home > najawa > Deboto festival @ Šibenik, 05-07/06/2015

kontakt | search |

Deboto festival @ Šibenik, 05-07/06/2015

Deboto je novi šibenski glazbeni festival odlučan u namjeri da dovede zavodljivu selekciju soula, jazza, elektronike i world music-a na tvrđavu Sv. Mihovila i ulice Šibenika. Miješajući sjajne glazbenike i lokalne i strane DJ zvijezde uz pratnju lokalnih vina i delicija, Deboto će osigurati da šibenska festivalska sezona počne uz sjajne vibracije.

Program prva 2 dana festivala se dijeli na 3 dijela:
· popodnevni program na trgu Mala loža sa lounge programom u kojem će se bez predefiniranog rasporeda izmjenjivati i zajedno nastupati svi DJi koji gostuju na festivalu (16:00 - 21:00)

· glavni program na glavnoj pozornici tvrđave Sv. Mihovila sa nastupima uživo (21:00 - 01:00)

· DJ program sa setovima gostujućih zvijezda ispod tribina tvrđave Sv. Mihovila (01:00 - 04:00)

Osim sjajne glazbene kulise, svim lokacijama je zajednička i pomno birana ponuda hrane i pića. Uz izvrsna lokalna vina vinara iz šibenskog kraja, nudit će se i lokalizirane varijacije klasičnih koktela, domaće rakije i dalmatinske delicije.

Riječ deboto u nazivu festivala u dalmatinskom žargonu znači skoro i najbolje opisuje želju organizatora da čitavo događanje ima opuštenu atmosferu neformalnog druženja - skoro festival.

Festival su podržali Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i tvrđava Sv. Mihovila.

Partneri festivala su lokalni vinari (Bibich, Birin, Kursan, OPG Sladić i Gracin), Carlsberg pivovara, Hendrick's gin i Thomas Henry tonic.
[  ]



Izvođači - nastupi uživo

OMAR
Rijetki su izvođači iz Velike Britanije koji su mogu pohvaliti takvim referencama i utjecajem kao što je soul zvijezda Omar. Od prvih izdanja za izdavačku kuću Giles Petersona, Talkin' Loud, 1991. godine do danas, Omar surađuje sa legendama kao što Stevie Wonder, Erykah Badu, Angie Stone, Syreeta Wright, Common i Carleen Anderson.

Preko 20 godina bavljenja glazbom, 7 albuma, brojne suradnje i nebrojeni nastupi uživo garantiraju senzacionalni nastup koji će očarati publiku na tvrđavi Sv. Mihovila.

HAILU MERGIA TRIO
Zvijezda etiopske jaz scene 70-tih, klavijturist Hailu Mergia bio je frontmen legendarnog Walias Banda i svirao sa velikim glazbenicima poput Duke Ellingtona i Manu Dibanga.

Nakon što je emigrirao sa većim dijelom benda u Ameriku 1981. živio je u anonimnosti i svirao isključivo za sebe dok nije pukim slučajem otkrivena njegova snimka iz 1985. godine koja je izdana 2013. Posljednje dvije godine svira širom svijeta sa vlastitim triom (uz njega sviraju i Tony Buck i Mike Majkowski) koji istražuje duboke i hipnotičke melodije njegove vlastite glazbe.

EDDY & DUS ft. MATIJA DEDIĆ
Eddy Ramich je zagrebački DJ i producent sa bogatom glazbenom pozadinom i nevjerojatnom strašću za dobrom glazbom koju podržava. Njegov veliki doprinos razvoju regionalne elektronske glazbe pozicirao ga je na ključnu ulogu centralno-istočno-južne europske scene plesne glazbe. Zvonimir Dusper Dus je jedan od najaktivnijih hrvatskih producenata, a u posljednjih nekolliko godina producira brojne domaće bendove, ali i glazbu za velike TV i filmske projekte. Eddy i Dus su zajedno izvanredan deep house i jazz projekt sa snažnim utjecajem različitih plesnih žanrova. Njihov zvuk ima jedinstveni spoj kontinentalnog feestyle jazza i svježinu jugo-istoka. Nakon duge pauze, prošle godine su se vratili u studio i ovog ljeta izdaju nove materijale. Ovo im je prvi zajednički nastup nakon 13 godina koji će uveličati i gostovanje velikog jazz pijanista iz legendarne šibenske glazbene obitelji - Matije Dedića.

