home > najawa > REUNITED - Festival hip-hop kulture @ Medika, 18-22/09/2018

kontakt | search |

REUNITED - Festival hip-hop kulture @ Medika, 18-22/09/2018

[  ]

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack od 18. do 22. rujna u prostorima AKC Medika, održat će se 3. Reunited festival hip hop kulture. Festival će kroz pet dana ponuditi bogat program koncipiran na kombinaciji edukativnog, prezentacijskog i glazbenog programa koji proizlazi iz svih elemenata hip hop kulture. Festival teži objediniti sve bitne čimbenike hip hopa u Hrvatskoj i dati mogućnost razvoja i edukacije mladim neafirmiranim umjetnicima/icama pripadnicima/cama hip hop subkulture, kao i istražiti sve izričaje, razvoj i produkcije ove subkulture.

U pet dana trajanja festivala posjetitelji/ce će biti u mogućnosti sudjelovati na radionicama koje objedinjuju 5 važnih elemenata hip hopa: grafiti, break dance, djing , beatbox , mc radionica. Radionice su za sve sudionike/ce besplatne.

U sklopu festivala u galeriji Siva, bit će otvorena izložba - Hip hop priča. Na izložbi će biti predstavljene fotografije, video snimke koje vjerno dokumentiraju razdoblje vrhunca hip hop scene u Hrvatskoj, razdoblje od druge polovice devedesetih do ranih dvijetisućitih. Vikend nudi graffiti jam na kojem će sudjelovati rezidenti Medike i njihovi gosti, Break it Out Jam - otvoreni bboy break dance jam na kojem će se demonstrirati vještine ovog plesa uz glazbenu podlogu dj-a Toni Ton (ZG), KranjSkee (SLO) i Dziga (SLO).

U subotu popodne na tribini s temom staro vs novo gostovat će SašaTBF/Tibor (MC) , El Rock/Mariano (BREAK DANCE) , PhatPhillie/NokiNole (DJ) , ManeMei/Seick (WRITER) uz Hard i Sorta.

Večernji program u petak obilježen je najatraktivnijim programom Grey Sketch Battle. Battle je zapravo nadmetanje grafiti umjetnika/ca u izradi skica. Natjecatelji se natječu jedan na jedan i za izradu skice imaju 3 minute. Publika je uz pomoć web kamera u mogućnosti sve detaljno pratiti budući da se čitav proces prenosi live na veliko platno. Prva večer vikenda završit će glazbenim programom i to Ddm Showcase, na kojem će nastupiti svi polaznici/ce programa "Dajte djeci mikrofona" koji se tijekom proljeća održavao u klubu Attack. Glazbenu večer će na kraju upotpuniti nastupi KRUG (Zagreb), GREEN HILL & IRONWORX (Sisak), SUICIDAL (Zagreb).

Završna večer festivala održat će se u subotu u klubu Attack. Reunited festival je i ove godine okupio eminentna imena underground hip hopa koji se će se predstaviti zagrebačkoj publici. U klubu Attack od 22 sata nastupit će: SIKY (Vinkovci), ŽUVI (Split),MRIGZ N GHET (Velenje), INKOGNITO POPARA (Zagreb), MLATA SICK TOUCH (Beograd ), JANTAR + gosti (Ivanec).

VIŠE O RADIONIČARSKOM PROGRAMU:

DJ RADIONICA


DJ-anje je tehnika manipulacije zvukovima i stvaranje glazbe pomoću gramofona i DJ miksera. Uglavnom se koriste dva gramofona istovremeno koji su spojeni na DJ mikser i zvučnike te drugu elektroničku opremu. DJ se služi raznim tehnikama da bi zvuk s dvije različit ploče spojio u jedan. Rezultat je jedinstven zvuk dobiven spajanjem dvije pjesme u jednu. Radionica je fokusirana na rad s gramofonima (turntabels-ima).Upoznavanje polaznika kako se služiti gramofonima, objašnjava se razlika u puštanju glazbe s ploča i uz pomoć Serato-a. Također se priča i o odabiru pjesama, izradi "mix tape-ova" te korištenju dodatne opreme. Uz demonstracije mix-anja, scratch-anja objašnjava kako sve ukomponirati na nastupu u živo. Voditelj radionice: DJ Noki Nole.

