home > najawa > Začarana Močvara: Marinada, ŠećeЯ, Ivan Judaš @ Močvara, 26/06/2020

kontakt | search |

Začarana Močvara: Marinada, ŠećeЯ, Ivan Judaš @ Močvara, 26/06/2020

[  ]

Došao je i taj dan, ponavljamo ovaj koncert koji se trebao održati 12.3. u Močvari, kada smo bili prisiljeni zatvoriti svoja vrata publici i koncertima u klubu. Međutim, odustajanje od našeg djelovanja nije nam bila opcija i već istog dana ovaj koncert je zahvaljujući izvođačima održan u online formi. Ubrzo nakon toga počeli smo održavati svakodnevni online program uz koncerte, tribine, kazališni pa čak i dječji program. U tom nizu Začarana Močvara bila je na neki način predvodnica, jer je započela s radom svaki četvrtak, a i programi ostalih dana bili su joj bliski u svom intimnom, sobnom okruženju. U tjednima koji su uslijedili iza, četvrtkom ste imali priliku slušati neke od najzanimljivijih kantautora iz cijele regije.

Kako je u ožujku sve bilo odgođeno za neke bolje dane, sretni smo najaviti da su ti bolji dani došli, točnije, 26.6. u vaš grad stižu Marinada, ŠećeЯ I Ivan Judaš, ovaj put uživo!

MARINADA (Rijeka)

Ukoliko ih do sada niste otkrili, novo koncertno ukazanje riječke Marinade u Močvari je idealna prilika da upoznate svoj novi omiljeni, a ujedno i najbolji hrvatski pop bend za koga do sada niste čuli. Za one koji se tek spremaju postati vjerni pratioci, Marinada je osnovana još 2003. godine kao autorski projekt Marina Alvira, iznimno aktivnog glazbenika (Glasshopper, Gori Ussi Winnetou, Zona Industriale), da bi se s vremenom formirala u bend koji uz Marina (vokal, gitara) čine još i Robert Merlak (sintisajzer), Marko Čavrak (prateći vokal, sintisajzer) i Saša Matić (prateći vokal, elektronski bubanj). Ova četvorka, koju mnogi nazivaju i pop Kraftwerkom iz Rijeke, zasigurno je najosebujnija i najkreativnija pojava na domaćoj glazbenoj sceni. Marinada na sebi jedinstven način ustrajava u jedinstvenom spoju elektronike i akustike, minimalizma, lo-fi elektronike i synth-popa uz višeglasno "klapsko" pjevanje Marinovih introvertnih i minimalističkih stihova. Savršeni "partner u zločinu" za ono čime se Marinada bavi je jednako osebujni i jedinstveni Zdenko Pnjaček Franjić sa svojom izdavačkom kućom Slušaj Najglasnije. Pod njegovim su krovom momci iz Marinade objavili skoro 30 albuma u nešto manje do 20 godina aktivnosti te su time uz Francija Blaškovića i njegove Gori Ussi Winnetou ujedno i diskografski najaktivniji domaći bend.

Marinada na ovom koncertu ujedno promovira i svoje recentno vinilno izdanje "Na vrućem krovu". Svojevrsni EBM disco pop rework nekih od najuspješnijih pjesama benda, realizirali su u suradnji s riječkim producentom Qwertyjem, s kojim su već surađivali na zajedničkom ep izdanju "Čista ljubav" iz 2012. godine. Kroz osam pjesama na albumu Qwerty Marinadinom senzibilitetu i osjećajnosti daje razigranu plesnu notu što konačni proizvod čini jednako bliskim i starijim (Kraftwerk, Human League, New Order) i novijim (Hot Chip, LCD Soundsystem) igračima na bliskoj im sceni. "Na vrućem krovu" je ujedno i najbolji hrvatski pop album 2019. godine, a ukoliko to do sada niste znali - evo savršene prilike za popravni ispit. Odlazak i ono što će vam Marinada pružiti na ovom koncertu je jadna od najboljih investicija koje si možete priuštiti. Za male pare.

