home > najawa > MIMO: Waitapu + Dubble Dub @ MSU, Zagreb, 15/11/2015

kontakt | search |

MIMO: Waitapu + Dubble Dub @ MSU, Zagreb, 15/11/2015

15. studenog 2015. održava se drugi MIMO koncert sezone u Muzej Suvremene Umjetnosti uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i MIMO Youtube kanalu

Nastupit će Dubble Dub, bivši članovi Radikal Dub Kolektiva i Radikal Dub Sounda, hrvatski dub pioniri, koji nastavljaju s produkcijom i live izvedbom svoje vizije dub glazbe i Waitapu koji sviraju dub zatamnjene psihodelije i distorziranih gitara.

Dubble (Cro/UK) - bivši članovi Radikal Dub Kolektiva i Radikal Dub Sounda, hrvatski dub pioniri, nastavljaju s produkcijom i live izvedbom svoje vizije dub glazbe u "steppers-dub meets trance" maniri. Na njihovim nastupima uživo nastaje fuzija jamajkanske studijske tehnike izvorno poznatije kao dub mix i suvremene elektroničke glazbe. Zanat su ispekli svirajući u spomenutim RDK/RDS kao i u solo projektima, te surađujući s nekim od poznatijih dub producenata, performera i labela kao što su Neil Perch (Zion Train, Abassi All Stars, Deep root), Jah free, Ras T-weed, Omar Perry, Digitron rec, Universal Egg, Scoops records...)
Duo koji od nedavno djeluje na dvije adrese (Zagreb/Leicester) čine Jadranko Kereković aka Dubolik, zadužen za live-dub mix i produkciju i Vanja Ohnec aka Vanya O na klavijaturama, melodici i vokalu.
Dubble je od samostalnih izdanja do sada izdao tri 10" vinila na vlastitoj Dub Tunnel etiketi ugošćavajući prekaljene vokale s reggae/dub scene kao sto su Echo Ranks (Vibronics, Scoops records), Molara (Zion Train, Ruts DC), Dan Man (Iration steppas), a uskoro bi trebao izaći i četvrti vinil na kojem se u ulozi gosta našao legendarni jamajkanski pjevač Earl 16, izvan reggae univerzuma najpoznatiji po svojem višegodišnjem pjevačkom angažmanu u Dreadzoneu.
Kombinirajući klasični dub miks s uživo odsviranim synthovima, melodikom i vokalom, Dubble donosi duboke, čvrste bass linije i heavyweight dub zvuk intenzivno protkan efektima.
"No compromise - just dubwise" kažu DUBBLE - a mi pozivamo da provjerite na MIMO koncertu uživo!

Waitapu (Čakovec) - sastav je ime nadjenuo prema romanu Jože Horvata s kojim na glazbenom planu dijele ideju o traganju za nepoznatim, rušenju tabua i prelaženju nametnutih granica i normi. Prije uranjanja u duboke dimenzije duba, članovi benda godinama su djelovali u sferama čvrstog underground zvuka. Iza njih su nastupi na Seasplash, Overjam, Wintersplash, Tabor, PsychoByDub festivalima, gostovanja u Berlinu, Francuskoj, Austriji, Sloveniji, te u mnogobrojnim domaćim klubovima. Album Bassonic lodge (EP) objavljen je za francuski label Fresh Poulp records, a pojavili su se na internacionalnoj Dub Tentacles kompilaciji i na dvostrukom albumu Seasplash ritam (PDV records). Bilježe i suradnju sa slovenskim producentom Harisom Piltonom na projektu Kali Fat Dub. Pjesme za novi album su u fazi finalnog miksanja, a osim domaćih, interes za bend pokazali su i inozemni izdavači, pa je u planu i vinilno izdanje. Očeličeni i iskusni odvažno plove oceanima dubokog masnog bassa, gitarskih riffova, ritmova i wobblova kroz zapjenjene psihodelične valove. Morske struje vuku te na dno i izbacuju u nebo vulkanskim erupcijama stvarajući novo mitsko otočje - Waitapu, na kojem se možeš odmoriti, zaplesati i krenuti dalje.
...što je i razlog da krenete na MIMO.

Od ove godine više nema smrzavanja ispred MSU, after je u Spunku.

Ulaz: Preporučena donacija 20kn
Koncert počinje TOČNO u 20 h.

promo guy // 08/11/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*