home > najawa > FreeMental festival/Beta Edition, otok Cres, Tarej 15. do 18. kolovoza

kontakt | search |

FreeMental festival/Beta Edition, otok Cres, Tarej 15. do 18. kolovoza

[  ]

Grupa mladih ljubitelja elektroničke glazbe iz Zagreba organizirala je prošle godine FreeMental festival/Alpha Edition u mjestu Generalski Stol uz predivnu rijeku Mrežnicu. Ista grupa ovo se ljeto odlučila održati Beta izdanje istog festivala u nešto drukčijem okruženju, ali jednako tako sjajnom. Izbor je pao na otok Cres i plažu Tarej, a cijelo zbivanje održati će se od 15. do 18. kolovoza 2019. pa svakako zabilježite te važne datume u svojem kalendaru i posjetite ovaj simpatičan festival, naslušajte se odlične glazbe, naučite nešto novo, boravite u divnoj prirodi, udahnite sebi nova iskustva.
U cilju promicanja kulture elektroničke glazbe na područjima lijepe naše FreeMental festival okupio je pozamašan broj domaćih i stranih Dj izvođača na čak 3 floora: Psylogic, Biologic i Dublogic. Vjerujemo da nitko od posjetitelja neće biti zakinut za pregršt dobre glazbe i vibracija koju ista izaziva i to sve u skladu s predivnom prirodom jednog od najljepših otoka na Jadranu.
Psylogic floor, samo mu ime govori, predstavit će posjetiteljima žestoko brze ritmove psytrance glazbe, a za taj ugođaj će se pobrinuti: 3lowbeat, 3TT (Regeneration), Anthill (Forestdelic Records), Buzz (Sangoma Records), Black Noise (Sangoma Records), Damzah (Forestdelic Records), Emiel (Sangoma Records), Elf De La Nooi (Sangoma Records), Freemental Orchestra, Guwanej (Forestdelic Records), Hotep (Urban Antidote Records / Digital Yonkis Records), Huz Det (Tripping Trolls Records / Saso Mange SoundSystem), Inner (Oddvod crew), Jafar (Sangoma Records / Digital Om).
Biologic floor također je spreman ugostiti vrsne Dj izvođače: 3TT (Regeneration), Allan (KaosLab / Taman), Art Lentz (Oddvod crew), Blue Forest (Mindspring Music), Cassia Tribe (Independant), Cidakis (Cruise Movement / Klub Kocka), DaYes (Independant), dSk (Independant), Dujo (River festival), El Commando (Taman / Pulp), Etsaman (Independent), Ganesh (Independent), Hand of Damaru, Hoody-Či (Independent), Indra (Chillibar).
Dublogic floor namijenjen je ljubiteljima dub glazbe, a uz moćne soundsysteme predstaviti će se: Anja G & Dr.Obi (HR), Boca Sound System (HR), Digitron Sound System (HR), Dub Engine (IT), Dubolik (HR), Dub Alibi (HR), Foregners Everywhere, Haspar (FR), High Grade Commanda (HR), Homegrown Sounds (HR), Kiwi In Space (HR), Low Frequency(HR), Munchies (HR), Rasta Altitude (HR), Sandokan Hifi (GER).
Posjetitelji festivala imati će priliku i štogod naučiti na brojnim kreativno poučnim radionicama koje im festival sprema, a ono što je vrlo važno istaknuti - sekundarni cilj festivala je educirati ljude o potrebi zaštite okoliša u vidu skupljanja smeća koje se našlo na plaži Tarej te u vidu promicanja ideje da festivali ne zagađuju okoliš već, naprotiv, posjetitelji festivala imaju svijest o čistoj i netaknutoj prirodi i cilj im je da takva i ostane. Organizatori festivala su u potrazi za volonterima koji će pomoći u čišćenju plaže Tarej te pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže u ovoj plemenitoj akciji. Pomoć je dobrodošla i u donacijama koje će biti iskorištene u kupovini opreme za čišćenje, najmu kamiona za odvoz smeća, u vidu hrane za volontere,...
Shodno cijeloj ideji spomenutog projekta na festivalu će se koristiti biorazgradivi pribor za jelo te pribor za višekratnu upotrebu, a svatko od posjetitelja dobiti će prenosivu pepeljaru i sapun od organskog materijala. Važno je napomenuti da organizatori recikliraju otpadni materijal, a dekoracije i ostali elementi koji se koriste prilikom održavanja festivala se ne uništavaju već će se koristiti i na sljedećim festivalima.
Za sve informacije o festivalu i prijavama za volontere i doniranje sredstava pratite internet stranicu festivala i FB event.

sandra vučetić // 12/06/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Marko i Darko (izložba plakata i koncert), (krnji) Štajner bend @Močvara, Zagreb, 24/09/2020

Marko i Darko (izložba plakata i koncert), (krnji) Štajner bend @Močvara, Zagreb, 24/09/2020

| 22/09/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup, Muzika za Imunitet, Nedjelja, 20. septembar u 20:30h

dreDDup, Muzika za Imunitet, Nedjelja, 20. septembar u 20:30h

| 17/09/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Rock in Marof @ Stara škola, Novi Marof, 25-26/09/2020

Rock in Marof @ Stara škola, Novi Marof, 25-26/09/2020

| 14/09/2020 | fichonm |

>> opširnije


cover: Josipa Lisac @ ALU, 25/09/2020

Josipa Lisac @ ALU, 25/09/2020

| 09/09/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: Goran Bare i Majke @ MSU, 26/09/2020

Goran Bare i Majke @ MSU, 26/09/2020

| 09/09/2020 | promo girl |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*