ŠEĆEЯ (Varaždin)

"Svilenkasti vokal na live nastupima provučen kroz delay stvara ŠećeЯastu atmosferu koja ostaje pod prstima satima poslije." (Ivana Ljubičić, Prokulica Records)

Umjetnica i multi-instrumentalistica Tena Rak svoj solo projekt vodi pod slatkim imenom ŠećeЯ - koje najavljuje upravo ono što se može očekivati od ukusne glazbe koju sama aranžira i izvodi. Okarakterizirana kao post-dance i folktronica, glazba koju stvara nastaje ponekad samo na akustičnoj gitari, a ponekad i na paleti instrumenata u suradnji s glazbenicima diljem regije.

Svoj prvi singl s videospotom pod nazivom "Reci, reci mi" izbacuje krajem 2016. godine, a nakon još dva proljetna singla u 2017. izbacuje album naziva "Varijacije na tugu", sniman po zagrebačkim kućnim studijima i dovršen u vlastitoj produkciji.

Nakon nekoliko gostovanja po regiji, od Novog Marofa i Zagreba preko Novog Sada i Beograda do Skopja i Plovdiva, u lipnju 2018. dočekuje izlazak EP-a pod nazivom "Izlazi Sunce" snimljenog u skopskom Studio 1060 i izdatog za Balkan Veliki. U jesen 2018. izlaskom posljednjeg singla "Meni nikad nije dosta" za svoj vjerni label Prokulica Records najavljuje novu fazu u kojoj se na live nastupima rješava klasične gitare i fokus stavlja na igru vokalom uz pratnju već postojeće glazbe. U tom formatu svira ispred Svemirka u čakovečkom Prostoru, Bitipatibija u zagrebačkom KSETU-u te proljeće 2019. koristi za promociju materijala od Ljubljane do Istanbula. U veljači ove godine je nastupila na ljubljanskom MENT festivalu i planira uvođenje noviteta u live nastup.

IVAN JUDAŠ (Zagreb)

Za ovog mladog uličnog svirača cijeli svijet je pozornica. Prava je rijetkost da ćete ga uhvatiti, a da nije u društvu s nekim instrumentom na leđima ili u ruci, a tako će i biti i u ovom izdanju Začarane Močvare gdje ćemo imati priliku prvi puta uživati u magiji handpana, instrumenta koji ga je očarao.

Iako ima formalno glazbeno obrazovanje, ovaj multiinstrumentalist u glazbi se najviše razvio kroz jammanje s drugim ljudima, kao ulični svirač, putnik i avanturist te ga je životni put doveo do izuzetno velikog broja ljudi, a time i glazbenika s kojima je u raznim sastavima i kombinacijama kroz posljednje tri godine svirao po brojnim bircevima, klubovima, događajima i festivalima u Zagrebu, ali i brojnim drugim hrvatskim gradovima. Jedan je od organizatora Silba Vibra festivala na otoku Silbi koji promiče kulturu, umjetnost i ekologiju i dio je pratećeg benda kantautorice Lu Jakelić. Član je i sve popularnijeg mladog ethno benda Balkalar u kojem aktivno sudjeluje kao perkusionist posljednje 3 godine, od njegova osnutka, a trenutno su u fazi snimanja albuma.

Prije skoro tri godine prijatelj Antonio Jambrečić prvi puta ga je uživo upoznao s prekrasnim, tada izuzetno rijetkim instrumentom milog i ugodnog zvuka zvanog handpan. Pronašavši sebe u instrumentu na nekoj novoj razini postaje jedan od pionira hrvatske handpan glazbe. S handpanom, u suradnji s proizvođačem instrumenta iz Splita pod nazivom VIBE Handpan, snimio je i objavio svoju prvu stvar "Flow", a na ovom koncertu ćemo čuti njegovu praizvedbu nove pjesme "Začetak", odnosno "Inception" čijom će skorašnjom objavom simbolično započeti svoju novu avanturu samostalnog izdavaštva i solo glazbene karijere.

FACEBOOK EVENT:
https://www.facebook.com/events/2709594852619350/

promo guy // 24/06/2020

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*