home > najawa > Dan Mladosti @ Kumrovec, 25 & 26/05/2012

kontakt | search |

Dan Mladosti @ Kumrovec, 25 & 26/05/2012

Bratstvo i jedinstvo je završilo,
Vrijeme je da se upoznamo,
Onakvi kakvi stvarno jesmo!

Obilježavanje Dana mladosti 25. i 26. svibnja 2012.
Kumrovec

FILMOVI, KONCERTI, DRUŽENJE!

Dan mladosti u Kumrovcu je dvodnevno multimedijsko događanje kojim želimo definirati Kumrovec kao mjesto susreta umjetnika, radnika, turista, avanturista, antifašista, svjetskih putnika, bonvivana, novinara, političara, učenika, studenata, profesora i svih dobronamjernih znatiželjnika. Vrijeme održavanja događanja je 25. i 26. svibnja 2012. na više lokacija u Kumrovcu.

Kumrovec je prekrasno selo, koje se može dičiti svojom arhitekturom, zelenilom, urbanizmom i vrijeme je staviti ga ponovo u pogon.
Osim tradicionalnog okupljana ispred rodne kuće Josipa Broza Tita, koje je u organizaciji Društva "Josip Broz Tito", biti će tu još i razgledavanje kumrovečke arhitekture uz stručno vodstvo arhitekta Roberta Lohera, prikazivanje filma "Cinema Komunisto", a na kraju dana, pa do duboku u noć pripremili smo zanimljiv glazbeni program na lokaciji Spomen doma u Kumrovcu.
U dvije večeri, na dva floora, nastupati će Marko Brecelj - član legendarnih slovenskih Buldožera, , Damir Avdić, Seine, Kimiko, malo balkan duba donose nam Sopt a lokalne boje brani Zadruga.
[  ]

Marko Brecelj (ex Buldožer)

Marko Brecelj, slovenski angažirani umjetnik i kantautor, nekadašnji frontmen vrlo popularne rock grupe Buldožer. U okviru ove svejugoslavenske atrakcije postao je jedan od najistaknutijih frontmena, vokalista i autora na jugoslavenskoj rock sceni 70-ih. Brecelj sebe prati na električnoj gitari, a njegova scenska izvedba je kombinacija poezije, mjuzikla i punk-blues koncerta.

Izgradio je imidž cinika, kritičara, nesvakidašnji i iznenađujući performer koji se na pozornici znao pojaviti u invalidskim kolicima, zapaliti svoju kosu i bradu, te pričati smiješne priče, viceve. Njegova djela uvijek su obojana kritikom, ironijom te kritikom buržoazije.

Danas Marko Brecelj živi u Kopru i voditelj je Mladinskog kulturnog i socijalnog centra (MKSC) ili, kako ga je on nazvao, 'društva prijatelja umjerenog napretka'.

Dan mladosti bez umjetnika ovakvog formata je naprosto nezamisliv!

Damir Avdić

"Bratstvo i jedinstvo je završilo! / Vrijeme je da se upoznamo! / Onakvi kakvi stvarno jesmo!" stihovi su legendarnog underground glazbenika, pisca i glumca, Damira Avdića (aka Graha, Diplomatz, Bosanski psiho) koji ove godine dolazi u Kumrovec na "2 floora" .
Objavio je nekoliko knjiga. "Kuda sestro" prva mu je zbirka pjesama i treće izdanje, nakon romana "Na krvi ćuprija" (po kojem je napisao i odglumio monodramu "Most na krvi", i "Enter Džehennem" (čiji nastavak željno očekujemo). Izdao je četiri albuma: "… od trnja i žaoka" (Slušaj najglasnije! + časopis "Fantom slobode"), "Mrtvi su mrtvi" i "Život je raj" (oba za Moonlee records) i "Mein kapital" .Prije solo karijere bio je pjevač tuzlanskog punk-hc benda Rupa u zidu koji je objavio 5 albuma.
Sve uz bolno iskrene tekstove koji "utopijom doje", ilustrirane rifovima gitare koja se pretvara u pušku - bajonetu, mitraljez, grmljavinu i buku, uz njegovo recitiranje, izvikivanje, urlikanje, vrištanje, šapat, hodanje, marširanje i bacanje po bini i ispred bine - ovog genijalnog performera treba vidjeti uživo i doživjeti njegovu neizmjernu energiju.
Očekujte provokaciju, sarkazam, ironiju, parole i "jebavanje majke", jer s Bosanskim Psihom jednostavno ne ide drugačije. Mi već sada od uzbuđenja doživljavamo uzastopne kozmičke orgazme. Vi dođite i provjerite! ;)

SEINE

Akustični lo-fi projekt Ivan Ščapeca i Tene Rak iz benda Vlasta Popić je izgleda za sada ispušni, a pomalo i eksperimentalni projekt u kome se možda i rađaju neki prototipovi i skice za buduće radove matičnog benda. Svirka se svodi na akustičnu gitaru, malo priručnih udaraljki (u skladbi "Prava sitnica" se pojavljuju i bubnjevi), zatim harmoniku i klavir, te je u određenu ruku pridruženi otkačeni ortak zagrebačkog Felona.

