home > najawa > Wrekmeister Harmonies, Asheraah @ OKC Palach, Rijeka, 03/05/2018

kontakt | search |

Wrekmeister Harmonies, Asheraah @ OKC Palach, Rijeka, 03/05/2018

Distune vam predstavlja...
Wrekmeister Harmonies (USA)
Asheraah (Rijeka)

četvrtak, 3.5. od 20h, @OKC Palach
ulaznice:50/75kn
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio
[  ]

Nazvan prema istoimenom filmu redatelja Bele Tara, Wrekemeister Harmonies je projekt glazbenika J.R. Robinsona koji zajedno s Ester Shaw i suradnicima stvara duže kompozicije koje se žanrovski mogu svrstati u drone/ambient/noise/post metal. "The Alone Rush" peti je po redu studijski album (izdavač Thrill Jockey Records) snažno fokusiran na smrt i izolaciju, čije pjesme jasno prenose emocionalni teret gubitka voljenih osoba. Društvo na pozornici praviti će im domaći dečki, band Asheraah, sa svojim novim materijalom EP "Everything Will Fade".Premijerni nastup Wrekmeister Harmonies u Hrvatskoj zakazan je za četvrtak, 3.5. u OKC Palach.

WREKMEISTER HARMONIES (USA)
https://www.facebook.com/wrekmeisterharmonies23/
https://wrekmeisterharmonies.bandcamp.com

Nazvan prema istoimenom filmu Bele Tara, ovaj je projekt pod vizionarskom palicom J.R. Robinsona od ranih početaka zamišljen i fokusiran na izvođenje dužih kompozicija na javnim mjestima poput muzejskih prostora, mauzoleja pa čak i mostova. Kako je oduvijek bio zadivljen idejom prijelaza i transformacije preko granica nečijeg iskupljenja, kroz svoje video i glazbene uratke, Robinson istražuje najmračnije ljudske podražaje i društvene odgovore na njih. Njegova percepcija života ( koja se očituje kroz njegovo stvaralaštvo), ustvari je dug i postupan proces propadanja, u kojem svjetlost lako nestaje u tami dok nesvjesne guta zlo modernog društva. Njegova se glazba ne odražava samo na općeprihvaćenu filozofiju života već i na emocionalne reakcije čije je nastavak posljedica.

Najnoviji album''The Alone Rush'', prvi je cjeloviti album glavne poluge benda koju čine JR Robinson i Ester Shaw, snažno fokusiran na smrt i izolaciju, čije kompozicije jasno prenose emocionalni teret kojem su oboje bili izloženi. Ustvari radi se o suočavanju sa posljedicama gubitka voljenih osoba i iscrpljenošću organizma brigom za članovima obitelji koji boluju od kroničnih bolesti; iz tog razloga, Robinson i Shawn povalče se u osamu iz urbanog Chicaga u zabačenu Astoriu (u Oregonu), gdje svoju pozornost usmjeravaju na dvije stvari: zalječenje psihičkih trauma i stvaranje glazbe.

JR ovaj proces opisuje kao atipičnu vezu dvoje ljudi koji proživljavaju slične emotivne i misaone reakcije u satima i satima provedenih konverzacija između njih dvoje samih. Tako su u posljednjih dvije godine interakcije razvili posebnu intuitivnu glazbenu komunikaciju. Kako i sam JR kaže'' kao da ste uzeli dva ista kamenčića, stavili ih u torbicu i nosili posvuda sa sobom po svijetu''.I tako postepeno, razbijanjem predrasuda i strahova, ono što je iz početka bila klaustrofobija izrodilo se svojevrsnom utjehom - The Alone Rush - ambiciozan je, ekspanzivan, instančan, prožet valovima eteričnih klavijatura, postojanih violinskih melodija, uzlaznih disonanci, kroz koje nas narativno vodi Robinsonov dubok, bogat i umirujući glas. U gostujućim ulogama na albumu, pojavljuju se dugogodišnji prijatelj Thom Harris (bubnjar Swansea) na pratećim bubnjevima i klarinetu te proslavljeni New Yorkški producent Martin Bisi.

ASHERAAH (Rijeka)
https://asheraah.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/asheraah/

Asheraah je post metal/sludge bend iz Rijeke, usmjeren na stvaranje audio-vizualne sinergije izvođenjem instrumentalne glazbe popraćene video projekcijama. Aktivni od 2009. A trenutna postava benda čine Dubravko ( gitara, ritam mašina, sample-ovi), Mario (gitara) i Mirko (vizualni koncept).

promo guy // 18/04/2018

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*