home > najawa > 5. godina Potliste @ Attack, 01/03/2014

kontakt | search |

5. godina Potliste @ Attack, 01/03/2014

potlista.com slavi svoju prvu petoljetku!

Evo kako Vas ekipa s potliste poziva na proslavu:

Prošlo je pet godina od kada se ekipa nekadašnje emisije na Radio Studentu odlučila reinkarnirati na internetu. Od tada je napisano oko 1.200 recenzija i gomila drugog sadržaja, prvotna petorka se proširila za 10-ak ljudi, a svake godine krajem veljače/početkom ožujka slavimo rođendan s dragim prijateljima i čitateljima.

Prošle godine je rođendanska zabava održana u vidu koncerta, a kako nam se taj koncept svidio, onda nije bilo razloga da to ne ponovimo i ove godine. Mjesto je isto - Attack!, datum je 1. ožujka, a nastupit će pet izvođača: My Buddy Moose, The Marshmallow Benchwarmers,Gods Of Chaos, Esc Life i Sleepyheads. Nakon koncerta glazbu će puštati Ivan Ramljak sa svojim poznatim programom Moovare. Plakat za rođendan je izradio mladi umjetnik Miron Milić. Ulaz je 35 kuna.

Opširnije o rođendanu

Koncertna proslava rođendana tek je jedan od poklona povodom našeg petogodišnjeg rada. Nedavno smo objavili i prvi video u sklopu našeg novog projekta, pot.tv-a. Polusatni video donosi nastup grupe Analena u legendarnom bivšem Kozmo studiju, kao i intervju s bendom, a može se pogledati na linku. Isto tako, ovih dana ćemo objaviti i treće izdanje Kompota, digitalne kompilacije koja obuhvaća najbolja regionalna izdanja u prošloj godini. Prvi Kompot, berbu 2010. smo objavili prije tri godine, a drugi, berbu 2012. prije godinu dana.
[  ]

O izvođačima na pot listinom rođendanu:

My Buddy Moose
Ove Riječane ne treba posebno predstavljati. Ove godine My Buddy Moose obilježavaju desetu godišnjicu rada, a u tom razdoblju su snimili tri odlična albuma, surađivali s Howe Gelbom, Chrisom Eckmanom i drugima, a iako su na prošlogodišnjem albumu "Shine! Shine! Shine!" malo skrenuli prema power popu i garage rocku, My Buddy Moose se s pravom mogu nazvati prvacima americana zvuka na ovim područjima.

The Marshmallow Benchwarmers
"The Marshmallow Notebooks", službeni prvijenac istoimene grupe je po našem izboru najbolji album u 2013., a "Define Success" Benchwarmersa je završio na trećem mjestu godišnje liste. Kad je već tako, bilo je teško zamisliti naš rođendan bez nastupa tih grupa, a ovaj put će se raditi o njihovom ekskluzivnom zajedničkom nastupu na kojem će se prošarati repertoarom obiju grupa, ali i ponekom obradom.

Gods Of Chaos
Čisto da se ne biste previše opustili uz metiljave melodije ostalih bendova. Gods of Chaos žele i uspijevaju zvučati neuhvatljivo - kombinacija grinda, crusta, black metala, noise škripanja koje drži na okupu provale frenetičnosti i un-technical death metala koji podsjeća na neuredni likovni kolaž poludjelog matematičkog genija.

Esc Life
Prošle godine smo predstavili The Press, a ove godine na pot listinom rođendanu svoj će prvi koncert održati grupa Esc Life. Možda bih se moglo nazvati i supergrupom jer je Naranča svirao u brdo bendova (Hemendex, Nina Romić, Polja lavande, Death Disco...), Ante je već godinama u St!llnessu, Elvisa znate iz Man Zero, a Sanjina iz Umora. Kažu da sviraju neki indie-rock pa treba čuti kako i to zvuči.

Sleepyheads
Vedran, Domagoj, Daniel i Gišo se već neko vrijeme motaju po sceni, a sa Sleepyheads su prošle godine skrenuli pažnju svojim odličnim indie-rockom ala Bulit To Spill, The Hold Steady, Sebadoh.

Moovare by Ivan Ramljak
Ne znate za Moovare? Niste nikada plesali na tom partyju? Onda je pravo vrijeme da to promijenite jer će vas Ivan Ramljak nakon koncertnog maratona natjerati na mrdanje udova u još jednoj reinkarnaciji kultne slušaonice.

promo guy // 25/02/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*