Za razliku od letargičnog americana Felona, ovaj dvojac je orijentiran na prilično žestok, sirov, punkerski ekspresivan i ekscentričan stil često pojačan sa introventnim i direktnim tekstovima koji doslovce lupaju u glavu.

The Ghen

Dolaze iz pograničnog mjesta Bistrica ob Sotli u Sloveniji.
Njihova glazba je spoj rocka s primjesom popa, grungea i indie zvuka.
Nedavno su objavili prvjenac ''Choices''. Umjesto CD-a odlučili su se izdati album na USB sticku.

Album najavljuje video singl pod nazivom Vanity.
Prije par godina djelili su stage s čikaškim teškašima, Russian Circles.

Filiamotsa (Nancy/Francuska)

Izvrstan glazbeni duo koji kombinira zvuk električne violine i električnih bubnjeva. Nastali su u proljeće 2007. godine.
Njihovi nastupi pravo su iskustvo gdje se energija rock skladbe prelijava u
bučnu improvizaciju
Ta dva muzičara proizvode suptilnu glazbu koja postepeno ključa i pretvara se u pomahnitalu lavu koja prenosi užarenu formulu prekrasnih glazbenih komada.
Svakako preporučujemo glazbenim gurmanima a vjerujemo da će se svidjeti i većini putnika namjernika.

Kimiko

Nakon uspješne balkanske turneje evo ih ponovo u zagorju!
Evo par rečenica o bendu.
Kimiko je jedinstvenim zvukom za ovo podneblje već dokazao kako nije teško pustiti kreativnosti na volju i na zanimljiv način poigravati se s uobičajenim pop i rock formama. U svom izričaju snažno se oslanjaju na samplere i samostalno kreiranje zvukova, rezultat čega su nesvakidašnje elektro-pop pjesme u kojima se organsko i anorgansko spaja u ponekad režeći, a ponekad sanjiv konglomerat zvukovlja.
Odlično! Toplo preporučamo!
Lora i Zoran, glazbeni dvojac, je 2011. objavio svoj debitantski album "From Our Room To Yours" za Geenger Records.

Sopot

Naši stari drugari iz Banja Luke. Ugostili smo ih prije 4-5 godina u dvorcu Veliki Tabor za vrijeme održavanja Tabor Film Festival. U međuvremenu su postali jedan od najznačajnijih bendova iz Bosne i Hercegovine, a usudili bi se reći i regije.
Sopot su izrasli na autentičnom i specifičnom zvuku koji bi se najjednostavnije mogao opisati kovanicom dubalkan (balkanski dub), osnovao je umjetnik Petar Topalović 2006. godine u Banjaluci. Sopotov stvaralački izraz je moderni muzički hibrid dub-a i folklornih motiva. Članovi benda - vokal i programiranje Petar Topalović, bas gitarista Ðurica Štula, bubnjar Saša Predojević i Milan Aćimović, koji je zadužen za klavijature, efekte i prateće vokale, kreiraju vlastiti muzički kosmos kroz svojvrsnu mješavina dub-a, koji se poigrava raggeom, drumandbassom, dubstepom i psihodelijom protkanih motivima balkanske izvorne muzike.
Riječ "sopot" na staroslovenskom jeziku znači "izvor".
Na stil pjevanja vokala benda osjetno je utjecala duhovna muzika bizantskog kršćanstva. Njegov osebujni i lako prepoznatljivi glas izdvaja se na domaćoj i svjetskoj muzičkoj sceni. Za ovu osobinu bendove muzičke galaksije može se reći da je jedinstvena i vrlo rijetka, čak i u svijetu.
Što još reći, osim- glazbena atrakcija!

Zadruga

Najdugovječniji i najpopularniji zagorska rock sastav koji još uvijek ima snage i motivacije za nastupe uživo na kojima obezglavljuje publiku.
Krenuli su kao mali underground sastav koji je izdao album za legendarnog Zdenka Franjića i ''Slušaj Najglasnije'' da bi na kraju izdavali albume za ''Croatia Records''.

Koncerti Zadruge se ne propuštaju i zato rezervirajte svoju poziciju u Kumrovcu kod ''Spomen doma''.

Ulaznice:
Ulaz 35 kn po večeri. Na dan koncerta 50 kn po večeri.
U slučaju kiše koncert će se održati u dvorani Spomen doma.
Pretprodaja karata:
Aquarius Music Shop, Varšavska 13, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 22, Zagreb
Rockmart, Berislavićeva 1, Zagreb
Caffe bar POLANOVIĆ, Matije Gupca 36, Zabok
Caffe bar Mala Ramona, Trg Ljudevita Gaja 1, Krapina
Caffe bar Ramona, Stjepana Radića 9, Pregrada
Muzej ''Staro selo'' Kumrovec - suvenirnica

promo guy // 17/05/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
petak, 25.5. od 20h
Marko Brecelj (ex Buldožer)
Damir Avdić
SEINE

subota, 26.5. od 19h
The Ghen
Filiamotsa (Nancy/Francuska)
Kimiko
Sopot
Zadruga
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*