home > najawa > Heavyweight bass # 11 promocija Waitapu albuma Hortus @ Klub Prostor, Čakovec, 09/12/2017

kontakt | search |

Heavyweight bass # 11 promocija Waitapu albuma Hortus @ Klub Prostor, Čakovec, 09/12/2017

Waitapu (Čakovec)

Nakon što su svojim prvim albumom Bassonic Lodge za francuski label skrenuli pažnju na svoj specifični dub stil i izgradili status na domaćoj, ali i na internacionalnoj sceni, s nestrpljenjem smo čekali nove radove benda, te konačno i dočekali album Hortus, kojim nastavljaju svoju misiju u preispitivanju granice bass žanra. Album je izašao u vinilnom/CD/digital formatu, a uz domaći PDV records udružili su se i kanadski izdavač Ill in the Head Records i slovenski God Bless This Mess records, te je odmah po izlasku superlativima ocjenjen od strane glazbene kritike.
Bend je svoj prvi nastup imao upravo u club "PROSTOR" - Centar za Mlade Čakovec (CeZam), a iza sebe ima gostovanja u Francuskoj, Berlinu, Grazu, a česti su gosti na festivalima Seasplash, Wintersplash, PsychoByDub, Illetricity, Overjam, Tides of Youth, Reunited, Cmakajne, Tabor, te brojne klubske nastupe.
Znamo već da je bend je ime odabrao po romanu antifašističkog borca Jože Horvata s kojim na glazbenom planu dijele ideju o traganju za nepoznatim, rušenju tabua i prelaženju nametnutih granica i normi, a prije uranjanja u duboke dimenzije duba, članovi benda godinama su djelovali u sferama čvrstog hardcore i stoner underground zvuka, što se u i dandanas itekako osjeća u njihovom pristupu glazbi.
Uvjerlili smo se da im je nastup uživo najjače je oružje, kroz gotovo šamanske zapjenjene psihodelične valove probija se teška artiljerija moćnog ritma, pa s rafalima gitarskih distorzija i feedbacka oslobađa um i tjelo u vulkanskim erupcijama, stvarajući novo mitsko otočje - Waitapu, na kojem se možeš odmoriti, zaplesati i krenuti dalje.

HORTUS: http://phonofile.link/waitapu-hortus
LP: http://www.pdv.com.hr/store/waitapu-hortus-lp
Soundcloud: https://soundcloud.com/waitapu
[  ]

Blackprint (Zagreb)

Kao uvod zagrijavat će nas sedmeročlani multimedijalni zagrebački projekt BLKPRNT, fuzija je bristolskog trip-hop zvuka i future jazza suprostavljenih hip-hop elementima. We play serious music for serious minds, kažu Damjan Morello, Dino Lujo i Nodef koji čine okosnicu benda na čijoj viziji se gradi BLKPRNT zvuk Cjelokupan dojam odlično upotpunjuju glazbenici čije vještine i kemija najviše dolaze do izražaja u live izvedbi. Bend stvara autorske pjesme, a u svibnju su izbacili i prvi samostalni singl Stereothonia, kojeg ćete moći čuti uživo, uz nove materijale koji će tek izaći.

TW - https://twitter.com/blkprnt
IG - https://www.instagram.com/blkprnt_/
Bandcamp - https://blkprnt.bandcamp.com/releases

Resistor soundsystem (Čakovec)

Čakovečki štovatelji pozitivnih masnih vibracija bassa i soundsystem kulture, residenti kluba Prostor, okupiljeni u Resistor sound, u punom sastavu, Kninjah, Sandroid i EmiXXL, za ovu prilku pojačani gošćom Massna Bassna, uvesti će nas za nastup bendova i nastaviti nakon njih u žestokom dub ritmu dok vas umor ne otjera s plesnog podija, a spremili su glazbeno putovanje kroz opaku selekciju rub-a-dub, steppers, digital, UK, french i srodnih bass stilova.

FB https://web.facebook.com/RESISTORsoundsystem/

Support your local artists!

Program počinje točno u 22 sata, na ulazu možete podržati izvođače donacijom od 30 kn, a kao organizacijski tim udružile su se čakovečke udruge Pokret plus, Cezam Centar za mlade i 3FF, vidimo se.

promo guy // 05/12/2017

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*