home > najawa > Oi Polloi @ Močvara, 08/05/2015

kontakt | search |

Oi Polloi @ Močvara, 08/05/2015

Oi Polloi dolaze u Zagreb i Hrvatsku po prvi puta 8.5. na Antifa Night za 70 godina oslobođenja Zagreba, kako bi s Mreža Antifašistkinja Zagreba, Torpedo Syndicate Zagreb i svima ostalima, zapalio krijes i potpalio stalno-goreću vatru antifašizma.

Za 70 godina oslobođenja Zagreba obnavlja se tradicija održavanja Trnjanskih kresova na autentičnoj lokaciji na sjevernoj obali Save ispred kluba Močvara. Manifestacija Trnjanski kresovi održavala se od 1978. do kraja 80-ih godina da bi zadnjih 25 godina bila zaboravljena. Događanje počinje u 17 sati, a na nasipu će se moći uzeti i primjerci najnovijeg broja Nepokoreni grad, časopisa Mreže antifašistkinja Zagreba. Za ovaj jubilej, kolektiv Graffiti na Gradele na zgradi Jedinstva producirat će i prigodni mural.

Održat će se radionica političkog plakata, uz This town needs posters dvojca koji se bavi grafičkim oblikovanjem i ručnim tiskom plakata. Paljenje krijesa uz glazbeni program krenut će u 19,30 sati, kada će nastupiti zagrebački zborovi Čipkice, ZborXop, Le Zbor, te zbor Praksa iz Pule.

U Klubu Močvara na Trnjanskom nasipu od 22 sata počinje 6. Antifa Night.
Na ovako veliki jubilej, dolazak headlinera kao što je Oi Polloi, predstavlja veliku čast posebno jer se radi o jednom od onih bendova čije ime govori samo za sebe i koji ne treba previše predstavljati. Ta starogrčka riječ, uvriježena u engleskom jeziku, označava "mnoge", "masu", "rulju", "proletarijat". Ona je također i igra riječima s obzirom na to da je upravo britanski Oi! glazbena scena i muzički pravac iz kojeg ovi škotski mangupi potječu. Odrasli na ulicama Edinburgha (ili Dùn Èideann-a, kako ga vole zvati) otpočetka su bili sve samo ne običan punk bend. Lajtmotivi njihovih pjesama kreću se od zezancije sublimirane u alkoholnim parama pa sve do policijske brutalnosti, kapitalizma, homofobije, rasizma i zagađenja. No, da se ne radi o samo još jednom preachy punk bendu svjedoči i činjenica da su njihovi članovi, a naročito frontmen Deek činili aktivnu jezgru brojnih kontrakulturnih pokreta u Velikoj Britaniji od 80-ih do danas - od Antifašističke akcije i inicijativa za radnička prava pa sve do anarhističkih ekoloških organizacija i skvoterskih okupacija. Ukratko, bend jamči kuršlus, rusvaj ali i društvenu oštricu kakva nam je danas prijeko potrebna.

Na jubilej stiže i perjanice srpske antifašističke scene i jedan od najangažiranijih europskih bendova - novosadski Red Union koji ove godine slave punih 15 godina postojanja s odsviranih preko 150 koncerata diljem čitave Europe. Dokaz da antifašizam nadvladava subkulturne okvire našli smo i u Zrenjaninu iz kojeg nam na Antifa Night dolazi hip hop spektakl - Gipsy Mafia! Ovaj duo čine braća Skill i Buddy O.G., a njihov album 'Ciganska posla' beskompromisno je i borbeno razračunavanje sa svakovrsnim predrasudama. Gipsy mafiu je zagrebačka publika već imala prilike upoznati, a dobrosusjedski odnosi učvršćeni su i suradnjom s našim omiljenim trešnjevačkim hip hoperima Fetbojsima u zajedničkoj pjesmi "Jebeš Sistem". Na pozornicu se penju i oni. Antifa ekipa, rasli i stasali na crvenoj Trešnjevci, česti gosti u Medici, manekeni nekog drugačijeg života, piju pivo i jedu brzu hranu, a rokaju rime uglavnom o svojim životima.

U suradnji s Reci:Klaonica dolaze i Nature Boys iz Kansas City/US i praše garage punk s daškom hc-a, postpunka i svega dobroga. Trojac koji je uvijek na cesti, u potrazi za novim gigom, ovaj će jubilej razdrmati u sklopu svoje europske turneje.

Cijena karte posebno je za ovako važan jubilej i više nego prihvatljiva te iznosi 30 kn. Važno je naglasiti da se karte nalaze samo u pretprodaji i to u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, Zagreb.

Požurite po svoju kartu jer neće biti prodaje karata na ulazu. Za one izvan Zagreba, moguće je rezervirati kartu na mail: antifanight6@gmail.com.

promo guy // 01/05/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*