home > najawa > SUBOTICA EXPRESS @ Močvara, 24/10/2013

kontakt | search |

SUBOTICA EXPRESS @ Močvara, 24/10/2013

Ovaj vlak vozi uzduž panonske nizine, povezuje dva grada na relacijama Subotica - Zagreb te vas poziva da krenete s nama na putovanje i pokušate doživjeti multikulturalnu priču njegovih "vagonaša". Ako želite pogledati odličan film, naučiti neke nove vještine ili obnoviti sjećanje na stare, zapiti se sa zanimljivim likovima čije priče imaju kraj i početak, osluhnuti neki zanimljiv i kvalitetan bend - Subotica Express će vam sve to dopremiti u najboljem stanju.

URK i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo Danilo Kiš iz Subotice su osmislili projekt kulturne razmjene u sklopu kojeg će umjetnici jednog grada biti predstavljeni u drugom, a događaj 24.10. je početak suradnje.

Na prvom peronu prvog kolosijeka izbacujemo: koncert Wooden Ambulance, Nina Romić, Elephant and the Moon; predstavljanje časopisa Symposion uz izložbu, copy art, live grafiti i sitotisak (gosti: Atila Širbik/urednik, Damir Lučić Rio, Miroslav Lazendić Dr Gnoj, Igor Hofbauer); projekcija filma: Nevidljiva Nacija (autor Darko Kovačević).

Upad je 0 kuna.

Ne zaboravite na vozni red, ovaj vlak je točan:)

WOODEN AMBULANCE (Subotica)
http://woodenambulance.bandcamp.com
https://www.facebook.com/wooden.ambulance
Za glazbeni izraz singer-songwriterskog alter-ega Gorana Grubišića, bubnjara subotičkog benda Ana Never, kolokvijalno bi se moglo reći da je to sfera alternativnog folk-rocka subotičko-horgoške pješčare. To i je svojevrsna epigonska i diletantska americana, muzika akustične gitare i zaludnog glasa. Jedna jako zanimljiva stvar je da su Wooden Ambulance, točnije Goran i bubnjar grupe Rudi, odpedalirali dvije biciklističke turneje putujući s jednom akustičnom gitarom, tamburinom i nekoliko šuškalica. Na prvoj turneji (2012.) po Srbiji, odsvirali su 11 koncerata u 10 dana i obišli su 10 gradova, a na drugoj turneji (2013.) godine, proveli su 14 dana po Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj i održali su 15 koncerata. Uz Gorana, na nekim prijašnjim koncertima nerijetko su svirali i nastupali razni prijatelji - glazbenici. Od kraja 2011. godine stalnu postavu Wooden Ambulance-a čine:
Boris Čegar - klavijature, melodika
Davor Bašić Palković - bas gitara
Srđan Terzin - gitara, klavijature, harmonika
Goran Grubišić - glas, akustična gitara, banjo gitara, usna harmonika, metalofon...
Rudolf Kovács - bubnjevi
Bernadett Brestyánszki - violončelo, flauta
Dína Brestyánszki - violina
Dušan Filimonović - synth, gitara, organ

NINA ROMIĆ (Zagreb)
www.facebook.com/ninaromicmusic
Kantautorica iz Zagreba, vrlo dobro poznata zagrebačkoj publici, svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare. Nerijetko nastupa i s bendom sastavljenim od glazbenika koji su možda gostovali na jednom od njenih albuma ili su se našli negdje na istoj ljestvici, tonu, osmjehu. Zajedno grade atmosferičnost, ponekad melankoličnost, dodajući elemente psihodelije i minimalizma, čaroliju nekih bajkovitih vremena. Prvi EP snimila je 2006., a do danas je izdala 2 samostalna albuma - "Daljine" (2010.) i "Ptice" (2012.) za Aquarius Records te "Dođe Božić, oj koledo" u suradnji s Dunjom Knebl. Također, počasni je član ethno-doom grupe [S.o.M.].
Surađivala je s mnogim poznatim imenima, a trenutno nastupa u postavi:
Nina Romić - gitara i glas
Fred Lanz - klavijaure i harmonika
Ivica Antunović - bass gitara
Petar Cvahte - bubanj

