home > najawa > Seasplash festival/ 16. do 19. srpnja 2020./ Martinska, Šibenik/ izvođači

kontakt | search |

Seasplash festival/ 16. do 19. srpnja 2020./ Martinska, Šibenik/ izvođači

Seasplash festival slavi ovo ljeto punoljetnost na Martinskoj u Šibeniku, a zbog okolnosti koje su pogodile cijeli svijet ipak će ovo izdanje festivala dobiti jedan poseban naziv - Seasplash Corona Dance.

Od 16. do 19. srpnja na Martinsku dolazi većina najavljenih izvođača, a sljedeći tjedan njima će se pridružiti još novih imena u objavi finalnog line-upa festivala. Na žalost zbog pandemije i nemogućnosti putovanja ove godine ipak nećemo uživati u nastupima Asian Dub Foundationa, Pitch Blacka, ST!llnessa i Crazy Baldheada. Izvođači koji nisu u mogućnosti nastupati ove godine, pojavit će se u narednim izdanjima festivala.
[  ]

Osnovan 2006., Sandokan Hifi ima bogatu povijest: od prvih radionica u lokalnom skvotu do izrade vlastitih zvučnih kutija i aktivnog rada u europskim zemljama, na istoku i zapadu, Sandokan Hifi je uvijek nastojao promovirati socijalno-revolucionarnu suštinu roots & culture kulture u različitim reggaeovim stilovima! Slušamo ih na Seasplash Festival 2020!
[  ]

Veselimo što na festival ponovno dolaze naši dragi prijatelji iz Pule - Munchies Sound System! 😃 Od njih ćemo čuti radosne zvukove UK Duba 90-tih, ali i i romantične rocksteady melodije kasnih 60-ih i rub-a-dub 80-tih.

Nakon tri mjeseca odvojenosti Pier i Fu, točnije Roots In Session ponovno zajedno i to na Ambassador Stream w/ Roots In Session (SI) u srijedu 17. lipnja!
[  ]

Još jedno domaće ime koje će rasplesati Seasplash Festival 2020 - TEKITOKA! Ljubiteljica neopisive energije koja dolazi od d'n'b glazbe, koju ćete osjetiti i u njenom setu. Osim DJ-anja i produkcije, jedna je od glavnih promotora drum and bass kulture u Hrvatskoj.
[  ]

Predstavljamo još jedno ime s Seasplash Festival 2020 popisa - Homegrown Sound! Uz brojna gostovanja na festivalima i partijima u Hrvatskoj i Europi, sve se više fokusiraju na vlastitu produkciju i nova izdanja iz čega proizlazi serija limitiranih dubplateova na vinilu. Selekcija friške produkcije je pripremljena, a Homegrown sound je spreman za još jedno festivalsko ljeto!
[  ]

Bit će ovo dobro ljeto za drum and bass headz na Seasplash Festival 2020! Stiže nam i Kodin, jedan od najstarijih hrvatskih d'n'b producenta i DJ-a sa zadatkom da nas raspleše dok ne padnemo s nogu.
[  ]

Po svoj zasluženi četvrti nastup na Seasplash se vraća i zagrebački dub reggae tandem Anja G & Dr.Obi (AmpliFyah Music).
[  ]

Na Seasplash napokon stiže BILLAIN jedan od najistaknutijih producenata drum and bassa glazbe u posljednje vrijeme! 👊 Majstor auditorne inovacije izdaje na najvećim labelima žanra kao što su Critical Music, Invisible, Eatbrain i Bad Taste
[  ]

BarabaDub SoundSystem Kolektiv čini/činio/činiti će nekolicina nostalgičnih sentimentalaca, koji uspješno ferceraju spajajući Pestarzt i KALI FAT DUB, Warrior Charge Soundsystem i Haris Pilton novi materijal. Oni dolaze na Seasplash Festival 2020. Njihove hladne ruke vrele šamare ti nose zato spremaj obraze.

I nakon 25 godina Dubmission Records i dalje su u vrhu izdavaštva sa selekcijom dubwise electronice iz svih krajeva svijeta! Šef labela Crazy Baldhead će nam se pridružiti ovo ljeto na Martinska Šibenik.
[  ]

[  ]

Roots In Session jedan od najpoznatijih sound systema i producentskih dueta iz regije proslavit će 20. godišnjicu svog glazbenog puta ovo ljeto na Seasplash Festival 2020!
[  ]

S ponosom predstavljamo EGOLESSA još jednog Seasplash Festival 2020 artista, najjačeg domaćeg dub i dubstep producenta i izvođača čija je popularnost odavno prešla granice Hrvatske. Samo prošle godine Egoless je imao preko 50 svirki na tri kontinenta, te je punokrvni član DEEP MEDi labela. Jedva čekamo da nas svojoj energijom pomete na Martinskoj!
[  ]

