home > najawa > Girls are weird festival, Baraka+Perestrojka, Kutina, 14.04.2007.

kontakt | search |

Girls are weird festival, Baraka+Perestrojka, Kutina, 14.04.2007.

GAW 05 subota, 14/04/07
19:30 Perestrojka + 21:00 Baraka /kt/

U subotu, 14.04.2007. pozivamo u Kutinu na ženski alternativni festival "Girls are weird" (GAW fest)! Festival se ove godine održava peti puta za redom + za ovogodišnji festival stiglo nam je više prijava nego što "Baraka" može podnijeti pa su se čudne djevojke uselile i u klub mladih "Perestrojka".

Program ovogodišnjeg festivala:

Perestrojka, 19.30, 0 kn:

Najbolje prijateljice /Predstava/
"Najbolje prijateljice" su predstava napravljena na dramskoj radionici Močvare pod vodstvom Maria Kovača. Predstava je rađena po motivima istoimene drame izraelske autorice Anat Gov, a naglasak tijekom rada je stavljen na poziciju žene u suvremenom društvu. Ukratko, radnja se fokusira na situacije u kojima žene samostalno rješavaju svoje emocionalne dvojbe i pokušavaju izbjeći stereotipe i gotova rješenja koje život stavlja pred njih. Tri najbolje prijateljice pričaju svoju životnu priču odmaknute od tradicionalne uloge koju im izraelsko društvo (bas kao i hrvatsko) nameće. Žena kao samohrana majka, žena koja ostavlja zaručnika na dan vjenčanja i zena kao uspješna umjetnica uloge su koje su one odabrale same bez sebe, bez utjecaja muškaraca.
Uloge igraju: Katarina Kasa, Melita Gluhak i Maja Kuzel.

Ivana Režek /izložba/
Za sebe kaže da obožava SF i fantasy, da trenutno studira, a preko ljeta se zabavlja crtanjem portreta na moru...

Le Zbor
Pomoću glazbe se na jedan neeksplicitan, kreativan i raznim interpretacijama otvoren način mogu potaknuti i otvoriti putevi propitivanja heteronormativnosti i ostalih zadatosti većinskih identiteta u društvu. Posebice određena glazba tj. tekstovi u kombinaciji sa pravim trenutkom mogu poslati politički snažnu poruku na svima razumljivom jeziku. Vođene gore navedenim principima, u listopadu 2005. oformile su Le Zbor koji trenutno broji deset članica/pjevačica.
Uža specijalnost su im pjesme koje se na neki način referiraju na žene ili su pak žene glavne junakinje u istima. Na njihove izvedbe i obrade Suade, Jovane, Candy, Lili Marleen teško da itko može ostati ravnodušan. Možete očekivati kako domaće tako i internacionalne uspješnice u novim i osebujnim aranžmanima maestre Lidije Dokuzović.

Baraka, 21 h, 15 kn:

Bizarre Bazaar GAW opening /(deathmach: Lolla unplugged vs. Le Zbor) /
Lolla unplugged i Le zbor pojačat će glasiće na ma.xxx, ukrstiti pinki starke, naoštriti trzalice i dokazati svijetu čiji je, zapravo, dečko gej. Nemojte nikako zakasniti na najtrasherskiji opening nakon što su Gazde nastupili kao predgrupa Page & Plantu!

Marina /stand up comedy SVE5/
Stand up comedy skupina SVE5 već dvije i pol godine uveseljava Zagreb i ostatak Hrvatske. Skupina se sastoji od četiri muškarca i jedne žene. Ta žena je Marina i ona je više nego weird. Inače je puno smiješnija i obično ima sise. Mogli ste ih vidjeti na TV-u, međutim nema boljeg doživljaja nego uživo u klubu.
Prvi puta u Kutini, jedino žensko u skupini dolazi pokazati da bi bez nje, ostala četiri dečka bili tužni. Dođite i smijte se, njoj, s njom i sebi samima!

Leave Me Alone /Osijek/
Volja i entuzijazam je sve što je bilo potrebno kada su odlučile oformiti bend. Ova ženska muzička avantura počela je 2005. u Osijeku. One su: Ana-bas, Maja-bubanj, Sara-gitara i Ana- vokal. Do sada su pet puta nastupale i u planu im je snimiti demo.Njihova glazba brza je, jednostavna, iskrena i razigrana. Kažu da u svirkama objedinjuju mušku agresiju i žensku preciznost. Ukratko, četiri cure sviraju punk rock!

Dekolaž/Decollage /Sisak/
Projekt zasnovan na ideji, kako i sam naziv njihovog dueta kaže, tehnike dekolaža. Umjetnički izraz nastao polovicom dvadesetog stoljeća, kao pandan kolažu, poslužio je u smjeru - kako sama Ana navodi "estetike potpunog kaosa cjeline koja gubi svoju formu, trga se, odcjepljuje, umeće u nove sfere, vrišti... postaje sasvim nova definicija zvučnog konteksta... igramo se pravilima, ritmovima, notama... sex, Blute, Liebe, estetika ružnog, estetika stvarnog..."
trans/form
(audiovizualni performans u sklopu $treet Fashion Fest promocije)
trans/form je transformacija koja se izvodi live kroz nastup Bura benda, ironično prikazuje i ismijava tipične nastupe pop-starsa koji se tokom svog nastupa bar nekoliko puta presvuku, a u ovom slučaju mijenja na stvari sto se s odjećom mijenja i identitet osobe koja na kraju postaje androgina, sve se prenosi na televizore koji simboliziraju masovnu produkciju i konzumerizam mode i scene uopće, sam logo osvrće se na popularni Fashion TV te ga istovremeno i kritizira i trans/form-ira.

Suhi kruh i malo masti /Kutina/
Suhi kruh i malo masti je kutinski bend koji je u cijelosti povezan rodbinskim vezama, a muški dio benda su članovi Stranke Dobrih Ljudi. Sviraju malo drukčiju mjuzu od ostatka KT scene (nije hc) i kažu da će uskoro imati i vokal. Nisu bas ženski bend (osim basistice), ali njihov nastup i scenski izgled nadoknadit će taj 'nedostatak'...

+ After Party
Gošće iznenađenja!

a sve to možete još utvrditi na odličnom sajtu.

promo guy // 11/04/2007

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*