MC RADIONICA

MC-ijanje kulturi mladih, ovaj vid izvedbe poznat je još kao i "rappanje", što znači izgovaranje teksta uz prateću instrumentalnu muzičku podlogu. Teme ovakvih tekstova su uglavnom socijalne i kritički postavljene prema društvu u kojem živimo. Cilj ove radionice je pronaći mladu ili neafirmiranu izvođačku nadu, stvaranje novih tekstova (rima), pisanje Bar-ova (povezani dijelovi teksta). Radionica će upoznati polaznike/ice s tehnikama koje počinju od samog brainstrominga i prvih ideja preko pisanja tekstova, barova (povezani dijelovi teksta), stvaranja hooka ( refren pjesme ili dio prije samog refrena), pa sve do vježba pravilnog udisaja. Završni rad s radionice za polaznike će biti live nastup koji će povezati sve ove elemente u jednu cjelinu s naučenim pravilnim držanjem mikrofona, načinom brzog i sporog pjevanja i cjelokupnom live izvedbom na pozornici. Voditelj radionice je Pendrek.

GRAFFITI RADIONICA

Graffiti umjetnost u SAD-u u ranim 60-im godinama prošlog stoljeća graffiti su bili samo način obilježavanja teritorija raznih bandi i služili su kao propaganda od strane političkih aktivista. S vremenom su nastali potpisi (tag-ovi) od strane pojedinaca. Prvo u Philadelphiji od strane Cornbread-a, Top Cat-a i Cool Earl-a, a poslije i u New Yorku od strane Taki 183-a i Tracy 168. Tijekom 70-ih graffiti su postali urbani oblik umjetničkog izražavanja. Razni stilovi slova i načini bojanja razlikovali su jedne umjetnike od drugih. Uz slova su također išli i razni likovi po uzoru na likove iz animiranih filmova i stripova, kreirani od strane samih umjetnika, kako bi društvu dočarali svoje ideje. Na početku su grafiti bili uglavnom ilegalni i crtani su po vagonima njujorške podzemne željeznice, da bi se potom crteži preselili na zidove na kojima je crtanje graffita bilo dozvoljeno. Smatra se da su graffiti dio vizualne prepoznatljivosti rap glazbe. Cilj radionice je prezentirati mladima graffite kao oblik umjetnosti, a ne kao vandalizam. Pri tome ih usmjeriti na izražavanje kroz graffite na mjestima na kojima je crtanje graffita dozvoljeno, a ne kao uništavanje tuđe imovine. Radionica će pokriti područje vizualnih umjetnosti, direktno vezanih u samu hip hop subkulturu. Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio će kroz projekcije dokumentarnih filmova dati uvod u povijest aerosol umjetnosti i njezinu povezanost s hip - hopom. Praktični dio upoznat će polaznike/ice s formama slova, osnovama i različitim graffiti stilovima, razradom i smišljanjem imena (tag-a). Cilj je stvoriti skicu na papiru koja će se kasnije prenijeti na zidove. Voditelj radionice je Mane Mei.

BEATBOX RADIONICA

"Beatbox" je tehnika vokalne perkusije, fokusirana na umjetnost proizvodnje ritma koristeći se samo ljudskim ustima. Uz pomoć muskulature lica i grkljana osoba stvara zvuk ove, imitirajući time instrumente, druge ljude ili zvukove iz okoliša te tako formira muzičku podlogu ili melodiju. Ta melodija obično istovremeno služi kao podloga MC-iju (osobi koja izgovara stihove). Ovaj stil daje nam pravi uvid u način kreiranja hip-hop glazbe. Radionica će pružiti pregled povijesnog razvoja tehnike beatboxa. Kroz video projekcije polaznicima/icama radionice bit će predstavljene osnove tehnike kao što su različite tehnike disanja ili upoznavanje s ritmom. Nakon osnova beatboxa prijeći će se na napredni dio uz učenje proizvodnje posebnih zvukova uz vocal scratch i throat bass, da bi se na kraju svaki polaznik/ica kreirao i razvio osobnu tehniku s vlastitim setom - showcase. Voditelj radionice: Lil Bear.