"Orbital meets King Tubby, or Rhythm and Sound in Technicolor" - tako možemo opisati Pitch Black, neumorni novozelandski duo koji je uzburkao dub scenu svojim beskompromisnim i inovativnim zvukom prije 20 godina. 😄Veselimo se njihovom nastupu na Seasplash Festival 2020!
[  ]

Više od 13 godina karijera nalazi se iza osječkog hip hop izvođača Kandžije. Od demo izdanja "Jea…mixhejt" iz 2006. Do danas jasno je da se radi o izvrsnom MC-u i liričaru specifičnog stila i humora.
[  ]

Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od 10 godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC u svojem PCP bandu kojeg je dijelio s Ivanom Babićem iz Motovuna, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/drum & bass pjesama po čemu je danas prepoznatljiv.
[  ]

Glazbeni zvukovi Iron Dubza, kreću se od moćnih digitalnih reggaea do teških dub koraka, posebno dizajniranih za sound systeme! Na nastupima, Iron Dubz svira live dub u čistoj dub tradiciji, preoblikujući i naglašavajući produkciju gledajući mikser pult kao instrument. Njegov živi nastupi sastoje se od vlastite produkcije i dubplateova za inovativni i originalni show.
[  ]

Digitron Sound System - najpoznatiji sound system u regiji i prvi sound system u Hrvatskoj! S razlogom ih se naziva dub pionirima jer su prošle godine proslavili svoj 10. rođendan. Osnovan od strane člana tadašnjeg jedinog live dub acta u Hrvatskoj, Radikal Dub Kolektiva, Tomislav Vrkljan znan kao Vrki započinje priču o Digitronu uz pomoć prijatelja sa scene koja je tad tek bila u povojima.
[  ]

Dubar Sound svakodnevno radi na produkciji tako da iz sessiona u session nećete biti zakinuti za pokoju novu traku iz njegove kuhinje. Nastupi mu se temelje isključivo na vlastitoj produkciji!
[  ]

Autentična, neposredna, radijantna. Aklea Neon, osječka kantautorica i putujuća glazbenica, svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom - nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena.
[  ]

Inka je jedan od osnivača Education TV-a te član Volumen kolektiva iz Zagreba kojem se pridružio 2014. godine. Najmlađi je dubstep ambasador, a već reda svirke kako na domaćim, tako i na susjednim terenima.
[  ]

Rasta Altitude Sound (R.A.S.) aka Keso Selecta je mladi i ambiciozni reggae/roots/dub/dancehall selektor. Zainteresiran je za skoro svu vrstu reggae i bass glazbe te ih često kombinira u svojim sessionima.
[  ]

LucyLyu, zagrebački producent/DJ te svestrani štovatelj bassovitih dubina i uvrnuto zabavnih zvukova koji se ne libi zakoračiti u cijeli spektar soničnih sfera koje nam je ljudski mozak do sada ponudio. Kroz svoje setove prikazuje šarenilo elektronskih zvukova (uvelike inspiriranim D&B, jungle, footwork, beats, breaks svijetom/scenom te svim njihovim derivatima) pažljivo utkanih i spajanih u jednu rasplesanu cjelinu.
[  ]

Algoriddim - Rođen u Njemačkoj, odrastao u Koprivnici bez pristupa sound system kulturi. Svoje putovanje započinje prisustvovanjem na partijima Boce sound systema, te nedugo nakon toga završava u Puli gdje na početku, volontiranjem u klubu Kotač, stječe vlastita iskustva sa Seasplash sound systemom.
[  ]

Grumen je momak iz Šibenika, koji posljednjih nekoliko godina živi u Zagrebu. Tamo se napokon uspijeva natjerati da krene planski selektirati roots, dub, dubwise te ostale varijacije na temu bass glazbe prošarane reggae rasta vibracijama.
[  ]

Sista Salute novi je projekt na domaćoj sceni koje su osnovale dvije prijateljice, zaljubljenice u glazbu Omega Blondie i Aklea Neon. Spojila ih je ljubav prema sound system kulturi i njihova je misija promovirati roots i steppers žanrove.
[  ]

Uz rad na mnogim festivalima diljem Hrvatske, Flico je i član Zazoo sound i Kurs kolektiva, a sredinom 2019. godine se pridružuje Education TV-u. Njegova selekcija varira između duba, rootsa i dubtechna.
[  ]

Lowre Glant rođen i živi u Šibeniku. Zaljubljenik u raznovrsne glazbene pravce, istraživač suptilnog i nadnaravnog, politički neodređen. Zadnjih par godina uživa i miksa Drum and Bass, a najdraži su mu prizvuci deep, minimal i liquid pa čak i nešto žešći tech i neurofunk.

promo girl // 20/06/2020

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*