home > najawa > Skladište kulture @ 30/05-01/06/2013

kontakt | search |

Skladište kulture @ 30/05-01/06/2013

Mjesec svibanj nam se bliži kraju, a Skladište kulture za predstojeći produženi vikend priprema produženu zabavu! U četvrtak 30. svibnja dolazi u Skladište dolaze Rana Esculenta, zagrebački akustični rock cover bend koji će vas rasplesati sa svojim obradama Elvisa Presleya, The Beatlesa, The Rolling Stonesa, Damira Urbana, Hladnog piva, Majki, Letu Štuka i mnogih drugih. U petak 31. svibnja vas očekuje malo drugačiji program na kojem ćemo ugostiti Dennu M s Radija 808 koji u dolazi u paketu sa sve popularnijim slavonskim reperom Kandžijom koji se za ovu priliku ukazuje kao DJ Glagol. Vikend zabavu zatvaramo u subotu 1. lipnja s fantastičnim funk dj-evima s Radija Student pod nazivom STANK! Ako želite plesati, plesati i plesati, svakako svratite poslušati što dečki rade.
Radnim danom (ponedjeljak, utorak i srijeda) Skladište kulture je otvoreno od 18 sati. Možete nam svratiti svaki dan na ugodno druženje uz jazz, blues i soul atmosferu.

30. svibanj, 2013. Rana Esculenta (akustični rock cover bend)

Rana Esculenta je akustični rock cover bend iz Zagreba koji od lipnja 2010. g. djeluje u postavi Viktor (glavni vokal), Žina (gitara i vokal) i Ivan (gitara i vokal). Na repertoaru se nalaze različite obrade domaćih i stranih rock bendova, žanrovski provučenih od dobrog starog rockabillya, pa sve do suvremenog indie rocka. S obzirom da Rana Esculenta svira dosta širok repertoar, obično se u istoj večeri mogu čuti izvođači ili bendovi poput Elvisa Presleya, The Beatlesa, The Rolling Stonesa, Billy Idola, The Stranglersa, The Clasha, RHCP-a, The Queena, Nirvane, The Black Keysa, Depeche Modea i mnogih drugih. Od domaćih bendova najzastupljeniji su predstavnici novog vala 80-ih (Azra, Film, Haustor, EKV, Idoli, itd.), ali i nešto noviji izvođači i bendovi poput Damira Urbana, Hladnog piva, Majki, Letu Štuka te "nezaobilaznih" Kawasaki 3p. U tri godine zajedničkog djelovanja Rana Esculenta je nastupala u brojnim zagrebačkim klubovima i kultnim kafićima poput Boogalooa, The Movie Puba, Praćke, Princ Studenta, Pivnice Mali Medo, itd. Kada ne sviraju u samome Zagrebu, dečki iz benda često odlaze na akustične rock izlete u Varaždin, Čakovec, Slavonski Brod, Kutinu, a ponekad potegnu i do mora. Ukoliko niste čuli kako zvuče neke vama jako drage pjesme na akustičan način, vrijeme je da poslušate Ranu Esculentu!
Ulaz besplatan od 21 sat.

Petak 31. svibanj, 2013.
Storytellers: Denna M & DJ Kandžija aka Glagol
DennaM, uvijek teatralan, a nikada u teatru, gospodin i pustolov, bitanga svemira... Svoj zanat školovao je na Radiju101 i po raznim zagrebačkim place to be mjestima. Na svom programu Storytellers ugošćuje alternativne zvijezde i slične momke i djevojke koje ne viđate po špici i sličnim mjestima... U goste ovaj tjedan u Skladište kulture dolazi Kandžija a.k.a DJ Glagol...
Kandžija- osječki reper, borac za pravdu i humanist, specifično-reprezentativnog imena KANDŽIJA, najveća je nada i novo ime hip hopa na ovim prostorima. Već dulje vremena je na sceni, poznat kao jedan od najboljih freestylera. Upravo tim mnogobrojnim nastupima si je izgradio ime, kako kaže nastupao je svuda; od Ljubljane, Exita u Novom sadu, svakog kluba u Osijeku pa čak i u HNK, većinom uz DJ-a no i sa svojim kontroverznim pratećim bendom "Gole Žene". U bilo kojoj kombinaciji pomiče shvaćanje hip hopa. Kandžija nam za ovu prigodu dolazi u ulozi dj-a u Skladište kulture, a bit će zanimljivo poslušati njegov glazbeni izbor. Što će nam ovaj dvojac prirediti, saznajte u petak 31. svibnja, 2013. u Skladištu kulture.
Ulaz besplatan od 22 sata.

Subota 1. lipanj, 2013.
STANK! dj's KutMasta Mirko / Eduard Werft (Radio Student)

STANK! se prvenstveno odnosi na radijsku emisiju na Radio Studentu koja se emitira svaki četvrtak od 16.00 - 17.00 sati. Sat vremena glazbe insprirane glazbenim pravcima poput funka, soula, jazza i sličnih derivata.
Stank je "nk" iz same riječi funk koja je nastala spajanjem riječi "lu-fuki" i "stank". Zanimljivo da se i jedna i druga riječ odnosi na tjelesne mirise, ali u kontekstu sviranja insturmenta. Nezahvalno je prevodit s engleskog na hrvatski neke pojmove ali znamo da kad su u početnim jammovima glazbenici rekli jedan drugome "now put some stank on it", htjeli su da "zaprljaju" svirku. Isto tako se pojam "funky" koristio da se opiše glazbenicima kako da sviraju više sinkopirano ali ujedno i plesnije. Pa tako i danas, gotovo nakon pedeset godina svjedočimo naslijeđu pionira plesne glazbe po razno raznim partijima širem svijeta. Od techna, disco-a do d'n'b-a... Svi imaju zajedničku polaznu točku preuzetu iz funka. Emisija nije glazbeno zacementriana u 70-im godinama jer i u sadašnje vrijeme postoje bendovi, producenti i dj-i koji njeguju istu tradiciju i filozofiju tj. groove kojeg se ni sami velikani ne bi posramili i stajali mirno na mjestu dok ih slušaju. Čast će nam biti u Skladištu kulture ugostiti dva vrsna dj-a iz STANK! Kolektiva u subotu 1. lipnja, 2013.
Ulaz besplatan od 22 sata.

promo girl // 29/05/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*