home > najawa > black midi i Neon Lies, 02/10/2019, Močvara

kontakt | search |

black midi i Neon Lies, 02/10/2019, Močvara

Zagonetna londonska četvorka black midi okupljena je prije nešto više od godinu dana, no vrlo su brzo stekli reputaciju najvrućeg novog underground benda u zemlji, što je rezultiralo i nizom rasprodanih koncerata - uključujući Electrowerkz i Bloc u Londonu. Do objavljivanja njihovog debitantskog singla "bmbmbm" na etiketi Speedy Wunderground, bend se postepeno koncertima probijao kroz prenapučenu londonsku underground scenu, a svoju brzo stečenu reputaciju mogu zahvaliti u prvom redu nastupima u Brixton Windmillu i frenetičnom sessionu koji su snimili za NTS radio. U međuvremenu su na Island Airwaves festivalu snimili i žestoki live session za legendarni američki KEXP radio, preko čijeg su YouTube kanala ubrzo došli u domove brojnih novih fanova diljem svijeta.
[ black midi ]

black midi

Zahvaljujući napetoj i inventivnoj svirci, u kojoj se na katkad potpuno neočekivan način izmjenjuju post-punk, jazz, math rock i elektronika, inicijalnih 300 komada singla "bmbmbm" odmah je rasprodano, tako da je morao biti nadotisnut već u prvom tjednu nakon objave. Na jednom od sad već legendarnih koncerata o kojima su se naknadno širile brojne priče zapalilo im se bas pojačalo, nakon čega su krenule špekulacije kako su to namjerno napravili da bi isprovocirali brojne velike diskografske face koje su iz zapozorja gledali "najluđi novi bend u zemlji". Kako god bilo, black midi su krajem prošle godine potpisali za Rough Trade Records, da bi u siječnju napokon izbacili i svoj drugi singl "Speedway" kao uvod u "Schlagenheim", album prvijenac koji je svjetlo dana ugledao u lipnju.



black midi su: Geordie Greep (vokal/gitara), Cameron Picton (bas/vokal), Matt Kelvin (gitara) i Morgan Simpson (bubnjevi).

"black midi su najprogresivniji gitaristički bend u Londonu" - Loud And Quiet

"jedan od najuzbudljivijih novih bendova u zemlji. Grupa koja izmiče definicijama i gura gitarsku glazbu u čudna, hipnotička područja." - CRACK Magazine

"najbolji novi bend u Velikoj Britaniji o kojem nitko ne zna ništa" - NME

"originalnost i virtuoznost, zbog nemogućnosti kategorizacije black midi predstavljaju dašak svježeg zraka" - The Times

"... ponekad su post-punk, psihodelija, buka, prog rock, indie ili blues. Ali oni nisu ništa od gore navedenog, u pitanju je nešto neodređeno i novo. "- Quietus

"black midi nisu zainteresirani da se dokažu kao budućnost indie rocka, oni zamišljaju indie rock iz budućnosti" - Pitchfork

black midi linkovi:

Bandcamp
Facebook
Instagram

Neon Lies je lo-fi synth/darkwave samostalan projekt Gorana Lautara, dugogodišnjeg aktera hrvatske underground d.i.y i punk scene, osnivač sada već i pomalo legendarnih bendova i projekata poput The Babies, Welcomin' Committe In Flames, Dykemann Family, Modern Delusion, XXX Tape Sessions.
[ Neon Lies ]

Neon Lies

U ljeto 2015. Goran se odlučio za novi artistički izazov, te objesivši gitaru o klin, okušava se u za njega novom žanru darkwave synth punka. Početne reference su ionako bile uvijek slične: Suicide, Tuxedomoon, D.A.F., konstantno razvijajući, proširujući i razvijajući svoj analogno sačinjeni zvuk kroz suvremeni synth punk, synth pop, darkwave, industrial i techno. U međuvremenu je izdao dva odlično prihvaćena albuma na audio kazetama, ''Neon Lies'' 2016., te album ''II'' 2018., uz mnogobrojna single i EP izdanja, te kompilacije različitih izdavača. Ubrzo nakon pokretanja projekta, uslijedile su višemjesečne ekstenzivne europske turneje. Oni koji su već imali prilike vidjeti uživo Neon Lies, složit će se da je njegov nastup i izričaj iznimno intenzivan i emotivno razotkrivajući, često i konfrontirajući - brišu se granice intimnosti i strahova, pozornica i klub napokon postaje mjesto gdje više nema tajni ni povlačenja.



Neon Lies linkovi:
Bandcamp
Facebook

Ulaznice za koncert po cijeni od 60 kuna potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, i Rockmarku, Berislavićeva 13, dok će im u srijedu na ulazu kluba cijena biti 80 kuna.

Satnica koncerta u Močvari je:

20:00 vrata
21:00 Neon Lies
21:45 black midi

promo girl // 30/09/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*