BREAKDANCE RADIONICA

Breakdance je poznat i kao "breaking" ili "b-boying". On je fizički vid izražaja rap muzike, a karakterizira ga dinamični ples, koji najčešće uključuje i razne akrobacije na ravnoj podlozi, u počecima najčešće na ulici. Inspiraciju nalazi u mnogim plesovima i kulturama poput afričke, brazilske, ruskog narodnog plesa i borilačkih vještina. Jednim dijelom je inspiriran i plesnim pokretima Jamesa Browna i Michaela Radionica će pratiti strukturu breakdance izraza od top-rocka, preko go-downa, footworka, powermovea i freeza. Naglasak radionice bit će na odnosu s muzikalnošću i savladavanjem osnova poput glavnih pozicija, dobrih i loših načina kretanja i sudjelovanja u grupnom plesu. Polaznici/e će se upoznati s poviješću breakdancea uz projekcije filmova i nastupa. Radionica će pratiti strukturu breakerskog izlaza, krećući se od "top-rocka", preko go-downa, footworka, powermovea i konačno freeza. Voditelj radionice: Atomic.

DETALJAN PROGRAM FESTIVALA:

18.9. UTORAK

18:00-20:00 GRAFFITI RADIONICA w. Mane Mei @ Infoshop Pippilotta
18:00-19:30 BREAK DANCE RADIONICA w. Atomic @Filmska
18:00-19:30 DJ RADIONICA w. DJ Noki Nole @ Attack
20:00- 21:00 BEATBOX RADIONICA w. Lil Bear @ Attack
19:30-21:00 MC RADIONICA w. Pendrek @ Attack

19.9. SRIJEDA

18 00-20:00 GRAFFITI RADIONICA w. Mane Mei @ Infoshop Pippilotta
18:00-19:30 BREAK DANCE RADIONICA w. Atomic @Filmska
18:00-19:30 DJ RADIONICA w. DJ Noki Nole @ Attack
20:00- 21:00 BEATBOX RADIONICA w. Lil Bear @ Attack

REUNITED SPECIAL
19:30-21:00 MC RADIONICA - RECORDING PROCESS w. Pendrek @ Studio Depth

REUNITED MOVIE SPECIAL
21:30 Style Wars 2 @ Terasica
Style wars 2 film, snimili su veliki ljubitelji originalnog filma Style Wars Veli i Amos. 30 godina nakon originalnog filma, autori, uz dozu humora prikazuju daljnji razvitak grafita i aerosol umjetnosti.

20.9. ČETVRTAK

18 00-20:00 GRAFFITI RADIONICA w. Mane Mei @ Infoshop Pippilotta
18:00-19:30 BREAK DANCE RADIONICA w. Atomic @Filmska
18:00-19:30 DJ RADIONICA w. DJ Noki Nole @ Attack
20:00- 21:00 BEATBOX RADIONICA w. Lil Bear @ Attack
19:30-21:00 MC RADIONICA w. Pendrek @ Attack

REUNITED SPECIAL
21:00 IZLOŽBA: " Hip - hop priča " by Hard @ Galerija Siva
Hip-Hop se sastoji od priča, mjesta i osobnih doživljaja. Preko kultnog oktogona do trga i Jamova, Hip-Hop je pričao priče i s onima kojih više nema. Nije do nostalgije, budite dio ove priče koja kroz fotografije prati razne Hip-Hop generacije.

