home > najawa > The Vibrators (UK) + Eksodus (Hr) @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 07/09/2013

kontakt | search |

The Vibrators (UK) + Eksodus (Hr) @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 07/09/2013

Londonske punk rock legende The Vibrators su jedan od bendova koji su uz Sex Pistols, The Clash, The Damned, Siouxsie And The Banshees i druge nastupili na prvom povijesnom punk-rock festivalu u londonskom Clubu 100 legendarne 1976. godine, tako učestvovavši u stvaranju punk-rock-a koji je promijenio tok rock'n'rola a i mnoge druge stvari. Njihov prvi albuma, "Pure Mania" (objavljen licencno i kod nas u izdanju Suzy) koji je producirao Robin Mayhew (sound engineer Davida Bowiea na Ziggy Sturdast turneji) je dospio na nacionalnu top listu albuma, a "The Guinness Encyclopedia of Popular Music" ga je sedamnaest godina nakon objavljivanja proglasila jednim od pedeset najboljih i najznačajnijih punk rock albuma svih vremena. Drugi abum "V2" nastavlja uspjeh prvog i slovi za jedan od najboljih uradaka punk-rocka i novog vala. Pjesma "Baby, Baby" je i nakon gotovo četrdeset godina još uvijek hit širom zemaljske kugle, kao i hitopvi poput "London Girls", "Automatic Lovers", "Judy Says", "Destroy",.... Sa njihovom pjesmom "Troops Of Tomorrow" su se proslavili The Exploited. Njihove pjesme su obradili mnogi bandovi pa tako Die Toten Hosen, Exploited, GBH,...pa čak i REM. The Vibrators su utjecali na današnji revival garage punk rock bandova zbog svojeg sirovog garage rock izvuka. Za pjesmu "Yeah Yeah Yeah" s prvog albuma bi bubreg dao svaki garage/punk revival bend, a obradili su je i Psihomodo Pop te nazvali i svoj album tako.

U svojoj karijeri koja je upravo napunila 37 godina objavili su dvadesetak studijskih albuma, desetak live albuma i bezbroj kompilacija, svirali sa bendovima poput The Stranglers, Sex Pistols, The Clash, Iggy Pop, UK Subs, Vice Squad, The Damned, učestvvali na mnogim festivalima, pa tako i više puta na največem tradicionalnom punk festivalu "Holidays In The Sun", sada "Rebelion" na kojem svake godine svira više od 100 punk-rock bendova iz cijelog svijeta, svirali turneje po Sjevernoj i Južnoj Americi, Japanu i gotovo svim europskim državama.
[  ]


Posljednji sedamnaesti studijski album "On The Guest list" (Cleopatra Rec) su The Vibrators snimili u studiju svog originalnog basiste Pata Colliera, a on je on odradio i producentski posao. Na albumu su kao gosti sudjelovali Hugh Cornwell (ex - The Stranglers) koji je vokalno i gitaristički pridonio pjesmi "Rain To Town", Walter Lure (The Heartbreakers), Ty Segall, Brian James (The Damned), Wayne Kramer (MC5), Campino (Die Toten Hosen), Ross The Boss (The Dictators), Nicky Garratt (UK Subs), Leonard Graves Phillips & Stan Lee (The Dickies) tj. svaka je pjesma dobila svog gosta.

The Vibrators se nakon šest godina vraćaju u Zagreb. 2007, su svirali sa U.K. Subs i oduševili puni Boogaloo. U subotu 7. rujna nastupiti će u zagrebačkom popularnom Industrial Vintage Baru i predstaviti svoj novi album "On The Guest List" i naravno odsvirati većinu svojih hitova plus koji punk rock standard. Dan prije, u petak 6. rujna će The Vibrators nastupiti u klubu Underhund u slovenskom gradiću Ormož.

Kao support će na oba koncerta nastupiti zagrebački punk rockeri Eksodus koji su već dugogodišnji prijatelji The Vibratorsa i koji će ovom prilikom proslaviti svoj trideseti rođendan.

Da cijela večer bude bude u punk rock i new wave stilu će se pobrinuti Tomi Phantasma, vokal Eksodusa, koji će vrtit punk rock i new wave hitove od Iggy & The Stooges, Sex Pistols, Ramones, The Clash, Misfits, The Damned, The Stranglers, Blondie, Madness, U.K. Subs, Anti Nowhere League, Stiff Little Fingers, Ruts, Sham 69,... inaravno domaću punk i novovalnu scenu.

Event će započeti u 21 sat a cijena ulaza će iznosit simboličnih 20 kn u pretprodaji i moći će se kupiti samo na šanku kluba Vintage Industrial Bar, dok će na dan koncerta na ulazu cijena ulaznice iznositi 40 kn.

promo girl // 22/08/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*