja filmska glazba) dobili za "Izlet" (2011). Trenutno rade na novom materijalu koji će uskoro biti objedinjen albumom.
[ NEW WAVE SYRIA ]

NEW WAVE SYRIA

BARELY MODERN

Barely Modern, garage rock trio iz Logatca/Ljubljane, nastao je 2008. u sastavu Žiga Petkovšek (gitara, vokal), Miha Kononenko (bas) i Jan Vihar (bubnjevi). 2009. su sudjelovali na Klupskom Maratonu u organizaciji Radia študent i uputili se na slovensku klupsku turneju, na kojoj su se pridružili kolektivu Cheap Tunes Records. Potkraj 2010. su preselili u London s namjernom da se predstave na tamošnjoj glazbenoj sceni te su odradili 20 koncerata. Vrtjeli su se i na radijskim postajama, a njihova pjesma "You Look At Me, I Look At You", dosegla je 6. mjesto ljestvice nepoznatih bendova na tourdates.com. U Sloveniju su se vratili u studenom 2011, a trenutno snimaju album prvijenac koji će izdati Radio študent.

DJ NATI KATCHI i DJ ŠUŠU (Urbano pleme)

Uigrani dvojac šušu i Nati Katchi pobrinut će se za čisti zvuk i skidanje paučine s woofera. Na festivalu će održavati red i čistoću ritmova, s italo discom, electrom, indiem, nu funkom, houseom te znanim i manje znanim "napjevima". Od njih očekujte samo neočekivano!

Vizualna se potpora festivala krije iza imena MARMELADA 2 / BIENALE NEODVISNIH.

Cijena ulaznice: 29 EUR (redovna pretprodaja), 35 EUR (na dan festivala).

promo girl // 25/04/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 18/04/2024 | zg, močvara
    sleepyheads (zg)
    alaska blue (ita)
    regen (slo)
  • 18/04/2024 | zg, vintage industrial bar
    eva braun (bečej)
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*