21:30 LIVE @ Galerija Siva
MC : Pendrek
DJ : Noki Nole, Chill

21.9. PETAK

20:00 H GREY SKETCH BATTLE
Najatraktivniji događaj na Reunitedu - Grey Sketch Battle!!!
Battle u izradi skica, natjecatelji se natječu jedan na jedan i za izradu skice imaju 3 minute. Ove godine biramo 16 natjecatelja koji se izvlače iz šešira (vjerojatnije neke kutije ili džepa), kao i riječi koje se crtaju. Da sve skupa bude napetije pomoću web kamera sve se live prenosi na zid, kako bi publika mogla pratiti cijeli proces izrade skica i lakše donijeti odluku koji je natjecatelj bolji. Uz glas publike, pribrajamo i glasove dvojice kompetentnih sudaca. Prva tri mjesta dobivaju nagradu. I ove godine osim live sketch battlea , organiziramo online verziju koja bi se trebala odvijati u tjednima koji slijede…uskoro više o tome !

22:30 DDM SHOWCASE
Svi polaznici programa "Dajte djeci mikrofona" , koji se održavao u Medici kroz prošlu godinu izvesti će zajednički show
NAPOMENA : pripremljen show od sat vremena

23:30 LIVE ON STAGE

KRUG (Zagreb)
Skupina umjetnika koji su povezani krugom ljudi koji poznaju, predstavljaju filozofiju osobnog napretka za kolektivno dobro, u svakoj interpretaciji te izjave. Svi su sa zapadne strane grada. Članovi su brojni: MC -i (Bobie, Leo, Duki420 i Lucibatina), producenti (Sain Victory, Kugla i MasterMind)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/KrugZg/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCLrJJGvs5hOEQEL0mS9BTwA/videos

GREEN HILL & IRONWORX (Sisak)
Hill trenutno broji dva aktivna mc-ija: Feb i Rose. Rose ujedno ima ulogu i producenta ovog dvojca. Obojica imaju u pripremi i samostalne projekte koji bi trebali biti objavljeni do kraja tekuće godine. Osim samostalnih projekata zajedno rade na pripremanju albuma i s braćom iz Iron Worxa s kojima čine novi glazbeni kolektiv Fullhouse.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/greenhillsisak/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCqu3BJFeP9IJpcCbS0XLrTA

IronWorx je rap grupacija iz Siska odnosno Željezare osnovana 2017. godine od strane 2 MC-ija, Usce-ta & Kubrick-a. Od tada su izdali preko 50+ pjesama i sessiona. Kubrick je producent većine djela na kanalu, dok je Usce zadužen za vokalni dio i freestyleat. Odradili su par nastupa u tandemu s Green Hill-om iz Siska, gdje kao zajednička grupa pod nazivom "Fullhouse" trenutno kuhaju novi EP.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Ironworxx/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/ironworx

SUICIDAL (Zagreb)
Suicidal je zagrebački reper i već dobro poznato ime na hip hop sceni. Od ranih 2000-tih, Suicidal gradi svoje ime kroz brojne singlove, nastupe, freestyle battle natjecanja, suradnje s brojnim eminentnim imenima regionalne scene, te s izdanjima "1405" i "Srce Grada mixtape vol.1". Nakon trogodišnje pauze koja je uslijedila u 2012. godini, Suicidal se vraća u studio i konstantnim izbacivanjem singlova (Jedino što znam, Ko si mi ti, Nada, Ne diraj, Tu sam doma, Psi iz rezervoara), mixtapeom (Srce Grada vol. 2) najavljuje svoj prvi službeni album "Jedino što znam", koji uskoro izlazi za izdavačku kuću Dallas Records.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Suicidal.Zagreb/?ref=br_rs
YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=W9ZCAOXKpig

LOBJE w. 40industry (Zagreb)
Član ozloglašenog hip hop kolektiva 40industry, iza sebe ima nekoliko projekata, singlova, EP-ija i albuma. Prvi projekt na kojem se našao bio je Furi Canesov mixtape, nakon kojeg izbacuje samostalni album "Grad i ja" 2011. godine. Zatim slijedi EP "Terasa 1" 2012.godine i EP "Terasa 2" 2016. Trilogiju će završiti ove godine s EP-ijem " Terasa 3". Upravo će na Reunitedu ekskluzivno publika imati priliku čuti novi autorski rad. Na bini će mu se pridružiti i neki od članova 40industry kolektiva.