ELEPHANT AND THE MOON (Zagreb)
https://www.facebook.com/ElephantAndTheMoon
http://elephantmoon.bandcamp.com
Čemerni zagrebački one man americana bend u kojem piše i svira Petar Vranić. Pjesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gdje stari klavijaturist hrapavim glasom pjeva jazz posljednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Sjede u borama muškarca koji sjedi u dineru kraj autoceste usred ničega i razmišlja gdje još može pobjeći od sebe. Tuguju zajedno sa ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca. Ljenčare u nervoznim drhtajima klinca koji sjedi na haubi tatinog starog auta s rukom naoko nehajno ovijenom oko djevojčinih ramena, dok se natječu tko će od njih prvi vidjeti zvijezdu padalicu u toploj ljetnoj noći.
Nedavno je predstavio i svoj debitantski singl, pjesmu "The Night Is Catching Up With Me", koja će svoje mjesto zasigurno naći i na nadolazećem EP izdanju "Thank Your Lucky Stars".

ATILA ŠIRBIK (Subotica)
Rođen 1978. u Jugoslaviji. Živio je u Subotici, Pečuju, Novom Sadu, Rovinju i Čantaviru. Ovo su također i mjesta zbivanja radnje njegovog romana u pripremi - po kojem su Igor i Ivan Buharov snimili film "Mleko moljca". Prva zbirka mu je objavljena 2007. godine pod naslovom "eXoból Endóba". Bio je zaposlen kao urednik Filmskog arhiva u Senti. Učio je za stolara i tesara, a zatim je završio i školu za kuhara. Maturirao je u Pečuju, a nakon toga se našao na novosadskom Univerzitetu. Trenutno živi u Subotici. Autor i organizator Dani Filma MEDUSA. Piše i uređuje časopis Symposion istom vještinom kao što i kuha. Navodno su mu umaci za špagete genijalni. Nikad ih ne radi na isti način. Voli postavljati stol i servirati pribor za jelo. Isključivo sa stilom. All inclusive!

MIROSLAV LAZENDIĆ - DR GNOJ (Subotica)
Miroslav Lazendić aka Dr Gnoj prisutan je na strip sceni još od sredine devedesetih, kada počinje s radom subotička strip formacija Entropija. Njegov stil se može okarakterizirati kao post-apokaliptični vizualni omaž jednoj civilizaciji koja polako tone zatrpana vlastitim smećem i pohlepom - intenzivnog ritma i jakih kontrasta, na potezu od art brut-a do svedene ulične umjetnosti. Ilustracije Dr Gnoja obrađuju uglavnom socijalno angažirane teme i ukazuju na ključne točke kolektivne nekorektnosti suvremenog potrošačkog društva. Objavljivao je radove u Striperu, Patagoniji, Stripburgeru, Symposionu, kao i u vlastitom periodičnom izdanju Kick in the Brain. Osim stripa, ovaj umjetnik se bavi i street artom i sitotiskarskom produkcijom.

DAMIR LUČIĆ - DAMIR RIJOVICH ORIGINALOV (Subotica)
Simpatičan dečko iz komšiluka (susjedstva), koji uzaludno troši vrijeme da dokaže suprotno. Pliva linijom manjeg otpora te se trudi da pomoću svog talenta stvari oko sebe učini ljepšim. Za to je plaćen. Kaže da nisu loše pare. Osim toga je strip crtač i grafički dizajner.

IGOR HOFBAUER (Zagreb)
www.gigposters.com/designer/10000_Igor_Hofbauer.html
Underground ilustrator, crtač stripova (član udruženja Komikaze) i plakata. Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, poznat je po svom radu u klubu Močvara. Kao umjetnik i glazbenik svoju inspiraciju pronalazi u svijetu underground glazbe. Svoje radove izlagao je u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Nizozemskoj i Portugalu. Hofbauerovi plakati se nalaze u veoma cijenjenoj knjizi "The Art of Modern Rock: The Poster Explosion", koja je izdana 2004. godine i sadrži nabolje radove više od 350 internacionalnih studija i umjetnika.

promo guy // 19/10/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*