home > najawa > ELFIN SADDLE (Kanada) @ 24/06/2012, Trsatska gradina, Rijeka

kontakt | search |

ELFIN SADDLE (Kanada) @ 24/06/2012, Trsatska gradina, Rijeka

7. Ljeto na gradini i Distune promotion
s ponosom vam predstavljaju

ELFIN SADDLE (Kanada)
[  ]



Po prvi puta u Hrvatsku stiže nam Elfin Saddle, dvojac zaljubljen u prirodu, mistiku, umjetnost i glazbu…
Dođite i pogledajte nešto novo…osjetite dašak čarolije na otvorenom…


nedjelja, 24.06.
@Trsatska gradina, Rijeka

satnica programa:

21.30h projekcija filma "Wurld"
22.10h koncert Elfin Saddle

ELFIN SADDLE (Kanada)
http://www.elfinsaddle.com/
http://cstrecords.com/elfin-saddle/
http://www.facebook.com/elfinsaddle

Elfin Saddle je spoj djevojke iz Japana, kanadskog drvosječe, i trošne hrpe predmeta i instrumenata.
S raznolikim utjecajima u umjetnosti, narodnim arhivskim snimkama i anime-ama, Emi Honda i Jordan McKenzie stvaraju vlastitit svijet, naseljen duhovima, ekstremnim vremenskim uvjetima, bogovima i božicama te drugim životinjama..

Počeli su raditi zajedno kao likovni umjetnici na zapadnoj obali Kanade, gdje su postigli visoke pohvale za niz složenih instalacija koja su uključivala žive biljke, motore, zračne orgulje, i puno potrošene hrane. Taj pristup ih je doveo na jedan novi, kreativniji i zajednički prepad u svijetu zvuka. Iako su se i ranije bavili glazbom, ova kombinacija je dala nešto potpuno novo, nastao je Elfin Saddle.

Na njihovom debitantskom albumu, Gigantic Mother / Wounded Child instrumenti se kreću od harmonike preko ukelelea, do glazbene pile i jangly gitare, sve stapaju zajedno s nizom pulsirajućih bubnjeva i limenki.
Njihov iskorak u filmskom svijetu stepenica je više, a rezultat svega je izvrstan 23minutni stop and go animacijski film "Wurld" kojeg prati prekasni soundtrack.

U Rijeku nam dolaze promovirati svoj novi album Devastates, izašao u ožujku ove godine za Constellation records. (http://soundcloud.com/constellation-records/sets/cst087)

Elfin Saddle možemo opisati kao eksperimentalnu, akustičnu folk glazbu s utjecajima iz njemačke umpah-music, istočnoeuropskih melodija , klezmerom, orijentalne i japanske glazbe, čudnom, lijepom i ponekad malo zastrašujućom. Melodije na momente zvuče gotovo djetinjasto jednostavne, ali oni rastu iz jedne vrste sumporna tla koje podsjeća na Neutral Milk Hotel ili možda Tom Waitsa.

Pjevanje je na engleskom i japanskom, a veličanstveni opseg Elfin Saddle vas vodi u skriveni svijet koji je sasvim imaginaran, ali nekako čudno relevantan i pravi.


video:
http://cstrecords.com/video/?official=35765588


film ''Wurld''

Jeste li si ikada, kad ste bili dijete, izgradili vlastiti, mali svijet u skrivenom kutu dvorišta? Provodili duge sate hipnotizirani minijaturom stvorenog svijeta, izgubljeni u zamršenosti njegovih omjera?

Članovi kanadskog dua Elfin Saddle, Jordan McKanzie i Erni Honda, godinu dana su dio svog montrealskog stana pretvarali u rastuću instalaciju biljaka, skulptura i raznih građevina te su cijeli projekt dokumentirali stop- motion snimanjem i time-lapse fotografijom Konačni rezultat njihovog projekta je '' Wurld'', 23-minutni film koji oslikava uspon i pad jedne civilizacije- popraćen očaravajućim i nadasve snažnim soundtrackom….

Cijela priča ovog mikro svijeta događa se u mini džungli. Malena drvca i kamenčići počinju se organizirati u primitivne strukture: njihova skladna jednostavnost naglašena je glazbom rudimentarnog ritma, bendžom i pjevom ptica praćena škripom starog gramofona. Pomalo se prikrada industrijalizacija, dolaze metal i mašinerija sa svojim pećima, dimnjacima i zidovima, zveketom rđe, lanaca i strojeva. Kako ''napredak'' uzima maha i ubrzava, svijet zelenila i kamenčića iščezava, a zatim i skroz nestaje dolaskom metala. Ubrzo zatim i metal je zamijenjen plastikom. ''Wurld '' je uskoro preplavljen gomilom smeća, zakrčen plastikom i otpadom, pretrpan bespotrebnim krhotinama. Glazbena podloga nervozno ubrzava, traka treperi i trza nepromišljeno jureći u ludilo i ništavilo.

Ideja animacije je prikazati svijet kao ruševno, neotporno čudo : slično blažoj verziji češkog nadrealista Jana Svankmajera….

trailer za film "Wurld"
http://cstrecords.com/video/?official=10527196

Ulaz na ovaj izuzetan događaj je SLOBODAN!

distune promotion // 11/06/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*