DJs: NokiNole / Gfk

22.9. SUBOTA

12:00 GRAFFITI JAM
17:00 BREAK IT OUT! JAM je otvoreni bboy jam koji se organizira s ciljem okupljanja ljudi koji se žele okušati u break danceu, a ujedno se i dobro zabaviti. Sve generacije su pozvane na druženje i zabavu uz dobar zvuk za koji će se pobrinuti naši DJi Toni Ton (ZG), KranjSkee (SLO),i Dziga (SLO).

20:00 HIP - HOP TRIBINA w. Hard & Sorta @ Infoshop Pippliotta
Kao i svake godine organiziramo hip hop tribinu na kojoj pozivamo eminente ljude iz svih elemenata hip hopa. Ove godine tema je OLD VS. NEW. Na tribini nam gostuju: SašaTBF/Tibor (MC) , El Rock/Mariano (BREAK DANCE) , PhatPhillie/NokiNole (DJ) , ManeMei/Seick (WRITER). Za sva škakljiva pitanja i ostale vruće teme bit će zaduženi Hard i Sorta. Vidimo se!

22:00 LIVE ON STAGE:

SIKY (Vinkovci, Hrvatska)
Iz Vinkovaca nam dolazi mladi glazbenik, producent, dj i ponajprije MC. Josip Džijan poznatiji kao Siky ili Siky Beats započinje svoje putovanje glazbom još od malih nogu gdje je kao klinac upisao glazbenu školu. Nakon glazbene škole njegovo putovanje nije se usmjerilo prema klasičnoj glazbi, već prema hip/hopu. Štancanje beatova, pisanje tekstova, godina i godina skilovanja i usavršavanja. 2011. upada u Našu Stvar s Filipom Meštrovićem i Mislavom Medićem Lil'Bear/m gdje vode svoju emisiju na lokalnom radiju znanom kao radio "VFM".
Organiziraju veliki broj događanja u gradu na Bosutu, s velikim uspjehom kod publike. "Naša stvar" partiji se i dalje s velikim uspjehom održavaju.

Produkcija je uvijek bila njihova jača strana tako da se na sonudcloudu može pronaći veliki broj singlica koje vas masiraju kroz vaše stereo sistemce. Iza sebe Siky ima dva albuma (Vinkovci dobro jutro / 2009 - 2010 / Kvalitet / 2016-2017), dva EP-a (Jazzy hip-hop iz male Bosne & the new project /2012-2013), dva instrumentalna izdanja (Back To 2014 / 2013-2014 / Elysium/2015-2016).

Zajedno s Ivanom Krpanom imaju mnogobrojne nastupe, a ujedno su i dva glavna organizatora "NAŠA STVAR OPEN AIR-a". Sikiy je i voditelj hip-hop emisije "NAŠA STVAR" na radio Vinkovci.

YOUTUBE: http://www.youtube.com/channel/UCsjGWCT5RPLxKImdLB-P5HA

ŽUVI (Split, Hrvatska)
Drito iz Splita, dolazi nam Žuvi. Karijeru je započeo s Ruganjem, nakon toga posvetio se samostalnoj karijeri. Izdao je mnoge singlove, spotove i suradnje, a posebno zapažen bio mu je projekt "Brokva" s Krešom Bengalkom. Nakon toga izbacuje veliki broj singlova i suradnji od kojih se ističe singl "Pare ili muf". Žuvi nam donosi dašak splitske hip hop scene na Reunited.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/zuvii/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCO2yVFGUe6xxvP5V4sDHE6g

