home > najawa > Kraftwerk @ Dimensions festival, Arena, Pula, 29/08/18

kontakt | search |

Kraftwerk @ Dimensions festival, Arena, Pula, 29/08/18

U sklopu svoje iznimno uspješne svjetske turneje, kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk će u srijedu, 29. kolovoza u pulskoj Areni otvoriti 7. Dimensions festival. Kraftwerk u povijesni amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti, pravi Gesamtkunstwerk - totalno umjetničko djelo. Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini. Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička vizija glazbe stvorila je soundtrack za 21. stoljeće, a utjecali su na sve pravce plesne glazbe od hip-hopa do techna. Nakon MoMA-e NY, Tate Moderna u Londonu i Sydney Opere sada će i Arena biti savršena pozornica Kraftwerk 3-D spektakla.

Uz Kraftwerk, ovog kolovoza, na pozornicu Arene se penje detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia te još dvije dame: Josey Rebelle i Debora Ipekel koje će svojim izborom plesne glazbe zagrijati Arenu.

Ulaznice za Dimensions Arenu već su u prodaji po cijeni od 240 kuna i mogu se naći na ovom linku.
[  ]

Od svog osnutka 2012. godine Dimensions je stekao svjetsku popularnost zahvaljujući svom eklektičnom izboru izvođača koji predstavljaju niz glazbenih pravaca od jazza do techna, a dug popis imena koja stižu na tvrđavu Punta Christo od 30. kolovoza do 2. rujna su Jon Hopkins (live), Bonobo (cjelovečernji set), Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff, Detroit In Effect, Nina Kraviz, Batu, Peggy Gou, James Holden & The Animal Spirits, Azymuth & Marcos Valle te Alfa Mist.

Jackin' plesnu produkciju predstavljaju legende Detroit In Effect i Silicon Scally, electro donose kultni glazbenici koji se rijetko pojavljuju - The Exaltics, DJ Stingray posebna CPU x Electrix večer s Billy Nastyjem, DMX Krewom i CPSmithom. Dimensions festival voli razmaziti ljubitelje techna i housea, a to će i ove godine pokušati dovodeći glazbenike poput Peggy Gou, Helene Hauff, Nine Kraviz, Huneea, Saoirsea, Palms Traxa, Skee Maska, Craig Richardsa, Jon K, Dimensions Soundsystem, Cosmic Slop, Love Muscle team, K-HAND, Oyvind Morken, Red Greg i Alexander Nut. Dašak stare škole čut ćemo u nastupu Underground Resistancea koji predstavljaju projekt Depth Charge, tu je i legendarni Marcellus Pittman, kao i Darkhouse Family projekt koji spaja soul, house i jazz. Zvuk regije predstavit će Ilija Rudman, Petar Dundov, Eddy Ramich, Skeptik, Mimi, DJ Labud te Jan Kinčl & Regis Kattie koji upravo ovih dana izdaju svoj debitantski album za PDV.

Živi nastupi također će spajati nespojivo, a vrhunac će biti koncert kultnog benda 80-tih Maximum Joy i njihova zanimljiva fuzija punka, reggaea i disca. Uz njih u live verziji slušamo Amp Fiddlera, Kerem Akdaga te hvaljenog repera Open Eagle Mikea. Savršena glazbena podloga za festivalsku plažu bit će brazilske legende Azymuth s Marcus Valleom, zatim iransko-kubanski kvartet Ariwo, te The Comet Is Coming sa svojim jazz, soul, hip-hop i rock miksom. Jazz leži u samoj srži Dimensionsa od samih početaka, a ove godine festival okuplja neke od njegovih najuzbudljivijih predstavnika: Sons of Kemet, Joe Armon-Jones, Maxwell Owin, Ezra Collective i Yazmin Lacey. Na nešto nižim frekvencijama i s više bassa stižu stalni gosti festivala Mala i The Bug, cijela Hessle Audio obitelj; Ben UFO, Pearson Sound i Pangaea, zatim Batu te dBridge, Skeptical i Fixate. Detaljan line-up, zabave na brodovima, radionice te cjelokupan program četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Punta Christo bit će objavljen uskoro.

Regionalna festivalska ulaznica koja vrijedi za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) i dalje je po najpovoljnijoj cijeni od 400 kuna. Festivalske ulaznice mogu se pronaći ovdje, putem Entrio sistema te na Entrio prodajnim mjestima.

promo guy // 08/02/2018

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*