MANGROOVE
Hrvatski autorski neo soul funk bend. Na Zagrebačkoj klupskoj sceni postoje od 2003. godine. Do sada su izdali 2 studijska albuma i upriličili svoje energične scenske nastupe u svim većim gradovima u regiji.

Osim odličnih reakcija publike, njihov drugi album je dobio i odlične reakcije glazbene kritike te je nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji najbolji album klupske glazbe. Sve pjesme na oba albuma potpisuju kreativni autorski duo Mangroovea Željka Veverec i Toni Starešinić. Trenutno Toni i Željka pripremaju treći album u suradnji sa producentom Zvonimirom Dusperom Dusom i kojeg upravo najavljuju singlovima "Sami", "Ljubavna" i "Nije da me ne voliš".

Izvođači - DJ program

RAINER TRUEBY, bivši član projekta A Forest Mighty Black i današnji majstor rijetkih vinila i vina koji nastupa diljem svijeta šireći svoju viziju "dobre glazbe" kroz različite oblike house i elektronske glazbe u koju dodaje svoje omiljene roots žanrove (soul, boogie, jazz, funk, Latin). Dio je Trüby Tria i selektor za kompilacije kao što su Glücklich, Talkin Jazz, Maiden Voyage (Compost) and Beats & Oexle (Sonarkollektiv). Kroz karijeru je producirao remikseve za glazbenike kao što su Frederic Galliano, Thievery Corporation, Nitin Sawhney, Bebel Gilberto...

TOM WIELAND (7 samurai) je legendarni muzikolog i gradski menadžer iz Beča. DJ, producent, autor kompilacija, radijski voditelj, promotor i iznad svega iskreni glazbenik. Objavio je prvu kompilaciju sa novim i nadolazećim imenima istočnoevropske elektronske glazbe "Panorama". Njegovi setovi uključuju puni eklektični tretman - Boogie, Soul, Latin, Brazil, Reggae, Underground Hip Hop, Jazz, Deep House, Broken Beats, pa čak i Austrijski folk…

ALEX BARCK je postao poznat kroz planetarno uspješni bend Jazzanova krajem devedesetih. Kao A&R menadžer berlinske izdavačke kuće, Sonar Kollektiv, odgovoran je za neka od najboljih izdanja u rasponu od soulful popa do plesne glazbe. Nastupao je sa nepreglednom listom legendarnih glazbenika uključujući Gillesa Petersona, Normana Cooka, Andrewa Weatheralla, Carla Craiga i Basement Jaxx. Voditelj je nekoliko radijskih emisija na raznim njemačkim radio stanicama i cijenjeni majstor remixa.

EDDY RAMICH je veteran hrvatske eklektične i house scene sa karijerom od preko 25 godina tijekom koje predano širi svoju glazbenu viziju na nastupima širom svijeta. Njegov najpoznatiji projekt Kontrapunkt, najdugovječnija je klupska večer u Zagrebu, a kroz 15 godina postojanja ugostio je acid jazz, broken beat i soulful house velikane kao što su Theo Parrish, Carl Craig, Gilles Peterson, 4hero, Martyn, Azymuth i Zed Bias.

STIPE ŠIRINIĆ je jedan od pionira DJ-inga na šibenskom području, sa prvom rezidencijom u kultom šibenskom klubu MZ još daleke 1986. godine. Od početka karijere do danas imao je nastupe i rezidencije u svim relevatnim lokalnim klubovima - od Aurore u Primoštenu, preko Night Cluba u Vodicama do legendarne Capelle.
Stipe je veliki kolekcionar vinila sa respektabilnom kolekcijom od gotovo 10.000 naslova, a stilski je uvijek orijentiran na nešto novo i drugačije.

Kid VA je poznati splitski DJ i idejni začetnik i organizator Voi'sa festivala u Supetru. U svojim eklektičnim setovima uspješno miješa organske i elektronske zvukove.

promo guy // 24/05/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*