MRIGZ N GHET (Velenje, Slovenija)
Mrigz & Ghet su dvojica velenjskih rap teškaša, koji su svoju zastavu na hip - hop mapu beskompromisno zaboli 2011. godine s albumom "Mrigz n Ghet Hitz" . Ovaj album je bez sumnje jedan od najboljih slovenskih rap abuma. Krajem 2012. Ghet izlazi s mixtapeom "Ghet Banga RapI" i videospotom "Z bloka snajper", koji je prešao milijun pregleda na Youtubeu. 2013. iz zvučnika bengao je još jedan Veleborski album "Božja gamad", koji su Mrigo i Ghet zakuhali s Mariborčanima Emekejem i Mitom za Wudisban Records. Izdali su još mnogo singlova i suradnji, a nastup na Reunitedu im je ujedno premijerni u Hrvatskoj.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/171941939515885/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/mrighet

INKOGNITO POPARA (Zagreb, Hrvatska)
Bivši član Elementala i Sinesteta, godinama daje neizmjeran doprinos hip hop sceni. Počeo je kao writer, da bi se nakon toga pridružio Shotu i Remi s kojima je oformio kultni hip hop sastav Elemental. S Elementalom 2000. izdaje albume "Moj , njegov i njen svijet " i " Tempo velegrada - Demiurg ", nakon kojeg napušta bend. Počinje doba Sinesteta, te sa Magellanom stvara Doppler Efekt, s kojim izbacuje 2 projekta: " Majstori mračnih misli " 2003. i " Noćnoptićni " 2006. Zatim slijedi solo album "Skandalozno" 2007., te legendarni " Hologram funk LP " s cijelim kolektivom Sinestet 2008. godne. 2013. izdaje solo album " INK ", također pod etiketom Sinesteta. Ove godine izlazi " Nightevian " u suradnji sa dj Bero Zmayom , projekt s kojeg ćemo par stvari premijerno čuti upravo na Reunitedu.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/NIGHTAVIANmusic/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/Nocnopticni

MLATA SICK TOUCH (Beograd, Srbija)
Član i osnivač Sick Touch kolektiva i etikete, iza sebe dosad ima već nekoliko projekata. Prvi materijal "Mlata je trso " izašao je pod etiketom LTDFM 2010., a posebno se ističe singl "33 stil" koji u ovom trenutku broji preko milijon YouTube pregleda. Nakon epizode sa LTDFMom, osniva vlastiti label "Sick Touch" za kojeg i danas izdaje. Udružuje snage sa Cobranom te zajedno izbacuju čak 3 albuma : " Ma da" , " Sick Touch Era" i " Firmirana beda ". 2015. izbacuje zapaženi solo album " Psycho Boogie", koji će nam i predstaviti na Reunitedu. Uz sve to izdao je mnogo singlova, spotova i suradnji s kojima će se publika imati priliku uživo upoznati na ovogodišnjem festivalu.

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/SickTouchOfficialTV

JANTAR + gosti (Ivanec, Hrvatska)
Underground reper, koji je svojim stilom utjecao na mnoge, ove godine na Reunitedu sprema show s gostima koji su obilježili dosad njegovu karijeru. 2007. izbacuje svoj prvi projekt " Ukratko ", a nakon njega album " Jedna ljubav , a kurva " s kojim se u potpunosti predstavio hip hop sceni. Slijedi " Svetište svinja " 2011. , Skunk "Mauzolej" 2012.godine. Oba albuma popraćeni su fantastičnim dizajnom koji je također važan za Jantarovu priču. 2015. postaje član grupe Oni sa Scriptorom i Kalijem kada izbacuju album " Lajtmovtiv " , koji se smatra klasikom hrvatskog hip hopa. 2017.poklonio nam je suradnje s Fundamentom " Uspavanka za smrt" , i s Krakenom (KLIN) " S kiln si , takav si ". Rijetko ima solo nastup, ali učinit će iznimku za ovogodišnji Reunited.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Jantar-287623444745038/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCXqFeIexhExxJvUUvYfx-hQ

promo guy // 14/09/2018


PS: FB EVENT: https://www.facebook.com/events/525062494597771/
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*